Mordercy zwierząt domowych - czy zasługują na takie wyroki?

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Mordercy zwierząt domowych - czy zasługują na takie wyro

Postprzez vandr w 30 Kwi 2011, 19:22

W takiej sytuacji (ataku przez psa), starać się chronić górne partie ciała, a gdy strach bierze górę nad racjonalnym myśleniem - zaatakować kopniakiem lub jeśli jest możliwość - uciec. Poza tym podałeś zły przykład - w temacie rozchodzi się o podludzi - zarazę, która bestialsko męczy zwierzęta, jak Ci którzy przywiązali psa do zderzaka auta, i jadąc / ciągnąc psa za sobą urwali mu głowę.Ecce homo.Nie interesują mnie samobójcze zamachy dokonywane przez stukniętych fanatyków, i inne duperele, żałoby narodowe i modlityw.Skurw**yńtwa i zła na tym świecie jest bardzo dużo i tyle w temacie.

@Kapucha - tak samo jest przecież z końmi...ile razy na wyścigach konik złamie nogę, to podchodzi odpowiedni człowiek, i cichutkim pistoletem oddaje strzał za ucho aby skrócić cierpienia zwierzęcia. Słyszałem tylko o jednym przypadku, kiedy podjęto się próby złożenia kości konia po złamaniu, nazywał się bodajże "Barbare" ale palca sobie odciąć nie dam...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 30 Kwi 2011, 23:07

Zdobywanie mięsa (rzeźnia etc) przez ludzi w tych czasach ma tyle wspólnego z naturą, że o ja pier*olę. Rozbawiają mnie ludzie, którzy mówią tutaj o naturze i że to naturalne. Naturalne byłoby gdybyś ty sam zabijał i polował na te zwierzęta, a nie dostawał na tacy kiełbaskę, w której wyważona jest chemia i mięso pół na pół. ;)

Co do futer to nie będę się wypowiadał - wystarczy spojrzeć na filmy jak to się robi i każdy mający choć trochę w sobie empatii nie będzie nosił takiego dziadostwa na sobie.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 03:27
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Kumpel111 w 30 Kwi 2011, 23:11

@Vandr- gdy przeczytałem o tym zderzaku to aż syknąłem. To tacy ludzie istnieją? A to wogóle są ludzie? Ludzie stworzyli ten świat, ale takim zachowaniem zniżamy się do poziomu tego psa czy kota. Sam mam dwa psy. Jeden już "umrze" śmiercią naturalną. Ech nie wiem co napisać... Po prostu każde umierające zwierze jest strasznym widokiem a jak jeszcze w śmierci pomagają ludzie to już ci z pierdla wychodzić nie powinni...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez Lucjusz w 30 Kwi 2011, 23:43

@Kowek a naturalne jest według Ciebie jedzenie przez wegan mieszkających w Polsce soi i jej przetworów (która nota bene obniża poziom testosteronu u mężczyzn) wywodzącej się z południowo-wschodniej Azji a do Polski importowanej albo wspomaganie się suplami z witaminami? Bo skoro naturalne jest tylko polowanie na zwierzęta to tak samo naturalne jest tylko jedzenie roślin regionalnych a nie tych z importu albo ich uprawianie u siebie. Dla mnie nasza współczesna dieta obojętnie czego byś nie ruszył nie ma za wiele wspólnego z naturą bo nawet jajka wiejskie z ekologicznego chowu, często są bardzo żółte tylko dlatego, że kury karmione są kukurydzą i to nierzadko modyfikowaną genetycznie.
--------------------
Sorry za offtop ale ostatnio się troszkę zainteresowałem dietetyką :wink:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 261

Postprzez KoweK w 01 Maj 2011, 00:03

Lucjusz, oczywiście, że nie i nigdy nie powiedziałem, że jest to naturalne - ja tylko zwróciłem uwagę na te osoby, które mówią, że naturalne jest jedzenie mięsa w takiej formie jak w dzisiejszych czasach. Nawet samo to, że mam w domu szczura, psa i kota nie jest naturalne. ;) Takie zwierzęta mają inne środowiska niż domowe przy ludziach.

Lucjusz napisał(a):która nota bene obniża poziom testosteronu u mężczyzn

Jem soję raz na ruski rok tak offtopując. :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 03:27
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez vandr w 01 Maj 2011, 07:38

Kumpel111 napisał(a):To tacy ludzie istnieją?

To nie są ludzie. To jest szarańcza, którą trzeba tępić u źródła, czyli wypier*alać ich rodziców w kosmos, albo potraktować rehabilitacyjnym strzałem w potylicę. Powiem Ci szczerze, że jak widzę nagłówki o kolejnym przypadku okrucieństwa wobec zwierząt, to nawet nie czytam całości. Boli mnie od tego serce. Za to o kolejnym samobójczym zamachu gdzieś tam - bardzo chętnie. O jednego debila mniej.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez kapucha w 01 Maj 2011, 08:58

xKoweKx napisał(a):Zdobywanie mięsa (rzeźnia etc) przez ludzi w tych czasach ma tyle wspólnego z naturą, że o ja *%&@#. Rozbawiają mnie ludzie, którzy mówią tutaj o naturze i że to naturalne. Naturalne byłoby gdybyś ty sam zabijał i polował na te zwierzęta, a nie dostawał na tacy kiełbaskę, w której wyważona jest chemia i mięso pół na pół. ;)

Co do futer to nie będę się wypowiadał - wystarczy spojrzeć na filmy jak to się robi i każdy mający choć trochę w sobie empatii nie będzie nosił takiego dziadostwa na sobie.

Jak już napisałem, mieszkam na wsi praktycznie warzyw nie kupujemy - większość z ogródka, tak samo z mięsem. W tej chwili w lodówce to kupne są tylko kiełbasy na wieczornego grila :wink: . Reszta to 100% mięso zwierząt hodowanych przeze mnie i ojca. Gospodarstwo ekologiczne więc wszystko zdrowe. Wędlina zrobiona samemu bez chemii w lodówce wytrzyma max 4-5 dni. A w zamrażarce leży pół prosiaka :wink: .

Rozumiem, że ludzie z większych miast po prostu wszystko do jedzenia kupują, a zabicie i wypatroszenie karpia na święta to już hardkor, ale na wsi to jest norma.

Nigdy nie uderzyłem żadnego zwierzęcia, ale też nie czuję jakiś oporów przed zabiciem koguta na rosół, albo prosiaka na święta. Ciężko zabić zwierzę które się hodowało przez 2 lata, i które ci jadło z ręki, ale tak musi być. I jeżeli uważasz, że to nienaturalne to po prostu przestań jeść mięso.

Pozdrawiam.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez vandr w 01 Maj 2011, 11:21

kapucha napisał(a):Gospodarstwo ekologiczne więc wszystko zdrowe. Wędlina zrobiona samemu bez chemii w lodówce wytrzyma max 4-5 dni. A w zamrażarce leży pół prosiaka :wink: .

Otóż to. Podobnie jest u Nas, z tym - że my nie mamy gospodarstwa, a co jakiś czas wujaszek zabija cielaka i Nam daje mięso zajebistej jakości. Na wsi to powszechne i normalne, że jak ktoś ma trzodę chlewną, bydło, drób - co jakiś czas poświęca coś ze swojej hodowli na jedzenie.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Kumpel111 w 01 Maj 2011, 13:17

W sumie też mieszkam na wsi i mam jakieś kury, prosiaka itp. ale podczas poświęcania ich na mój żołądek to mi ich niezbyt szkoda. Naprawdę. Ale jak ludzie zabijają dla zabawy lub dla popisu to lepiej by nie spotkali mnie czy kilku ludzi tu piszących...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez Damianox w 04 Maj 2011, 16:06

:+: Wiem ,że część użytkowników uzna to za spam zapewne. Podobno 80 % moich postów to spamy ale tutaj normalnie muszę się wypowiedzieć. Do rzeczy. Sam mam 2 psy 2 małe koty i 2 dorosłe. Pewnego razu wracałem z kolegami ze szkoły a jakieś skur%#@%$.Myślałem że pujdę i trzepnę jednego i drugiego po mordzie i się skończy. Ale e to były gówniarze to tylko ich odgoniliśmy a pies już prawdopodobnie nie żył, zakopaliśmy go gdzieś na jakiejś łące. Teraz jak widze w telewizji i albo na ulicy jak ktoś katuje jakieś zwierzę to normalnie kotłuje się we mnie krew .

Edit. Nie będę gówniarzy 12 letnich bił po łbach chociaż mało brakowało.

Za ten post Damianox otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Śliski, The Witcher.
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 29 Wrz 2019, 11:05
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez kapucha w 04 Maj 2011, 19:04

Damianox napisał(a):Edit. Nie będę gówniarzy 12 letnich bił po łbach chociaż mało brakowało.

Błąd, takich gnojków nie szkoda, a jak by im ktoś dupę nakopał to może naprostował by ich na dobry tor myślenia. Sk****syństwo trzeba tępić jak najszybciej.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Damianox w 04 Maj 2011, 19:10

Może i tak trzeba było ich troche trzepnąć ale jak podszedłem z kumplami sami odeszli a my zajeliśmy się psem.

Edit.Ten pies chyba bezdomny był bo strasznie chudy.
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 29 Wrz 2019, 11:05
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości