Boras napisał(a):¿aden argument do ciebie nie przemowi, bo nawet nei probujesz go zrozumiec
morthi napisał(a):Boras napisał(a):¿aden argument do ciebie nie przemowi, bo nawet nei probujesz go zrozumiec
nie zamierzam rozumiec innych argumentow w defininiowaniu piractwa jak argumenty prawne . Inne nie maja zastosowania gdyz nie maja zadnego oparcia w systemie prawnym.
piractwo = kradziez
nofink napisał(a):jestem w 100% przekonany ze wygralbym w sprawe w sadzie gdybys Ty byl producentem i wytoczyl mi proces o nieleglane scigniecie Twojego programu... ktory ja po premierze w Polsce bym zakupil ( sytuacja identyczna jak ze Stalkerem)
nofink napisał(a):nie mozna mowic ze sciaganie oprogramowania poprzez torrenty ZAWSZE jest kradzieza...
Boras napisał(a):(...) Raz jeszcze prosze o udowodnienie mi ze sci±ganie i nierozpowszechniaine to kradzi¿
morthi napisał(a):nofink napisał(a):jestem w 100% przekonany ze wygralbym w sprawe w sadzie gdybys Ty byl producentem i wytoczyl mi proces o nieleglane scigniecie Twojego programu... ktory ja po premierze w Polsce bym zakupil ( sytuacja identyczna jak ze Stalkerem)
czym innym jest zakup oprgramowania a czym innym jest jego nielegalne nabycie - czy tez poprzez sciagniecie/skopiowanie czy poprzez zakup. Nie bardzo widze jakich argumentow moglbys uzyc w przypadku kiedy zostalbys zlapany na posiadaniu nielegalnego egzemplarza chociazby gry stalker (powiedzmy jutro wpadlaby do Ciebie bsa/policja)
zamiar zakupu gry po jej premierze w polsce nie jest zadna okolicznoscia lagodzaca - ot zaplacilbys dwukrotna wartosc skradzionego oprogramowania (w tym wypadku gry stalker) i byloby po sprawienofink napisał(a):nie mozna mowic ze sciaganie oprogramowania poprzez torrenty ZAWSZE jest kradzieza...
nigdzie czegos takego nie powiedzialem - to co mowie dotyczy pobierania utworow (gier/programow/muzyki) chronionych prawem autorskim
czytaj ze zrozumieniem
nigdy nie zrozumiem takiego myslenia jakie ty prezentujesz- mimo ze wiesz ze robisz zle i popelniasz czyn ustawa zabroniny nadal to robisz i jestes z tego zadowolony - Twoi rodzice musza byc dumni ze maja syna zlodzieja
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości