Droga do prypeci

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Droga do prypeci

Postprzez anofex w 15 Kwi 2011, 17:40

Witam , podczas gry w cień czarnobyla jestem już na prostej (dosłownie) drodze do prypeci . Jak idę w kierunku prypeci obraz staje się bardzo siwy (może trochę żółty) i pojawia się napis : Krytyczny poziom emisji psionicznych . natychmiast opuść niebezpieczną strefę . Gdy idę dajek tą drogą poprostu ginę (mogę nawet co 1s zjadać apteczkę i to i tak nie pomaga). Co zrobić w takiej sytuacji ?? Nie mam egzoszkieletu (kiedyś już mi się udało tak przejść gre) . Proszę o pomoc .
anofex
Kot

Dołączenie: 15 Kwi 2011, 17:30
Ostatnio był: 13 Maj 2015, 23:16
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Droga do prypeci

Postprzez ziomo02 w 15 Kwi 2011, 17:51

Byłeś już w czerwonym lesie :?:
trzeba iść do bazy(chyba)monolitu i wejść do wagonu a z niego do podziemi,jeżeli tego nie zrobiłeś to nie uda ci się wejść do Prypeci :D
To my pilnujemy ładu i porządku w skażonej strefie zwaną "ZONA"
Awatar użytkownika
ziomo02
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:20
Ostatnio był: 28 Lut 2018, 19:32
Miejscowość: Grudziądz
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez Universal w 15 Kwi 2011, 19:23

Chwila, a hełm psioniczny jest? Mózgozwęglacz wyłączony? Inaczej tam nie wejdziesz, nie da rady.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez anofex w 15 Kwi 2011, 19:50

Około rok temu grałem w cień czarnobyla , pograłem w sumie z 6 h i trochę mi się gra znudziła wieć wziąłem ze sobą 3 bronie i mase apteczek i leków przeciw promiennych i wyruszyłem do prypeci . Poprzednio mi się udało dojść do końca - teraz nie mogę . Skąd wziąć hełm i jak wyłączyć mózgozwęglacz ??
anofex
Kot

Dołączenie: 15 Kwi 2011, 17:30
Ostatnio był: 13 Maj 2015, 23:16
Kozaki: 1

Postprzez ziomo02 w 15 Kwi 2011, 20:18

Hełm psioniczny musisz wziąć od Sacharowa(Doktora z Jantaru),musisz wykonać dla niego zadanie które ma na celu zejście do podziemi :E
A mózgozwęglacz przejdziesz dopiero po misji w czerwonym lesie(wejście do podziemi chyba w bazie monolitu) a końcu czerwonego lasu(w górę) :E
Ostatnio edytowany przez ziomo02, 21 Gru 2011, 15:54, edytowano w sumie 1 raz
To my pilnujemy ładu i porządku w skażonej strefie zwaną "ZONA"

Za ten post ziomo02 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative nationals.
Awatar użytkownika
ziomo02
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:20
Ostatnio był: 28 Lut 2018, 19:32
Miejscowość: Grudziądz
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez echelon w 15 Kwi 2011, 20:23

Anofex ciekawe jakim cudem rok temu udało ci się dojść do Prypeci bez wyłączenia zwęglacza, a tym razem nie masz pojęcia o co chodzi i najwidoczniej Jantar kojarzysz tylko z mapy w PDA (o ile tam zaglądnąłeś). Czy ty w ogóle czytałeś rozmowy z Barmanem, Sidorowiczem, Sacharowem i innymi postaciami i przeglądałeś PDA, czy tylko szedłeś przed siebie i waliłeś we wszystko co się ruszało? W szkole uczyli czytania ze zrozumieniem?
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez kapucha w 16 Kwi 2011, 08:16

anofex napisał(a):Około rok temu grałem w cień czarnobyla , pograłem w sumie z 6 h i trochę mi się gra znudziła wieć wziąłem ze sobą 3 bronie i mase apteczek i leków przeciw promiennych i wyruszyłem do prypeci . Poprzednio mi się udało dojść do końca - teraz nie mogę . Skąd wziąć hełm i jak wyłączyć mózgozwęglacz ??

Przede wszystkim wykonując zadania zgodnie z fabułą. Bardzo możliwe że kiedyś udało ci się dojść do Prypeci w ten sposób - na wcześniejszych wersjach dzieją się różne dziwne rzeczy :wink: (np. pancerze się nie psują). Jeśli nie wykonasz zadania z podziemnym laboratorium w Dolinie Mroku i nie zrobisz pomiaru dla doktorków (podziemia w Jantarze możesz olać - wziąć hełmik i prysnąć niech se sami radzą :mad: ) inaczej o Prypeci możesz zapomnieć.
Chyba że na jakiś modach - ale nie znam się na nich :wink:

Ale najlepsze jest to że nawet mając ten hełm na drodze do Prypeci (ostatnie 20-30m) będzie ci zabierało życie.
Jak pobiegniesz to 3-4 :+: wystarczą. I pamiętaj że jeżeli pobiegniesz do Prypeci to nie wiadomo jak zadanie wyłączenia Mózgozwęglacza ci się zaliczy i wracając w Czerwonym Lesie nie będzie emisji i będą sobie Stalkerzy spacerować.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Kudłaty w 16 Kwi 2011, 14:07

Jeśli gra ci się znudziła to po co grasz? Jeśli chcesz latać jak głupek to zainstaluj jakiś mod.

Tak jak pisali inni wcześniej, trzeba iść z fabułą - do Dziczy by uratować Krugłowa, iść z nim do Jantaru i dla Sacharowa iść do podziemi X16 do których dostaniesz hełm przeciwpsioniczny. Potem będziesz musiał iść wyłączyć mózgozwęglacz w Czerwonym lesie i dopiero wtedy, razem z innymi debilami lecieć do Prypeci jak opętany :)
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości