Hmm, no nie wiem czy ten Skyrim ma szansę odbudować reputację Elder Scrolls po Oblivionie, coś tej Bethesdzie nie ufam. Trailer, owszem prezentuje się ciekawie (wiadomo grafika), ale jak to się ma dziać w krainie Nordów to nuda będzie. Nie żebym Nordów nie lubił, bo to moja ulubiona rasa była w całej serii a Bloodmoon bardzo dobrym dodatkiem jest, tylko chodzi o to, że Morrowind nawet dziś mnie oczarowuje tą różnorodnością praktycznie wszystkiego: od krajobrazu, przez architekturę, stroje, zbroje a na różnych szpargałach kończąc (meble, naczynia, itp.) A w takim Skyrimie to co? Śnieg, lód, śnieg... w sumie Eskimosi mają ponoć coś z 16 słów na śnieg zależnie od formy, to może Bethesda jakoś to odda przy pomocy grafiki

Jak nie wprowadzą z powodzeniem jakichś rewolucji do samej rozgrywki (miasta tętniące życiem, solidne AI postaci, możliwość wchodzenia z nimi w jakieś bardziej rozwinięte interakcje, itp.) to znowu im szmira wyjdzie. I klimat najlepiej żeby był mroczny, brutalny wręcz (PEGI najlepiej +25

) , bo takich cukierków jak w Oblivionie drugi raz nie zniosę