Zrestartowałem kompa i już zaczynam pisać mam nadzieję że pisze coraz lepiej
A i jeszcze nie pisze [zi] bo klawiature mam lekko popsutą i nie pisze tej litery
Historia o stalkerach cz.8
Paweł możesz mi powiedzieć czemu idziemy przez magazyny wojskowe?-powiedział Mix
Bo tak ma być i tyle,a i nie jęcz jesteśmy w grupie więc przeżyjemy...tak myślę.-odpowiedział Paweł
Z tym przeżyjemy mnie pocieszyłeś.-powiedział Mix
Cicho co wy za pesymiści?!-wkurzył się Łukasz od ich kłutni
Tak.-dopowiedzieli
[strzały]
Co do?!-zapytał przestraszony Mix
Nie wiem jakaś strzelanina.-odpowiedziałem
Pózniej okazało się że to była bitwa przy 'BARIERZE' Powinność i Stalkerzy powstrzymywali Monolit przed wejściem do magazynów wojskowych.
Wstrzymać ogień!!-krzyknął John
Generale stalkerzy idą,strzelać?-zapytał się jakiś żołnierz Powinności
Nie drużyno alfa.-odpowiedziano mu przez radio.
Dobra idziecie z nami już!-powiedział żołnierz Powinności
Tu drużyna zwiadowcza brawo raportujemy że znalezliśmy mały obóz Monolitu odbiór.-usleszyliśmy przez radio
Dobrze podajcie swoją pozycję wysyłamy wsparcie drużyny charlie i delta odbiór.-odpowiedziała chyba baza
[W bazie]
OK co wy za jedni?-zapytał się generał obozu powstrzymującego Monolit przy barierze
Stalkerzy,to jest MIx,to Paweł,ten to Łukasz,a z kolei ten to legendarny 1erwszy stalker John,ja to Tomorden.-odpowiedziałem
Dobra chcecie nam pomóc?-zapytał generał
Tak.-odpowiedzieliśmy
Dobra przydzielam was do drużyny delta,trzymajcie te znaczniki pozwolą naszym chłopakom na rozpoznanie że jesteście z nami i też do której drużyny należycie.-powiedział generał Dantarev.
Czekamy na wsparcie odbiór.-powiedzieli przez radio obserwatorzy obozu monolitu
Dobra chłopaki idą do was nasi nowi żołnierze,są doświadczeni i należą do delta do tego przyjdzie Cambrey i Worentey.-odpowiedział generał
Zrozumieliśmy czekamy bez odbioru.-odpowiedzieli
To wy jesteście nowi?-powiedział Cambrey
Taa a wy to Cambrey i Worentey?-odpowiedziałem na pytanie pytaniem
Tak macie się patrzeć i nie spierd****ć tej akcji ok?-powiedział Worentey
Chyba na odwrót kocie.-odpowiedział im na złośc Mix
Tak piep****y kotku ciekawe co zrobisz jak będziesz leżał i zdychał na ziemi hmm?-odpowiedział mu Cambrey
Wtedy napewno zdechnę jak zobaczę twoja mordę idioto.-odpowiedział Mix
Morda idioci!!-odpowiedziałem
Dobra Tomorden.-powiedział Mix
Więc ty jesteś szefem tej grupki,a ten to...przecież Legendarny stalker!-powiedział Worentey
Tak ale nie zasłużyliście by być stalkerami to wasze zachowanie i różne rzeczy.-powiedział John
Przepraszamy co nie Worentey?-powiedział Cambrey
Tak,tak przepraszamy.-powiedział Worentey
To idziemy na akcje!-powiedział Paweł
[Po dojściu na miejsce]
Nie mały ten obóz Paweł dasz rade dojść pod tamtego krzaka i zająć pozycję snajperską?-powiedział John
Tak dam radę.-odpowiedział Paweł
Dobra Cambrey,Worentey i 2 z oddziału zwiadowczego idziecie ze mną,Łukasz,Mix i reszta oddziału oprócz pana sierżancie Dower tam,a Tomorden,ja i pan sierżancie na szturm ok?-powiedział plan John
Dobrze na pozycję.-odpowiedział sierżant
Po zajęciu pozycji czekaliśmy na znak Johna do ataku,baza była duża były tam 3domy,2ciężarówki i mnóstwo tych świrów którzy według tego co nam mówił John cytuję 'Nad ich umysłami sterują ludzie zamienieni w czystą energię mogą chodzić po komputerach,chmurach wszędzie co najgorsze nie można ich zabić no chyba że podejdziesz do inkubator podobnego czegoś w którym jest ciało,ale oni ciebie też nie mogą dotknąć więc każdy stalker który dojdzie do elektrowni najczęściej kończy jako członek operacji Monolit i stąd to sie wzieło...'
cdn.pozdro akcja w następnym odcinku
i tak rozumuję powstanie monolitu w stalkerze shadow of chernobyl 1z zakończeń jest jakiś komputerowy koleś
i tak rozumuje powstanie monolitu