[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Adam w 21 Kwi 2011, 13:01

Kudłaty, noobie :E

Wystarczy skierować celownik na miejsce, gdzie ona poprzednio się znajdowała. Ona tam jest, tylko tekstura poszłą w górę.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Reklamy Google

Postprzez Zona_Citizien w 22 Kwi 2011, 19:02

Odzyskałem pierwsze dokumenty z X18, po następne muszę iść do Prypeci. Na moim PDA jest zdjęcie jakiejś windy i pisze, że są w szybie. Gdzie dokładnie one są i gdzie jest oddział, który polecono mi odnaleźć po przybyciu do miasta?
Sam bym poszukał, ale kiedy 10 bałwanów z Monolitu strzela ci w plecy, jest to cholernie utrudnione.

Wesołych Świąt.
"Masz tu artefakt!
Masz tu ananasa!
Granada, pacanie!
Idika mnie!"
Cytaty z serii S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Zona_Citizien
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2011, 20:49
Ostatnio był: 19 Maj 2011, 20:26
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 5

Postprzez Kudłaty w 22 Kwi 2011, 20:59

Adam napisał(a):Kudłaty, noobie :E

Wystarczy skierować celownik na miejsce, gdzie ona poprzednio się znajdowała. Ona tam jest, tylko tekstura poszłą w górę.

Te, to wiem, ale jak był patch to mogli to poprawić.
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez jaras76 w 23 Kwi 2011, 08:40

Jak dobrze pamiętam to plecak z dokumentami jest na dnie szybu windy, a oddział na terenie elektrowni.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Zona_Citizien w 23 Kwi 2011, 10:44

Fajnie, tylko, że jedną windę już znalazłem, a na dnie nic nie ma. Może to nie była ta winda. Mógłbyś podać dokładniejszą lokalizacje?
"Masz tu artefakt!
Masz tu ananasa!
Granada, pacanie!
Idika mnie!"
Cytaty z serii S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Zona_Citizien
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2011, 20:49
Ostatnio był: 19 Maj 2011, 20:26
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 5

Priboy Story - Problem

Postprzez Damianox w 23 Kwi 2011, 12:19

Witam. Nie wiem gdzie ten temat założyć więc zakładam go tutaj. Otóż mam problem z przejściem pewnego etapu mod'a Priboy Story. Mam wersje v1.1.3 PL ta która jest w zakładce Download. Jest zadanie żebym znalazł pewien oddział w Prypeci z którym został zerwany kontakt, no to szukam szukam i wreszcie znalazłem jakiś oddział wojska, ale oni nie chcą ani gadać ani nic tylko idą gdzieś a i tak później giną zabici przez Monolit. Nie mam pojęcia co dale robić. :-/
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 29 Wrz 2019, 11:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez vandr w 26 Kwi 2011, 10:46

Czy normalnym jest, że ikonki różnych artykułów w ekwipunku są poucinane, albo nie przedstawiają tego co mają przedstawiać? (śpiwór - fragment czerwonej beczki). Jest jakiś fix lub patch, co przedstawiałby poprawne ikonki?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Fade w 26 Kwi 2011, 11:12

Cześć, mam mały problem. Byłem w magazynach wojskowych. Czacha dał mi zadanie zabicia snajpera, olałem to i zabiłem wszystkich łączenie z Dezikiem - snajpera oczywiście też.
PDA kazało mi wrócić do Czachy po nagrodę, po dojściu na wskazane miejsce okazało się że Czacha wykorkował. Dostałem swoją kasę od jakiegoś kolesia, wiec olałem Czachę. Gram dalej, jestem na etapie drugiego wejścia do Lab X18.
W PDA ciągle widzę misję wróć do Czachy, czy jest sposób na usunięcie zadania w PDA ? I kto zabił Czachę ? Może ktoś miał taki przypadek.
Pozdrawiam

dzięki Krzysu_Pl, no to gitara..
Ostatnio edytowany przez Fade, 26 Kwi 2011, 12:09, edytowano w sumie 1 raz
"Patrząc w otchłań pamiętaj, że otchłań patrzy także na Ciebie"
Awatar użytkownika
Fade
Stalker

Dołączenie: 19 Mar 2011, 10:14
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 19:39
Kozaki: 6

Postprzez Krzysu_Pl w 26 Kwi 2011, 11:40

Ja tak miałem na podstawce. Mimo to można bezproblemowo grać dalej.

Za ten post Krzysu_Pl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fade.
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 24 Kwi 2022, 21:40
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez vandr w 26 Kwi 2011, 11:54

Jak mogę nieco zwiększyć promień latarki? Wydaje mi się, że ta w PS rzuca strasznie słabe światło...Jest jakaś komenda?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Kudłaty w 26 Kwi 2011, 14:42

@vandr: A widzisz, a mnie się zdaje, że ta latarka jest mocniejsza.
Do tych ikon - wgrałeś do tego modu patch 1.3 i spolszczenie?

@fade Misję od Czachy niedawno robiłem. Od razu rozwaliłem snajpera na zachodzie, poszedłem do Czachy i kazał mi rozwalić pozostałych snajperów i mały oddział przy głównym przejściu do Bazy Wojskowej. Z resztą oni większością snajperów się zajęli i potem padli. Miałem dalej za zadanie zabicie Dezika (na mapie oznaczony był jako Łukasz) i potem go w tej budzie zabiłem. Koleś ma chyba 2k hp. Potem po jakiejś godzinie przyszedł oddział Powinności i przez dziurę w murze poszli do gospodarstwa. Tam po odebraniu nagrody, zadanie zniknęło i punkt na mapie "Łukasz" też zniknął.

Ma też problem.
W Czerwonym Lesie w samym centrum gdzie grasują Zombie, psy i Pijawki, zanim dojdę do miejsca katastrofy to obraz robi się czarnobiały, rozdwaja się i chwilę te dwa obrazy się między siebie poruszają. Nie ma przy tym żadnego dźwięku żeby była to jakaś telepatia.
Image
Z takim obrazem zapisałem grę, myśląc, że jak wczytam to się naprawi. Ale przy wczytywaniu wywaliło do pulpitu. Oczywiście log się nie zapisał.
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 4

Postprzez Fade w 27 Kwi 2011, 08:19

Też miałem rozmazany czarno-biały obraz, myślałem że jest tam jakiś mutant ale go nie znalazłem. Jeżeli w tym miejscu wywala Cię do pulpitu, a inny save działa, masz możliwość obejścia lasu. Trzeba iść drogą, przebijając się przez monoliciaży. Na rozwidleniu drug (anteny - Pripyat) jest wyrwa w płocie, w ten sposób możesz dojść do samolotu i "zbadać miejsce katastrofy".
"Patrząc w otchłań pamiętaj, że otchłań patrzy także na Ciebie"
Awatar użytkownika
Fade
Stalker

Dołączenie: 19 Mar 2011, 10:14
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 19:39
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość