Witam stalkerów, jestem zagorzałym fanem całej serii, każdą część przeszedłem minimum 4 razy (najbardziej jednak spodobał mi się Zew Prypeci ze względu na brak... bugów właśnie).
Teraz po roku znowu mam ochotę odświeżyć sobie klimat i całą fabułę, wczoraj zainstalowałem Cień Czarnobyla. Aktualnie doszedłem już do Magazynów Wojskowych i denerwuje mnie kilka rzeczy, które dało się zauważyć już dawniej, lecz nie zwracałem na nie uwagi:
1. Jeden z typów w Barze zleca mi zlikwidowanie pijawek w wiosce (wytępiłem je wszystkie wcześniej, teraz nie ma ani jednej - nie mam jak ukończyć questa! spacerowałem ponad 30min po okolicach i nie znalazłem ani jednej).
2. Gdy podejmuję się misji zabicia snajperów "Wolności", ten pierwszy snajper z wieżyczki zabija Czachę (zleceniodawcę zadania) jakieś 10s później, po 5 próbach kolejnego podejmowania się tego, udało mi się go ściągnąć bez innych problemów, lecz dlaczego tak się dzieje?
3. Podczas gdy przeprowadzam z "Powinnością" szturm na baraki wojskowe "Wolności" i zabijam Łukasza, jego "ikonka" na mapie nadal widnieje, chociaż on już gryzie piach (ikonka - powiązana z misją obrony obozu od strony zwęglacza przed mutantami) - podobnie jest z Czachą, gdy ten wraca do Baru z gospodarstwa i bez pardonu wchodzi sobie w anomalię (kolejny bug)...
4. Teraz bawię się grą, dlatego wracając do wybicia członków "Wolności" - gdy morduję jednego z nich, schowanego w oddali od innych, wszyscy nagle wiedzą, że go zabijam i są już wrogo nastawieni, jak tego uniknąć i czy w ogóle się da? (chciałem to przeprowadzić "na cichacza" i zostawić żywych tylko Łukasza i jego kumpli wew. budynku, by wszyscy z Powinności przeżyli szturm).
5. Gram na patchu 1.0005, dlatego niby żadnych bugów być nie powinno, a jest wiele.
6. Czy istnieją jakieś mody "na skradanie", które działają jak należy?
Thanks
Bogaty Klient.