deskath napisał(a):Moim zdaniem nie pójdzie... Jezeli S.T.A.L.K.E.R. ma byc w dwóch wersjach (DX8/DX9) tzn. ze tak czy siak bedzie wymagal PixelShadera conajmniej w wersji 1.4, a ja wiadomo GF 4 MX takowego nie posiada...
Organic Shadow napisał(a):Niestety nie mam zbyt duzych szans, zeby zakupic cos takiego co masz ty ze wzgledu na dwa problemy[które z reszta sa ze soba mocno powiazane], mianowicie zlacze. W tej chwili mam AGP i nie zamierzam tego zmieniac a karty pod ten typ sa duuuzo drozsze od tych pod PCI [sprawdzalem w sklepie internetowym doslownie przed chwila a róznice wynosza nawet 100zl]. Wiec cos takiego jak ty masz troche kosztuje a niestety kasy nie mam tyle:( No cóz ja teraz spadam do roboty, ze jeszcze cos tam sobie dorobic. Pozdrawiam!
Wybacz mi, ale pleciesz bzdury...Minimalna karta do Stalkera jest GF 3 Ti200...Zaden MX nie ruszy tej gry, tak samo, jak nie rusza Deus Ex'a 2, Cold Feara, Prince Of Persia, F.E.A.R., Colina 2005...Miesiac temu mialem MX'a i wiem, co ta karta potrafi...Zreszta przygotowujac sie do Stalkera trzeba wiedziec, ze wymagania beda na poziomie F.E.A.R. (moze tylko tyle, ze starczy 1 GB RAM)...Stalker i MX, to juz dawno zapomnianiy romans...A to, co pisza o X-Ray'u, to tez stare informacje...Poczytaj wymagania minimalne, nie to, co w 2002 roku napisal jakis Ukrainiec po wypiciu litra VODKI...Nie wlasnie siedzialem na tej stronie i weszlem w x-ray engine i pisze ze gra jest zooptymalizowana pod geforce 2 w zwyz i pisze ze jest automatyczne wlaczanie cieniowania pixelowego i vertexowego na kartach z pixel schaderem
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości