A jednak się da, ha ha! to znaczy nie da się wziąć artefaktu do łapy (atik miał rację, tę opcję usunięto z wersji 2.2., jest o tym nawet w ReadMe), ale można przeprowadzać te transmutacje
Trochę spóźniona ta moja refleksja, ale dziś to odkryłem, trochę z nudów. To jakby kto potrzebował, to wyjaśniam
Wystarczy podejść do danej anomalii, otworzyć okno ekwipunku, wybrać artefakt, kliknąć "wyrzuć" i... tyle. Jak się stoi przy odpowiedniej anomalii (zaznaczam, że jest to jedynie moje spostrzeżenie), to ona jakby sama wciąga dany artefakt - następnie pojawia się swego rodzaju jaskrawy rozbłysk i artefakt znika. Teraz należy tylko walnąć w kimono na odpowiedni czas, a po obudzeniu pojawia się nowy artefakt (oczywiście jak się uda
), czasami też (zwykle, ale nie zawsze) pojawia się komunikat, że transmutacja została zakończona. To chyba wszystko. Trzeba oczywiście pamiętać, że nie każda anomalia będzie chciała 'współpracować' i żeby tych transmutacji dokonywać w nocy - chyba między 20. a 6. (obie te informacje można zresztą znaleźć w ReadMe).