Matrix Strefa14 napisał(a):Tylko że na allegro nawet składaka można taniej kupić. A co do doradztwa w sklepach komputerowych to różnie z tym bywa, czasami wpychają jakieś badziewia żeby się tylko z magazynów ich pozbyć
No niestety ma pan racje, bo jestem teraz skazany na taki komputer. To było coś w rodzaju tego z allegro tylko że chłodzenie była z jak najniższej półki (wentylatory się psuły co jakiś czas) i się zacierały, windows xp był z piratem + było na nim pełno wirusów, a antywirusa nie dali. Nawet na procesorze pasty nie nałożyli, dali paragon, ale oszukali z gwarancją. Gwarancji nie było chociaż i tak nie miałbym jak jej wykorzystać bo i tak stary nigdy czasu nie miał żeby tam pojechać (praca ehh..) to i tak zwineli sklep po jakimś czasie i postawili na nim cukiernię. o dziwo wszystkie komputery były wykupione, ale słyszałem jak ludzie się na nie skarżyli. także więc polecam mieć baczność na takie porozstawiane ścierwa. Żeby naprawić komputer żeby działał "jak należy" musiałem włożyć przynajmniej z 800zł zaczynały się także bluescreeny z jakimś tam logiem więc winda też dochodziła.
edit: jak się pytałem czy ten komputer był kiedyś odpalany, to oni odpowiedzieli że tak że sprawdzali czy wszystko ok. Pewnie tylko wirusów nałapali nic więcej:/