przez Touchdown w 11 Lip 2005, 20:39
Mam GeForce FX 5900 XT 128mb. Ja preferuje Nvidie i bede przy niej obstawal. Jest kilka powodów. Wiekszosc gier jest optymalizowana wlasnie pod NV. Sa tylko nieliczne wyjatki (HL2, który i tak na moim dziforsie lata na najwyzszych detalach z AA bez przycinania sie, a obawialem sie, wlasnie ze wzgledu na logo ATI na plytkach). Poza tym slyszalem, ze ludzie maja ogromne problemy z Radeonami. Mam znajomego, który ma sklep komputerowy. Na przestrzeni lat cokolwiek by mi nie doradzil, sprawialo, ze wychodzilem na tym bardzo dobrze. Gosc nie poleca Radków. Niedawno uparlem sie, zeby kupic ATI (skuszony opiniami innych i wynikami testów), ale znajomy stanowczo odradzil, bo przez dluzszy czas mial problemy przez Radeony, ludzie po prostu niemal za kazdym razem (bez wzgledu na wybrany model) zwracali nabyta karte ATI. Teraz mozna u niego kupic Radeona... ale tylko na wlasna odpowiedzialnosc i bez mozliwosci zwrotu. Stad moje poglady. Jesli chodzi o stalkera to mam nadzieje jeszcze zmienic karte przed premiera (na pewno nie wyjdzie w tym roku, wiec jest jeszcze czas), ale sadze, ze bez wiekszych problemów powinna poradzic sobie przynajmniej na srednich detalach (przynajmniej mam nadzieje). Cos z Pixel Shader 3.0 by sie zdalo i najlepiej 256mb... ehh.
[jakby sie ktos pytal. ten znajomy ze sklepu nie jest naciagaczem, ze oferuje tylko h!end. Dawno temu chcialem kupic u niego Voodoo5, jak tylko sie ukazalo. odradzil, mimo, ze chcialem kupic go a tani nie byl. i co sie stalo? przez V5 3dfx zbankrutowal...]