promieniowanie po zdobyciu dokumentów w laboratorium

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

promieniowanie po zdobyciu dokumentów w laboratorium

Postprzez nitro724 w 26 Kwi 2011, 00:14

Witam!
Wykonując misję w Laboratorium (tym w Dolinie Mroku) zdobyłem dokumenty, po czym wracam (uciekam) z Doliny Mroku, nowo otwartym przejściem, do wydawało mi się bezpiecznego Kordonu. Już trakcie tej ucieczki (sprintem) kończą mi się apteczki i pakiety leków "przeciwpromiennych". Docieram do wcześniej bezpiecznego (wolnego od promieniowania) Kordonu, leczę się po czym na każdym kroku (a nawet stojąc w miejscu) zaczynam się napromieniowywać. Mam kombinezon od Ekologa, próbuję ściągać z siebie (do plecaka) wszelkie artefakty, leczę napromieniowanie do zera - nic nie pomaga - poziom napromieniowania wciąż wzrasta.

W czym rzecz? Czy cały Kordon jest napromieniowany? (mam save u handlarza).
Dokąd powinienem uciec, jaki kombinezon założyć lub co zrobić, żeby być bezpiecznym?

Proszę o pomoc
-nitro
nitro724
Kot

Dołączenie: 25 Kwi 2011, 23:47
Ostatnio był: 27 Kwi 2011, 22:57
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: promieniowanie po zdobyciu dokumentów w laboratorium

Postprzez Wheeljack w 26 Kwi 2011, 00:15

Eeeeee... Jaki patch? Modów chyba nie masz?

Za ten post Wheeljack otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive StrielokW.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 19:51
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Postprzez kapucha w 26 Kwi 2011, 10:05

Bardzo dziwne :-/ . Jeżeli jak piszesz schowałeś artefakty do plecaka i w każdym miejscu jest promieniowanie i Cię zabija to coś jest nie tak, tym bardziej jeżeli jesteś w skafandrze doktorków (ten pomarańczowy tak?). W Kordonie jedynymi naprawdę napromieniowanymi miejscami jest trupiarka leżąca na poboczu i tory kolejowe (a właściwie ich wschodnia część).Jeżeli nie jesteś w tych miejscach to dzieje się coś dziwnego.

Myślę, że to jakiś błąd, albo grzebałeś w plikach. Popróbuj z wczytaniem zapisu sprzed wystąpienia problemu, zdejmij kombinezon i włóż inny, załóż artefakty, które zmniejszają promieniowanie, te które zwiększają też spróbuj :E , wyjdź z gry i włącz znowu, zacznij grę od nowa, najnowszy patch, w ostateczności odinstaluj i zainstaluj od nowa. Jak zrobisz to wszystko to może pomoże :E .
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Piłat w 26 Kwi 2011, 10:36

Artefakty może i schowałeś do plecaka, ale pewnie zostawiłeś jakieś przy pasie, które promieniują.

P.S.
Na poziome X-18 kombinezon ekologów? SAVE? Skoro używasz już trade modów, to użyj od razu GOD-moda i będziesz miał problem z głowy.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez kapucha w 26 Kwi 2011, 11:03

Taki kombinezon można bez problemów mieć na tym poziomie (bez żadnych modów i grzebania w plikach). Po prostu po oddaniu Barmanowi dokumentów z Agropromu zamiast do Doliny Mroku idziesz do Dziczy i później nad Jantar. Pomagasz Krugłowowi i w zamian dostajesz kombinezon SSP-99 Ekolog a to coś innego niż SEVA (dostępna zresztą o wiele później). On mówił że zabrał artefakty z pasa. Bez przesady jak można trochę zabrać a trochę zostawić :wink: ?

Pozdrawiam.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez iwan-iwanowicz w 26 Kwi 2011, 11:36

To błąd gry zapisało z promieniowaniem i już tak będzie, tylko wcześniejszy save może pomóc.
Awatar użytkownika
iwan-iwanowicz
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2010, 22:29
Ostatnio był: 23 Gru 2014, 23:09
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: -3

Postprzez nitro724 w 27 Kwi 2011, 00:57

Patch jaki mam, to 10006

MODów nie mam / w plikach nie grzebałem :) - dokładnie tak jak Kapucha pisze - kombinezon (ten pomarańczowy) zdobyłem bez żadnego kombinatorstwa...

Artefakty ściągnąłem wszystkie - spróbuję jeszcze upuścić na ziemię same dokumenty - może one są napromieniowane... chociaż wygląda to raczej na ten błąd z zapisem.

No nic, popróbuję co tam jeszcze można.. Najgorsze jest to, że napromieniowanie+brak :+: / :wódka: =krótki żywot :E
Trudno, będzie trzeba jeszcze raz wyjść z Laboratorium : ) (mam nadzieję że to pomoże, bo tam na dole też jest promieniowanie, a grać od początku, póki co, nie mam siły :-/

Dzięki za pomoc, pozdrawiam
-nitro
nitro724
Kot

Postprzez Mataczo w 27 Kwi 2011, 11:06

iwan-iwanowicz napisał(a):To błąd gry zapisało z promieniowaniem i już tak będzie, tylko wcześniejszy save może pomóc.

Dokładnie. To jest bug. Sam taki miałem że mimo braku artefaktów i nawet gdy miałem SEVA (dalszy etap gry, tez melina roku) promieniowanie rosło. Co ciekawe gdy złapiesz tego buga to promieniuje wszystko łącznie z barem :)
Musisz wczytać save sprzed tego błędu , no chyba że szkoda ci tego to użyj trainera i wyłącz promieniowanie tylko. (legenda jest w nim wiec sie polapiesz) Może troche oszukane ale wytłumaczenie jakieś tam masz więc sumienia nie powinno gryźć :)
tu masz link:
http://www.sendspace.pl/file/26f5880965bc14b4a1ce5dc
Awatar użytkownika
Mataczo
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2011, 14:59
Ostatnio był: 13 Sty 2017, 23:02
Frakcja: Wolność
Kozaki: 6

Postprzez nitro724 w 27 Kwi 2011, 22:56

Hm.. w związku z tym, że zapis mam w laboratorium i to czy promieniowanie się "naprawi" okazałoby się dopiero poza Doliną Mroku, wolę oszczędzić sobie potencjalnych nerwów i skorzystam z tego trainer'a - w końcu bug to nie element zabawy.

zaraz to przetestuje (mam nadzieję że w legendzie opisano również jak z powrotem włączyć promieniowanie : )

Dzięki za link Mataczo
-nitro
nitro724
Kot

Postprzez Mataczo w 28 Kwi 2011, 14:11

promieniowanie wyłączasz przyciskiem numer 5 zarówno jak i włączasz (klawisze numeryczne , charakterystyczny głos sygnalizuje aktywny trainer i nieaktywny) i omijaj nr. 9 z daleka!!! niby dodaje 100000ru ale jak wyłączysz to zabiera całą kase i masz 0ru !!! ja osobiscie używam głownie nr 8 bo wyłącza to wage maksymalną więc ładujesz ile wlezie reszta niepotrzebna choć czasem i god mode się przyda :) tyle że ja już gre przeszedłem 2 razy więc mam prawo uzywać trainera :D

PS: kozakiem nie pogardzę :)

Za ten post Mataczo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive domi27.
Awatar użytkownika
Mataczo
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2011, 14:59
Ostatnio był: 13 Sty 2017, 23:02
Frakcja: Wolność
Kozaki: 6

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości