jalkavaki napisał(a):Ktoś jeszcze uważa, że mieszkając w Polsce może być bezpieczny?
jalkavaki napisał(a):Nie rozumiem, po co do dyskusji wprowadzasz Niemcy? Co nas obchodzi ile na nich bomb spadnie i gdzie, kiedy my w Polsce żyjemy i własne zmartwienia będziemy mieć?
Dementorin napisał(a):Jak macie jakieś działki i na nich ziemiankę to możecie je jakoś przemienić to na schron. Jestem ciekawy jak byście to urządzili. Pamiętajcie że nie chodzi o wygląd tylko o przydatność!
Ja mam, nawet pustą.
Za najciekawsze zdjęcia postawię .
jalkavaki napisał(a):Jednak uzmysławiają, że my w Polsce (a sporo osób mieszka w dużych miastach) wcale nie jesteśmy tak bezpieczni jak się niektórym tutaj wydaje (chodzi o wypowiedzi typu: "na taką Polskę nie będą marnować bomb"). Tak więc mieszkańcy tych wszystkich dużych i średnich miast mają jednym słowem przekichane bo w ilu tych miastach znajdują się schrony, które zapewnią przetrwanie w razie wybuchu jądrowego?
Nie rozumiem, po co do dyskusji wprowadzasz Niemcy? Co nas obchodzi ile na nich bomb spadnie i gdzie, kiedy my w Polsce żyjemy i własne zmartwienia będziemy mieć?
Ktoś jeszcze uważa, że mieszkając w Polsce może być bezpieczny?
jalkavaki napisał(a):Osobiście znam tylko jeden, w Szczecinie.
Maku napisał(a): Chyba że do głowic dorwali by się terroryści, bo wtedy wybuch jądrowy w Czarnobylu mógłby zrobić ludności cywilnej dużo złego - ogromna radioaktywna chmura, i możliwe skażenie ogromnej ilości wód materiałem radioaktywnym(Prypeć -> Morze Czarne -> Morze Śródziemne -> Atlantyk)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości