anofex napisał(a):Około rok temu grałem w cień czarnobyla , pograłem w sumie z 6 h i trochę mi się gra znudziła wieć wziąłem ze sobą 3 bronie i mase apteczek i leków przeciw promiennych i wyruszyłem do prypeci . Poprzednio mi się udało dojść do końca - teraz nie mogę . Skąd wziąć hełm i jak wyłączyć mózgozwęglacz ??
Przede wszystkim wykonując zadania zgodnie z fabułą. Bardzo możliwe że kiedyś udało ci się dojść do Prypeci w ten sposób - na wcześniejszych wersjach dzieją się różne dziwne rzeczy
(np. pancerze się nie psują). Jeśli nie wykonasz zadania z podziemnym laboratorium w Dolinie Mroku i nie zrobisz pomiaru dla doktorków (podziemia w Jantarze możesz olać - wziąć hełmik i prysnąć niech se sami radzą
) inaczej o Prypeci możesz zapomnieć.
Chyba że na jakiś modach - ale nie znam się na nich
Ale najlepsze jest to że nawet mając ten hełm na drodze do Prypeci (ostatnie 20-30m) będzie ci zabierało życie.
Jak pobiegniesz to 3-4
wystarczą. I pamiętaj że jeżeli pobiegniesz do Prypeci to nie wiadomo jak zadanie wyłączenia Mózgozwęglacza ci się zaliczy i wracając w Czerwonym Lesie nie będzie emisji i będą sobie Stalkerzy spacerować.