problem z kombinezonami

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

problem z kombinezonami

Postprzez szczygieł w 25 Kwi 2011, 08:58

Mam takie problem-nieważne jaki kombinezon bym włoży ma on zawsze właściwości kórtki bandytów.
Nawet jeśli go ulepszę, np:. egzo, noszę go a jakoś ani zdrowie, ani siła się szybciej nie regeneruje chociaż ulepszyłem pancerz w tym kierunku, jedyne widoczne zmiany to więcej pojemników a artefakty i noktowizor.
Aha, jeszcze musze dodać, że po wczytaniu gry na tym mały kawałku "mej" ręki nie widać nic co przypomina egzo, a raczej właśnie kurtkę bandyty, chociaż biegać nie mogę, jak to zawsze jest gdy nosi się egzo.
I tak nie chcąc zaczynać nowego posta mam jeszcze taki błąd, że czasami nie chce wyciągać granatów, naciskam odpowiedni klawisz a tu nic ciągle inna broń.
Może ktoś pomóc
stawiam :wódka:
I jeszcze jedno, możecie nie pisać odpowiedzi typu: sprawdź czy masz to egzo założone i czy masz w ogóle granaty w plecaku, bo przeszedłem grę już dwa razy i mam jakieś pojęcie o grze. :)
szczygieł
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2011, 19:43
Ostatnio był: 20 Wrz 2016, 19:24
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: problem z kombinezonami

Postprzez kacperos111 w 25 Kwi 2011, 09:29

Masz najnowszy patch?Bo jak nie masz to co sie dziwisz ze takie ''dziwactwa'' sie robią. :wink:
Image

Image
Awatar użytkownika
kacperos111
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 17:00
Ostatnio był: 26 Mar 2015, 22:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Pilot w 25 Kwi 2011, 10:45

Z granatami to wyrzuć wszystkie z plecaka i potem je weź. a co do tego kombinezonu to sam nie wiem może masz jakiegoś moda albo coś?

Za ten post Pilot otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive szczygieł.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 12:12
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez szczygieł w 25 Kwi 2011, 11:48

no właśnie na początkowym patchu (1.5.01) nie miałem żadnych błędów, poza bugtrapem, więc zainstalowałem 1.5.10 i w tym patchu jest pełno błędów, nie tylko ten z pancerzem. Ale przenajmniej gre przeszedłem, co było niemożliwe na początku :)
Aha, żaddnych modów nie mam.
szczygieł
Kot

Postprzez Mataczo w 25 Kwi 2011, 20:39

szczygieł napisał(a):Aha, jeszcze musze dodać, że po wczytaniu gry na tym mały kawałku "mej" ręki nie widać nic co przypomina egzo, a raczej właśnie kurtkę bandyty, chociaż biegać nie mogę, jak to zawsze jest gdy nosi się egzo.

Tu wiem , bo sam tak mam że jeżeli sciągniesz i założysz to ten fragmencik sie pojawi. Zawsze znika po zmianie lokacji (gdy wgrasz moda na 3 osobowy widok to widać że mimo ubranego egzo masz założoną kurtke) i trzba na nowo zakładać jak chcesz ją zobaczyć.
szczygieł napisał(a):Mam takie problem-nieważne jaki kombinezon bym włoży ma on zawsze właściwości kórtki bandytów.
tu nie wiem , u mnie jest ok.
szczygieł napisał(a):Nawet jeśli go ulepszę, np:. egzo, noszę go a jakoś ani zdrowie, ani siła się szybciej nie regeneruje chociaż ulepszyłem pancerz w tym kierunku, jedyne widoczne zmiany to więcej pojemników a artefakty i noktowizor.
szczerze powiedziawszy to też nie widzę zmian , życie może szybciej się regeneruje ale jak dla mnie niezauważalnie a siły przetestować nie mogę bo w egzo nie da sie biegać a ja mało ważę :)
szczygieł napisał(a):I tak nie chcąc zaczynać nowego posta mam jeszcze taki błąd, że czasami nie chce wyciągać granatów, naciskam odpowiedni klawisz a tu nic ciągle inna broń.
Gdy się granatów wyciągnąć nie da to wystarczy schować broń i wtedy wybrać granat.
Awatar użytkownika
Mataczo
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2011, 14:59
Ostatnio był: 13 Sty 2017, 23:02
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Postprzez Tomiter w 25 Kwi 2011, 22:41

Zabawne coś dziwnego ... pierwszy raz widze taki dziwny błąd spróbuj odinstalować gre albo zpaczować powino ci naprawić ten błąd jednak bedziesz musiał zaczynać gre od nowa i nie wiem czy ci się chce bo mi na przykład by się nie chciało bo nie zaczynać od nowa 3 raz to już jest przesada ale jak to lubi ro robi ja stoje zatym abyś zainstalować patcha . POZDRAWIAM>...

Za ten post Tomiter otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive mateszew.
Awatar użytkownika
Tomiter
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2011, 16:39
Ostatnio był: 03 Lut 2012, 12:58
Miejscowość: Stare węgorzynko
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -5

Postprzez szczygieł w 26 Kwi 2011, 07:24

Moim zdaniem to wina patcha na którym jest jeszcze pełno innych błędów, możecie polecić jakiś patch z którego Wy korzystacie i nie było na nim żadnych bugów.

Dziękuję za rady !
szczygieł
Kot

Postprzez mateszew w 26 Kwi 2011, 09:12

Bez modów 1.5.07,1.5.09 chociaż pare zadziała na tych patchach ale polecam ja tam,śmigam na modach to muszę mieć 1.5.10 :/ A skąd ściągnołeś tego patcha?
i3 3rd
660
8gb
ssd
Awatar użytkownika
mateszew
Tropiciel

Dołączenie: 09 Paź 2009, 19:54
Ostatnio był: 10 Cze 2017, 16:04
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special

Postprzez Piłat w 26 Kwi 2011, 10:52

Co, do tej Twojej kurtki bandytów, to wystarczy, że ściągniesz EXO i włożysz go na nowo, a znów będziesz mógł podziwiać mocarne serwomotory przy ramieniu.

Poza tym musisz pamiętać o tym, że żaden, ale to żaden kombinezon nie sprawi, że staniesz się niezniszczalny. Nawet Twój kochany EXO nie uchroni Cię przed śmiercią od kul, kłów i pazurów.

A teraz troszkę na temat granatów:
Gra ma często jeden błąd, który ukryty jest w samej mechanice i żaden patch tego nie jest wstanie naprawić. Otóż są dostępne w grze dwa rodzaje granatów, które zmieniasz przy pomocy klawisza "Y" (standardowo). Czasami bywa tak, że jeśli jeden rodzaj granatów Ci się kończy, drugi rodzaj nie jest widziany przez naszą postać, przez co nie można ich użyć. Są dwie skuteczne metody aby to naprawić:
Możesz wyrzucić granaty z plecaka poczym jeszcze raz je zabrać, jak kolega wyżej napisał.
Druga metoda, to taka, że chowasz broń, wciskasz klawisz odpowiedzialny za granaty (nic się nie dzieję), następnie wciskasz klawisz "Y" i granat powinien zostać wyciągnięty.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości