Profesor Krugów

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Profesor Krugów

Postprzez Grave w 25 Kwi 2011, 14:56

Witam, mam pewien problem, a dokłaniej pytanie. Postanowiłem pomóc łowcy w odnalezieniu jego rodowego karabinu. Ide do Dziczy, zabijam najemników, dochodze do miejsca gdzie strącili helikopter, ola boga ola boga pomoż nam stakerze, zabijam wszystkich najemników i z przeszukuje ciała. Przy jednym z nich znalazłem RPG i dwie rakiety. Zabrałem i myślać ,że i tak mi się nie przyda sprzedałem towarzyszowi Krugowa. Gadam z Krugowem, zgadzam się na osłanianie jego, i gdy już miałem ruszać, słysze wystrzał rakiety. To kumpel jajogłowy zabił jednego najemnika z rpg. oddalam się troche po czym słysze znowu rakietnice i pokazuje mi ,że Krugow zszedł i zadanie niewykonane. Zabijam najemników ide w strone doktorka. Nie dość ,że tamten zabił doktorka to jeszcze siebie (kolejny powód dlaczego jajogłowi nie powinni nosić broni) . Zabrałem wszystko z doktorka, i wróciłem do Baru. Pednrive oddałem Barmanowi, ale do czego jest ten bloker psioniczny? Mam iść do Jantaru go oddać Naukowcom czy co?
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Reklamy Google

Re: Profesor Krugów

Postprzez kubekpop w 25 Kwi 2011, 15:52

Masz na myśli te słuchawki? Jeśli tak, to będą ci potrzebne w dalszej części gry. Normalnie dostajesz je po tym, jak z Krugłowem(czy jakoś tak) zrobisz pomiary w Jantarze. Radzę ci pójść do Sacharowa ( doktorka w Jantarze ) i z nim pogadać. Ja tak nigdy nie miałem... - znalazłem RPG, ale bez rakiet. W sumie ten Krugłow jest tylko do tego potrzebny - do tych pomiarów, po których dostajesz te słuchawki. A skoro słuchawki masz, to już ci nie jest potrzebny.
[EDIT]
@kapucha ma rację. Wczytaj ostatniego sejwa, gdzie gość żyje, a dodatkowo jak ci się uda go dostarczyć żywego nad Jantar, to dostaniesz kombinezon naukowców.
P.S. Nie wiedziałem, że jak Krugłow zginie, to zastępuje go ktoś inny :)
Ostatnio edytowany przez kubekpop, 25 Kwi 2011, 16:03, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez kapucha w 25 Kwi 2011, 15:56

Było kilka podobnych tematów, ale co tam.
Ten bloker psioniczny to nic nie znaczący item taki sam jak np. gitara i "bread". Nic on ci nie da, nie przedstawia żadnej wartości :( . Jak doktorek zginał, lub odebrałeś mu pendrive siłą, to nic na tym nie zyskasz. Jeśli odda ci go po dobroci (jak go uratujesz) to dostaniesz od Barmana trochę pieniążków. Najlepiej w tej sytuacji wczytać poprzedni zapis. Można żyć bez Krugłowa, ale jak pójdziesz dalej z fabułą to będziesz miał misję w której pomagasz Krugłowowi (lub jeśli zginął zastępuje go inny naukowiec tylko w słabszym skafandrze przez co bardziej delikatny na ostrzał).
Ja radzę wykonać tą misję jak trzeba. Wczytać wcześniejszy zapis i ocalić doktorka.

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz, kubekpop.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Grave w 25 Kwi 2011, 16:16

No nic... To bez doktorka będe musiał przeżyć. Niestety ostatni zapis nadpisałem, bo jestem już w labku pod Doliną.
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Postprzez Mataczo w 25 Kwi 2011, 20:44

Ja dodam że (jak dla mnie) Obronić Kruglowa nie było łatwo (z 6-7 razy próbowałem) a skoro ten nie żyje i będzie inny ze słabszym kombinezonem to będzie jeszcze trudniej. Choć hełm dostaniesz tak czy siak tyle że jak umrze jajogłowy to sacharow da ci nieskalibrowany.
Awatar użytkownika
Mataczo
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2011, 14:59
Ostatnio był: 13 Sty 2017, 23:02
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Postprzez kapucha w 25 Kwi 2011, 21:07

Dla mnie ewakuacja Krugłowa nie była taka trudna o ile ten debil nie łapał buga i nie zaczynał spacerować po placu, albo nie ustawał nagle w połowie drogi twarzą do ściany :facepalm: . Moim zdaniem jest to misja w której najczęściej występuje jakiś błąd.
Jak zastąpi martwego Krugłowa inny naukowiec, jego też można olać i wtedy mamy nieskalibrowany hełm psioniczny. Ale dla mnie jakoś tak szkoda było tego chłopa zostawić na pastwę najemników :wink: .

Pozdrawiam.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Universal w 25 Kwi 2011, 21:31

Tak jak było w poradniku - najpierw trzeba wysiec wszystkich najemników w Dziczy, dopiero wrócić do Krugłowa. Skrypt doda mniejszą liczbę wrogów - będzie łatwiej.

W Jantarze wcale nie jest trudno - to tylko zombie i strzelają cholernie niecelnie. Wystarczy mieć ulepszonego kałacha z kryjówki grupy Striełoka, lub inną dobrą broń i zestrzeliwać przeciwników z daleka. Ewentualnie przełączyć w opcjach na tryb "początkujący".

Tak, wiem - Grave już jest dalej. Ale może jakiś łoś tu trafi z wyszukiwarki.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Grave w 25 Kwi 2011, 23:38

A jest jakaś różnica między skalibrowanym a nie skalibrowanym?
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Postprzez Mataczo w 26 Kwi 2011, 13:01

skalibrowany chyba dłużej wytrzymuje jak mamy wyłączyć mózgozwęglacz , jak nieskalibrowany to trzeba latać w gore i w dół by czas resetować żeby nie umrzeć
Awatar użytkownika
Mataczo
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2011, 14:59
Ostatnio był: 13 Sty 2017, 23:02
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości