Kordon - Chyba najnudniejsze i najbezpieczniejsze miejsce w Zonie...
Jantar - Klimatyczne, mroczne i ponure. Wszędzie pełno zombiaków - nawalanka na całego, szkoda, że nie ma X16.
Czerwony Las - Najbardziej klimatyczne miejsce. Jak za pierwszym razem grałem, to jak najszybciej to przejść. Ale teraz, kiedy mam full ekwipunek to wydaje mi się trochę za mały; d
Magazyny Wojskowe - Wioska pijawek, wioska zombie i wojskowych, ponure bagna i Bariera... to wszystko funduje nie zapomniane wrażenia
Limańsk - Ehh, wojna. Zero bycia stalkerem. Można się zaledwie poczuć jak żołnierz. Lokacja przypomina mi mapę 'Crossfire' z CoD'a 4.
Bagna - Największa lokacja, tak jak Czerwony Las bardzo klimatyczna ale też bezpieczna. Można się wzbogacić.
Instytut Agroprom - Według mnie bardzo dziwna lokacja. Oprócz bazy Powinności i jedynego podziemnego kompleksu nie ma tu nic ciekawego.
Szpital - Rozwałka 100%.
Wysypisko - Lokacja której staram się unikać. Pełno radioaktywnych miejsc i patroli bandytów.
Dolina Mroku - Tak jak Instytut dziwna lokacja. Moim subiektywnym zdaniem, nie ma tu NIC ciekawego. (nawet baza Wolności - jestem samotnikiem i nie mam po co tu przychodzić).
Wniosek: Najbardziej lubię Bagna i Czerwony Las.
Najmniej Limańsk, Szpital i Wysypisko.