Zwróć uwagę, że środki poronne mają działanie bardziej zbliżone do porzucenia, a nie do działania narzędzia zbrodni.
Poza tym, wg mnie nikt nie ma obowiązku być na siłę inkubatorem jeśli tego nie chce.
wobes napisał(a): Planowania rodziny? A decydowanie o tym czy chcę się urodzić dziecko czy nie to nie planowanie?
Dżuz napisał(a):Jest równie dużo przypadków kobiet, które po usunięciu niechcianej ciąży przeżywały jeszcze większą traumę. I nie są to historie wyssane z palca.
O Kościele Katolickiem, i podobnych pajacach już nie skomentuję, bo nie warto. Są pewne doktryny, których Katolik zawsze będzie się trzymał. A jeśli Twoja religia pozwala na zabijanie tych, którzy się nie obronią, to cóż... róbta tak dalej . Może wyjdzie z tego jakaś selekcja naturalna.
A od braku seksu się umrze? Przecież bez tego też da się wyżyć. Poza tym jest coś takiego jak planowanie rodziny, kalendarzyki małżeńskie etc.
Jestem katolikiem i jestem wierzący
kościół natomiast to my - ludzie
I nie porównuj tego do złodziejstwa bo to śmieszne - zbyt wielka przepaść moralna.
myślisz ty czy myślą za Ciebie ksiądz i pseudo moralne Radio Maryja???
Chłopie jest XXI wiek
Szczerze Ci polecam lekturę - może zrozumiesz co z nami próbują cały czas robić i na ile im się to udało.
Aborcja to respawn-killing a za respawn-killing są bany.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości