Hehe widzę że każdy ma swój sposób.
Ja to robię następująco :
Najpierw rzecz jasna zamawiam sobie snajperke u Żwawego na Skadowsku, później będąc w Janowie rozwalam nią z daleka zza krzaków Najemników, Topol i reszta stalkerów co prawda się wkurza i zaczyna strzelać ale ich nie zabijam, tylko uciekam i idę sie przespać ze dwie doby do Janowa, i wychodzę , Topol i reszta już są wporzo nastawieni, zero dymu, wchodzę do bunkra, perfidnie "pytam" Hermana co się stało z Waszą ochroną i obiecuję im załatwić nową, i ponieważ nie lubię wolności ani powinności więc wracam sie do Skadowska i zagaduje o ochronę z Brodaczem, a on odsyła mnie do SPARTAKUSA i jemu właśnie to zlecam (i tu uwaga, jak wiadomo Spartakus musi przeżyć zasadzkę na początku gry w misji "Zdecyduj, co zrobić " , jak również drugą nocną misję "Transakcja" ).
I jak już wrócę z powrotem do Janowa to elegancko Stalkerzy chronią już bunkier
Jakby ktoś nie wiedział, to Spartakus jest na Skadowsku przy ścianie po prawej stronie przy środkowej ławie.
Jeśli go tam jednak nie będzie, albo zginął to pozostaje jedynie zlecić ochrone Wolności albo Powinności, próbowałem to zlecić bandytom ale kpili ze mnie
(nawet gdy ich miałem na zielono).
A wracając do pytania to ja ZAWSZE GP37 zamawiam u Żwawego i nigdy mi jeszcze nie odmówił.
Dodam że gram na patchu 1.6.0.1