Operation Flashpoint

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Operation Flashpoint - seria

Postprzez Zari w 22 Lut 2011, 23:37

Łapajcie nowego trailera (gameplay) z Czerwonej Rzeki!

To ma być gra symulacyjna? Wahahahahahaahh!
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Reklamy Google

Postprzez Soviet w 22 Lut 2011, 23:39

Kahitan napisał(a):To ma być gra symulacyjna? Wahahahahahaahh!

No po tym fragmencie na pewno można już oceniać finalny produkt.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Zari w 22 Lut 2011, 23:42

Ekhem, drogi Sovieciku!
Retarded Dragon był w sumie bardziej takim MoH-em (mechanika) niż prawdziwym OFP, więc na podstawie tego stwierdzam że nowa część będzie jeszcze bardziej skryptowata i napakowana akcją zamiast realizmem.
Tyle na ten temat :P
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez von Carstein w 22 Lut 2011, 23:54

A co jest złego w tym trailerze? To był chyba atak moździerzowy, dobrze oddany. Jesteśmy świadkiem jak dwóch wylatuje w powietrze - jednemu urywa kikuty, drugiego rozrywa na kawałki, a my obrywamy jego krwią po oczach? Bardzo fajny element.

Soviet ma rację, nie róbmy nagonki. Nawet jeżeli nie będzie to symulacja to mi się flaki w powietrzu podobają.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez KoweK w 22 Lut 2011, 23:58

Kahitan, to jest tactical shooter, a nie symulator i nie bądź takim idiotą, by grę oceniać tylko po tym, jaki tytuł posiada. Owszem, to nie jest OFP, ale nie znaczy, że można tę grę od razu tylko za to zbesztać nawet jeśli jest dobra. Akurat w tym przypadku nie jest wg mnie... Ale nie wiem skąd wy te gadki ciągle o symulatorze bierzecie. SHOOTER, pany!
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Darth ReX w 23 Lut 2011, 00:19

No cóż, ta gra ma chociaż modele HUD broni, w przeciwieństwie do ARMY.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez KoweK w 23 Lut 2011, 00:49

To rozwiązanie ułatwia modding. Nie musisz tworzyć dodatkowych modeli i animacji - dlatego scena modderska ARMY jest tak duża. ;) Poza tym te modele nie są aż takie złe, właściwie to są dość ładne poza animacjami, ale na to się nie patrzy.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Przemek77 w 23 Lut 2011, 07:58

Cold War Crisis i Resistance rządziło. Powiem więcej - po wgraniu modów polepszających grafikę - rządzi nadal. ArmA i reszta stada... hmmm.... osobiście nie podoba mi się trend przenoszenia akcji w "modern times" gdzie szlachetni i rycerscy "US marine boys" tłuką się ze złymi mudżachedinami/ruskami/chińczykami (niepotrzebne skreślić).
A w OFP i OFP:R działy się podczas schyłkowych lat Zimnej Wojny, dodatkowo Republika Nogova wprost ociekała klimatem socjalistycznej Czechosłowacji. I to jest to.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez SaS TrooP w 23 Lut 2011, 16:44

co jak co ale codemasters umie robić gry.

Nie strzelaniny. Project IGI był tylko przez nich wydawany.

A ten filmik może być z fejkowany

Testowałem, tutaj może jest to nieco wypaczone, ale jest tak w tej grze. Nawet w demie można było się nie chować i śmiać z ich ostrzału. Full jest podobny.

No po tym fragmencie na pewno można już oceniać finalny produkt.

Znamy ostatni produkt, ArmA 2 też do swojego release jechała na strasznej opinii.

A co jest złego w tym trailerze? To był chyba atak moździerzowy, dobrze oddany. Jesteśmy świadkiem jak dwóch wylatuje w powietrze - jednemu urywa kikuty, drugiego rozrywa na kawałki, a my obrywamy jego krwią po oczach? Bardzo fajny element.

W zwykłym shooterze. Przy eksplozji moździerza 30 metrów od ciebie musisz nazywać się PrzemoC, żeby to przeżyć lub nie zostać okaleczony, zaś nawet jeśli to zwykle jesteś ogłuszony, nieprzytomny, ślepy etc.
Jakież to CoDowe...
Twój bohater ZNOWU cudownie przeżywa, gdy większość/wszyscy wokół giną i do tego eksplozje tak następują, że możesz dokładnie obserwować ich efekty.

Kahitan, to jest tactical shooter, a nie symulator i nie bądź takim idiotą, by grę oceniać tylko po tym, jaki tytuł posiada. Owszem, to nie jest OFP, ale nie znaczy, że można tę grę od razu tylko za to zbesztać nawet jeśli jest dobra. Akurat w tym przypadku nie jest wg mnie... Ale nie wiem skąd wy te gadki ciągle o symulatorze bierzecie. SHOOTER, pany!

Jednka tactical shooter pany, a to zobowiązuje chociaż do podstaw. Jeśli nawet... <macha znużony ręką> to już było tyle razy :facepalm:

No cóż, ta gra ma chociaż modele HUD broni, w przeciwieństwie do ARMY.

Nie wiem co ty siętak tyle czasu dowalasz do tej gry. W Armie 2 w ogóle nie ma HUDa W ZDROWYM STOPNIU, tzn. w Dragon Rising tryb hardcore był bardziej debilny niż realistyczny, bo znikał ci nawet kompas, ale bodaj pozycja na mapie zostawała (a jeśli nie to co to za różnica, skoro i tak zabłądzisz?) :facepalm:

To rozwiązanie ułatwia modding. Nie musisz tworzyć dodatkowych modeli i animacji - dlatego scena modderska ARMY jest tak duża. ;) Poza tym te modele nie są aż takie złe, właściwie to są dość ładne poza animacjami, ale na to się nie patrzy.

Akurat właśnie nie wiem co macie do animacji. IMHO poza paroma kwiatkami ArmA 2 ma jedne z płynniejszych i lepszych animacji jakie widziałem w grach. Wygląd odrzutu na czystej grze ssie, to fakt - w sensie podnosi broń pionowo w górę, co komicznie wygląda przy minimalnych nawet lagach.

Cold War Crisis i Resistance rządziło. Powiem więcej - po wgraniu modów polepszających grafikę - rządzi nadal. ArmA i reszta stada... hmmm.... osobiście nie podoba mi się trend przenoszenia akcji w "modern times" gdzie szlachetni i rycerscy "US marine boys" tłuką się ze złymi mudżahedinami/ruskami/chińczykami (niepotrzebne skreślić).

To fakt. Dlatego w dodatku powitałem z otwartymi rękami Czechów i Niemców, a także Czarnoruski ONZ. W naszej grupie używamy własnych sił zbrojnych opartych na oporządzeniu właśnie ACR i Bundeswehry oraz - co wiele osób m mi wypomina, ale forsuję to twardo - nie ma żadnej amerykańskiej broni małokalibrowej. Obszedłbym jeszcze pojazdy, ale jednak jest ich nieco zbyt mało, żeby dobrać coś niejankeskiego. Zagrałbym w oryginale gry kimkolwiek innym, pepikami, nawet Niemcami, których połowa Polaków nienawidzi - tylko nie zasrane hamburgery!
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez von Carstein w 23 Lut 2011, 16:59

Fakt, on tego nie powinien cało przeżyć (deeeetal, to przecież CoD ma być. :) ). Grunt, żeby flaki latały w powietrzu i dzieci miały radość. :E
A ja jak będę chciał symulatora to wrócę do stareńkiego, leciwego, wiecznie żywego OFP w klimatach pięknej Zimnej Wojny, z pięknymi Sovietami i Hamerykanami.
Tylko ten system wydawania rozkazów... :|
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez KoweK w 23 Lut 2011, 17:21

SaS TrooP napisał(a): No cóż, ta gra ma chociaż modele HUD broni, w przeciwieństwie do ARMY.

Nie wiem co ty siętak tyle czasu dowalasz do tej gry. W Armie 2 w ogóle nie ma HUDa W ZDROWYM STOPNIU, tzn. w Dragon Rising tryb hardcore był bardziej debilny niż realistyczny, bo znikał ci nawet kompas, ale bodaj pozycja na mapie zostawała (a jeśli nie to co to za różnica, skoro i tak zabłądzisz?) :facepalm:

Nie o to mu chodziło... :facepalm: Chodzi mu o oddzielne modele broni, które widzisz w widoku FPP.

SaS TrooP napisał(a):MHO poza paroma kwiatkami ArmA 2 ma jedne z płynniejszych i lepszych animacji jakie widziałem w grach.

I każda broń ma taką samą animkę przeładowania - o to chodzi. Niektóre animacje są naprawdę bardzo ładne w ARMIE, ale niektóre też ssą, ssą i to mocno.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez SaS TrooP w 23 Lut 2011, 17:39

No pomijam przeładowanie z powodu, który samemu podałeś :P
Animacje poruszania się etc. są bardzo dobre.

Co do karabinów: bronie w FPP i TPP nie różnią się prawie niczym poza detalami optyki. I do not get the point.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość