sposób na zakończenia

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

sposób na zakończenia

Postprzez miki17 w 06 Lip 2007, 20:54

Słyszałem że w stalkerze jest aż siedem zakończeń gry .Wiem że temat o zakończeniach już był ale nie chce go oglądać by ich nie poznać .Moje pytanie jest taki czy da się w jakimś momęcie gry zrobić save i dzięki temu zobaczyć wszystkie zakończenia przechodząc gre tylko raz .Jeżeli tak to jaki to moment/miejsce.
miki17
Kot

Dołączenie: 06 Lip 2007, 20:49
Ostatnio był: 02 Maj 2008, 23:13
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 06 Lip 2007, 22:00

Ja widziałem 3 podstawowe zakończenia. Fałszywe i 2 prawdziwe. Fałszywe zakończenie może się skończyć kilkoma różnymi filmami, na których główny bohater wypowiada inne życzenie. Ja widziałem takich zakończeń chyba 3. Czyli 5 zakończeń jest na pewno. Plus 6-te jak Cię w Zonie zabiją :wink:

Tak da się zrobić save. Jak już dotrzesz do podziemi elektrowni wtedy zapisz grę. Jak zobaczysz tam fałszywe zakończenia to dalej musisz jeszcze trochę poszukać aby zobaczyć 2 kolejne zakończenia.

Edit: Trochę skorygowałem, żeby innym nie psuć zabawy.

Edit 2:Devilmass: Wszyscy wiemy,że istnieje YouTube. Nie psuj ludziom zabawy.

Image
Ostatnio edytowany przez Terminus, 07 Lip 2007, 17:24, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Pigov w 07 Lip 2007, 12:52

Na pytanie nie odpowiem, ale różne zakończenia możesz zobaczyć na youtub'ie albo google video.
Pigov
Kot

Dołączenie: 21 Cze 2007, 18:06
Ostatnio był: 12 Lut 2008, 10:30

Postprzez shadow-face w 07 Lip 2007, 14:09

Troszke poczytałem i przyznam szczerze.
Zapisywac celowo gre, aby zobaczyc inne zakonczenia nie ma najwieszkego sensu, bo fałszywki zaleza od tego jak przeszedłes gre, a nie co zrobiles od jakiegos danego momentu. Nie da sie na raz obejrzec wszystkich siedmiu.
Czy byłes dobry, czy zły i brzydki, ciulasz kasiurke na emeryturke czy wydajesz na bzdety i bieda z twych oczy az piszczy TO własnie ma znaczenie.
Co i jak to juz nie bede pisał bo swego czasu info na forum było jakie wymagania masz spelnic.

Terminus napisał(a):Tak da się zrobić save. Jak już dotrzesz do podziemi elektrowni wtedy zapisz grę.

Dobre, ale dla samego ogladania zakonczen to F6 (QS) wcisnij dopiero jak wybijesz cały motloch i zaczniesz szukac dostepu do monolitu.

Jedna rzecz. Jesli nie zdobyłes w prypeci dekodera to nie obejrzysz 2 ostatnich zakonczen( chyba ze skozystasz z triku z bronia, na forum jest o tym)

Radze nie spoczywac na laurach i brnac dalej. Przed toba jeszcze wiele zabawy.
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Devilmass w 07 Lip 2007, 15:32

Tutaj dam wam wykaz zakończeń

Wykaz zakończeń:

1. Bogactwo:
(Nasz Strielok podchodzi do Spełniacza życzeń po czym wypowiada życzenie, że chce być bogaty, Spełniacz wpływając na jego myśli powoduje, że widzi on wokoło siebie pieniądze lecące znikąd. Jako pierwsza moneta spada nakrętka ze śruby podtrzymująca strop. Po chwili zawala się dach i bohater ginie.)

2. Siła:
(Życzenie brzmi: daj mi moc. Stalker unosi się nie wiadomo jak do góry i cała jego siła zostaje wyssana do Spełniacza. Bohater umiera.)

3. Apokalipsa:
(Stalker mówi życzenie niestety nie wiem jak ono brzmi.Po chwili oczom stalkera ujawniają sie okrucieństwa apokalipsy. Wielki grzyb atomowy ujawnia się Strielokowi a on sam znika w ciemnościach.)

4.Nieśmiertelność:
( Stalker zażądał sobie nieśmiertelności.Po chwili zamienia się w posąg z metalu.Dostał czego pragną.)

5.Zniknięcie Zony:
(Chcę aby Zona zniknęła.Strelok pojawia sie w sadzie.Po chwili gdy otwiera oczy pojawia się okrutna prawda,Stalker oślepł.)

6.Zamknięcie bohatera w inkubatorze[nie wiem co to jest]:
(Widzimy jak Strelok jest zamykany w inkubatorze.Pojawia się stary człowiek z psem.Mówi on o Streloku.

- Nie widziałem Streloka jakiś czas, mam nadzieje że nie umarł. Nah, to nie możliwe, on nie lubi kłopotów , jest dobrze.
*do psa*
- Więc,chodźmy, czas na obiad, wiem że to jest dla ciebie ważniejsze niż los starego przyjaciela.)

7.Bohater rozwala jakieś inkubatory:
(Bohater wchodzi do pomieszczenie,w pomieszczeniu znajdują się inkubatory,są one ustawione w kręgu.Bohater rozwala je.Po rozwaleniu inkubatorów widzimy bohatera na pięknej polanie,zona zniknęła.Strelok kładzie się na trawie,patrzy w niebo ,po czym z uśmiechem zasypia.)

Linki do zakończeń nagranych i wrzuconych na youtuba:
Daje je według listy up

Zakończenie nr 1 : http://www.youtube.com/wa...related&search=

Zakończenie nr 2 : http://www.youtube.com/wa...related&search=

Zakończenie nr 3 :
http//www.youtube.com/watch?v=Rotp8mA1g08&mode=related&search=

Zakończenie nr 4 : http://www.youtube.com/wa...related&search=

Zakończenie nr 5 : http://www.youtube.com/wa...related&search=

Zakończenie nr 6 : http://www.youtube.com/wa...related&search=

Zakończenie nr 7 : http://www.youtube.com/wa...related&search=

Zrobiłem coś źle??Napisz na pw co jest źle i na co trzeba poprawić
Awatar użytkownika
Devilmass
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2007, 16:24
Ostatnio był: 07 Lip 2007, 21:26
Miejscowość: Jaworzno

Postprzez shadow-face w 08 Lip 2007, 15:25

Devilmass napisał(a):6.Zamknięcie bohatera w inkubatorze[nie wiem co to jest]:
(Widzimy jak Strelok jest zamykany w inkubatorze.Pojawia się stary człowiek z psem.Mówi on o Streloku.

Inkubator o ktorym piszesz to zasilanie modułów zony. Podczas rozmowy z naukowcem, gdy wyjasnia mu wszystko krok po kroku, mowi mu o tym, ze brakuje ludzi do kontrolowania zony. Podobnie jak w matrix :D :D "Bateryjki"

Stary człowiek to nie kto inny jak Doktorek. Pojawia sie w retrospekcjach. Ostatni raz widzimy go w kryjowce Strieloka. To on daje nam namiary na dekoder do drzwi.
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Postprzez piranninja w 08 Lip 2007, 19:12

co rozumiesz przez "moduły zony" ? i na jakiej podstawie sądzisz że jest to zasilanie ?
Awatar użytkownika
piranninja
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2007, 21:49
Ostatnio był: 22 Sie 2007, 21:28
Kozaki: 1

Postprzez shadow-face w 09 Lip 2007, 12:18

Scisła dedukcja Wotssonie :wink:

Nie no oki. Joke taki maly. Lysiejacy dziadzio w kitelku oznajmia nam, ze ostatnio krucho z czlonkami. Nie ma komu, za tak powiem, koniom grzywy plesc. Po przyjeciu swiadomosci pakuja nas do inkubatorka i wsystko idzie po staremu.

Po odrzuceniu swiadomosci ( przejsciu kolejnych etapow) widzimy jak nasz bohater patrzy z przerazeniem na te inkubatory i dokonuje swoistej eutanazji przy pomocy starego dobrego AK 74/2U. Zona znika a ona sie zastanawia czy dobrze zrobil.

Podczas gry spotykamy takie ustrojstwa w X-18, co prawda nie działajace, zas zawartosc to male pokraczne embrionki, zas w x-16 jeden taki ogromny ktory steruje ochrona psioniczna z ogromnym mozgiem w srodku.

Stad wlasnie doszedlem do takich wnioskow, ze te zielone inkubatorki robia z stalkerow bateryjki do zony. :D:D
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Postprzez piranninja w 09 Lip 2007, 13:54

ale co rozumiesz przez moduł zony ?
Image
BORN TO SPAM
Awatar użytkownika
piranninja
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2007, 21:49
Ostatnio był: 22 Sie 2007, 21:28
Kozaki: 1

Postprzez mafia6284 w 10 Wrz 2007, 00:24

Chyba chodzi a raczej że ludzie zasilają zone. tak.
mafia6284
Kot

Dołączenie: 02 Wrz 2007, 13:58
Ostatnio był: 12 Maj 2009, 09:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez SithLord w 10 Wrz 2007, 16:56

Ludzie nie zasilają zony! Słychajcie tego doktorka czy kogos. Oni są podpięci pod świadomość Z (Z lub X lub cos - nie pamiętam) i uczestniczą w tym projekcie! Zona to efekt uboczny drugiego wybuchu który był skutkiem eksperymentów z tą świadomością. Zona nie ma "baterii"!
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48

Postprzez Legion w 10 Wrz 2007, 17:37

Co do pytania mikiego17, zawsze można oglądnąć więcej zakończeń niż 3 za jednym zamachem.
Trzeba zapisać sobie grę (w jakimś oddzielnym sejwie) w Pyrpeci i mieć ponad 50 000 rubli, aby po przebiciu się przez elektrownię zobaczyć koniec z bogactwami.

Później po wyczytaniu tego sejwa trzeba złapać jakiegoś neutralnego stalkera i w kółko sprzedawać mu coś a potem to odkupywać, aby stan gotówki spadł poniżej 50 tysiaków. Znów będziemy musieli przebijać się przez elektrownię, ale przynajmniej zobaczymy w miarę szybko następne zakończenie ;)
Później jeszcze można znów wrócić się do sejwa w Prpeci, cofnąć się parę kroków, załatwić w Barze Woromina, w Magazynach Łukasza, znów przebić się przez elektrownię i zobaczymy kolejne zakończenie („chcę rządzić światem”).
Z pozostałymi może być już nieco trudniej.

Notabene te filmiki przy monolicie i życzenia są bardzo fajnie pomyślane. Za ten element gry należy się twórcą duże piwo :)
Legion me imię, albowiem jest nas wielu.
Awatar użytkownika
Legion
Stalker

Dołączenie: 05 Sie 2007, 14:50
Ostatnio był: 21 Lis 2007, 23:29
Miejscowość: Krakuf

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości