tajemnica Zony

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: tajemnica Zony

Postprzez MikiSkywalker w 24 Mar 2011, 10:32

Odpowiedzmy sobie raczej z czego jet stworzony Monolit(jako przedmiot) Jak on się znalazł prawie że w centrum sarkofagu i dlaczego właśnie w nim.
Wiem że ze względu na "klimat" powinien się tam znaleźć ale z punktu widzenia fabuły czemu właśnie tam?

Ps.Te Wasze Gadanie Że kiedy tylko człowiek wejdzie do Sarkofagu to stojący Monolit jest tylko iluzją jakoś mnie nie przekonuje.
Image
"Witamy w Mieście Duchów"
Awatar użytkownika
MikiSkywalker
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2010, 01:44
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 03:46
Miejscowość: Chełmża
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Gorthaur w 24 Mar 2011, 23:45

Czymkolwiek jest Monolit, jest lepem na stalkerów, moim zdaniem umieszczono go w elektrowni, by podtrzymać mit o tym, że powstanie Zony jest powiązane z katastrofą z roku 1986. Łatwiej wtedy zatuszować eksperymenty z noosferą.

MikiSkywalker napisał(a):Ps.Te Wasze Gadanie Że kiedy tylko człowiek wejdzie do Sarkofagu to stojący Monolit jest tylko iluzją jakoś mnie nie przekonuje.

Moim zdaniem urządzenie, które robi ci galaretkę z mózgu ukryte za obrazem świecącego kamola nie jest nieczym dziwnym, w porównaniu z resztą fabuły.
Awatar użytkownika
Gorthaur
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2010, 23:12
Ostatnio był: 01 Kwi 2011, 21:57
Miejscowość: Krk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Lucjusz w 25 Mar 2011, 11:47

Ludzie przecież w prawidłowym zakończeniu SoC ten hologram mówi nam, że monolit został stworzony przez świadomość-Z, żeby zwabiać stalkerów, prać im mózgi i przerabiać na agentów świadomości-Z. Cała frakcja Monolit to agenci świadomości-Z, którzy bronią dostępu do niej żeby ona mogła w spokoju naprawić to co spierdzieliła czyli zlikwidować pęknięcie w noosferze tj. Zonę. A monolit, który spadł z nieba i spełnia życzenia to ściema, żeby stalkerzy-agenci mieli w co wierzyć.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 261

Postprzez MałyGłód w 25 Mar 2011, 13:12

Ja też czegoś nie rozumiem. CS to sequel SoC-tego się nie czepiam. Ale w Cop' ie dzieją się wydarzenia po SoC. W Cieniu Striełok we właściwym zakończeniu zniszczył Zonę, więc czemu ona istnieje w CoP ? Nie przypominam sobie nawet żeby Striełok coś mówił o tym, gdy go spotykamy.

EDIT: a teraz odpowiedź na to z czego tak naprawdę jest według mnie jest monolit. Jak pamiętamy gdy podchodzimy do niego, to jest silnie napromieniowany. Owszem jest to wabik na stalkerów. Lecz może on również pełnić rolę pochłaniacza promieniowania, które się w nim gromadzi. Ależ ja mam bujną wyobraźnię
Image
Podstawą szczęścia jest WOLNOŚĆ, a podstawą WOLNOŚCI odwaga.
Awatar użytkownika
MałyGłód
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 11:20
Ostatnio był: 14 Paź 2011, 22:36
Miejscowość: Galaktyka Kurvix
Kozaki: 14

Postprzez k4r00 w 25 Mar 2011, 13:27

CS to prequel SoCa nie jego sequel... I w SoCu Striełok nie zniszczył zony. Przynajmniej nie w prawidłowym zakończeniu.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez MałyGłód w 25 Mar 2011, 13:33

<Striełok nie chce przyłączyć się do projektu Świadomość-Z. Zostaje teleportowany na obrzeża elektrowni po czym po walce z oddziałami Monolitu dociera do głównego pomieszczenia, w którym niszczy kapsuły, niwecząc cały projekt i powodując zniknięcie Zony.>

To jest fragment artykułu na wikipedii, a kiedyś przeglądałem też inne strony i było podobnie. Nawet Striełok mówi coś takiego: "nie wiem czy zrobiłem dobrze..."
Image
Podstawą szczęścia jest WOLNOŚĆ, a podstawą WOLNOŚCI odwaga.
Awatar użytkownika
MałyGłód
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 11:20
Ostatnio był: 14 Paź 2011, 22:36
Miejscowość: Galaktyka Kurvix
Kozaki: 14

Postprzez k4r00 w 25 Mar 2011, 13:49

Zona nie znika. Ona trwa dalej. Striełok zniszczył tylko projekt Świadomość i wsio. Jak inaczej wytłumaczysz zonę w CoP to, że pojawia sie tam Striełok? Tak poza tym, Wikipedia to ZUO :D
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Gorthaur w 25 Mar 2011, 20:59

To że wychodzi słoneczko, latają biedronki i trawka się zieleni, nie znaczy, że Zona nagle wyparowała, kogoś na Wikipedii poniosło.
Zresztą z tego co pamiętam, naukowcy próbowali naprawić wyrwę w noosferze, więc wybierając to zakończenie narobiliśmy prawdopodobnie większej bryndzy...
Awatar użytkownika
Gorthaur
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2010, 23:12
Ostatnio był: 01 Kwi 2011, 21:57
Miejscowość: Krk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 0

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości