Gra się zawiesza...

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Gra się zawiesza...

Postprzez b4r33t w 05 Maj 2011, 21:20

Witam. Posiadam STALKERA z Platynowej Kolekcji (PL), gram z patchem 1.004 + Oblivion Lost 2.2. Gra chodziła pięknie, ale nagle zaczęła mi się wykrzaczać (gra staje w miejscu, pomaga tylko twardy reset). Dzieje się to ok. 2-3 minuty po wczytaniu save'a. Jestem w Magazynach Wojskowych, przed udaniem się do Mózgozwęglacza. Mój konfig:

Core Duo T2400 1,83 ghz
2 GB DDR2 800mhz
Ati Radeon X1300

Dodam, że to laptop, ale o wysokie temperatury się nie martwię (odpalony speedfan + podstawka chłodząca + dodatkowy wentylator z PC przylutowany do kabla USB :p). Z innymi grami nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc ;)
b4r33t
Kot

Dołączenie: 14 Lis 2009, 20:25
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 13:13
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Gra się zawiesza...

Postprzez Junx w 15 Maj 2011, 00:29

Spróbuj zainstalować patch 1.006 powinno pomóc. Grałem na tym patchu i nie było żadnych problemów :wink:
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez impulse_101 w 15 Maj 2011, 09:52

Wczytaj wcześniejszego save z początku mapy albo najlepiej z poprzedniej, postaraj się zagrać w inny sposób czyli jak skręciłeś w prawo to tym razem skręć w lewo itp. chodzi o to ze jeśli crash jest wynikiem alifa to należy tak potoczyć losami w świecie gry żeby nie dopuścić to do sytuacji gdzie występuje error w grze. To jest taki najprostszy chłopski sposób ale mi bardzo często pomagał i zaoszczędza babraniny plikami, oczywiście można też sprawdzić logi i podać przyczynę zwiechy (co powinieneś zrobić od razu zakładając temat) i wtedy będzie się kombinowało z plikami :P
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Techuu w 15 Lut 2012, 19:42

Możliwe że powód jest jak u mnie, zresztą ten sam problem miałem w każdej części gry.
Mianowicie powiecmy że lokacja w której jesteśmy jest podzielona na segmenty, każdy segment ma powiecmy własną pamieć, jeżeli w danym segmencie wyrzucimy bardzo dużo przedmiotów na ziemie (nieważne jakich) to gra w tym segmacie zaczyna się straszliwie wieszać, a nie raz wyrzuca nas na Pulpit z okienkiem z błędami.
Powód każdy przedmiot w grze jest na bierząco odświeżany, znaczy się jego grafika i położenie jest odświeżane, przez co przy dużej ilości przedmiotów otrzymujmy przywieszki i wywieszki :D.
Moje rozwiązanie wczytać wcześniejszy zapis gry, lub zbierać co się da z ziemi i obserwować czy są zmiany.
Techuu
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2010, 18:03
Ostatnio był: 06 Cze 2017, 13:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości