Co jest lepsze: Egzoszkielet czy SEVA?

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Co jest lepsze: Egzoszkielet czy SEVA?

Postprzez per-kac w 02 Lut 2011, 23:00

A może zrobi ktoś ankietę? Bo tak to trudno zobaczyć ile osób jest za Sevom a ile za Egzo...
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Reklamy Google

Postprzez Piłat w 02 Lut 2011, 23:50

per-kac napisał(a):A może zrobi ktoś ankietę? Bo tak to trudno zobaczyć ile osób jest za Sevom a ile za Egzo...

Mówisz, masz:

Egzoszkielet: 16 głosów

SEVA: 9 głosów

Zwycięzca głosowania: Egzoszkielet z wbudowanymi serwomotorami umożliwiającymi sprint.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez Adam w 05 Lut 2011, 17:26

Dodaj jeszcze mój głos na Egzoszkieleta. Pomimo dość zauważalnego braku biegania, jest mocniejszy od SEVY i ładniej wygląda ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Mr Pink w 05 Lut 2011, 21:27

Ja jestem za Savem bo będzie wymagany aby przedostać się do prypeci , potem jeśli zechcemy zostać polecam egzo daje sporo do noszenia i można się pobawić w zbieracza , szukać schowków itp itd no a do tego po oddaniu narzędzi i wódki można w nim biegać więc jak na mój gust kombinezon sava do skończenia głównego wątku a potem egzo :wódka:
Mr Pink
Kot

Dołączenie: 05 Lut 2011, 21:09
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 15:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -1

Postprzez lektors w 05 Lut 2011, 22:36

Zdecydowanie Egzoszkielet - dość wolno się psuje, daje doskonałą ochronę przed kulami i pozwala tachtać tony sprzętu. Po odpowiednim zmodyfikowaniu i 2 złotych rybkach możemy przenieść do 124 kilo sprzętu :D Dlaczego nie SEVA?
1. Na poziomie mistrz ten pancerz w ogóle jest za słaby, na przeprawę przez poddziemia Prypeci, dwa razy drapnie cię snork i po tobie
2. Poza tym jeżeli wchodzę w jakąkolwiek anomalię to tracę tyle samo zdrowia co w Egzoszkielecie
3. SEVA nie daje mi poczucia bezpieczeństwa, zawsze jak wyruszam na łowy to nawet chomik cię błyskawicznie zabije
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez Piłat w 05 Lut 2011, 23:55

lektors napisał(a):1. Na poziomie mistrz ten pancerz w ogóle jest za słaby, na przeprawę przez poddziemia Prypeci, dwa razy drapnie cię snork i po tobie
2. Poza tym jeżeli wchodzę w jakąkolwiek anomalię to tracę tyle samo zdrowia co w Egzoszkielecie
3. SEVA nie daje mi poczucia bezpieczeństwa, zawsze jak wyruszam na łowy to nawet chomik cię błyskawicznie zabije

1. Nawet dzisiaj przeszedłem tunel Prypeć 1 na mistrzu w SEVA i ani razu nie zginąłem, a przy tym wszyscy towarzysze moi przeżyli.

2. Trzeba nauczyć się NIE wchodzić w anomalie, a nie szukać najpotężniejszego kombinezonu i uważać się za "nieśmiertelnego".

3. Jak nie potrafi się walczyć z mutantami, to nawet Egzo Cię nie uratuje.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Postprzez lektors w 07 Lut 2011, 17:06

1. Nie miałeś ŻADNYCH problemów podczas starciem z oddziałem Monolitu i zombiakami? Znając snajperów - raczej rzadko chybią.
2. Mam tu na myśli raczej pola anomalii np. Kocioł. Mi chodzi o to że jak tam wchodzisz to powoli ci ubywa zdrowia, a nie o sytuację w której wystrzeliwuje słup ognia z ziemi
3. Wystarczy trzymać dystans, ale jeżeli na ciebie naskoczy cały batalion snorków to jak zareagujesz?
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez Piłat w 07 Lut 2011, 20:53

lektors napisał(a):1. Nie miałeś ŻADNYCH problemów podczas starciem z oddziałem Monolitu i zombiakami? Znając snajperów - raczej rzadko chybią.
2. Mam tu na myśli raczej pola anomalii np. Kocioł. Mi chodzi o to że jak tam wchodzisz to powoli ci ubywa zdrowia, a nie o sytuację w której wystrzeliwuje słup ognia z ziemi
3. Wystarczy trzymać dystans, ale jeżeli na ciebie naskoczy cały batalion snorków to jak zareagujesz?

1. NIE - nie miałem żadnych problemów - wszystkich snajperów ściągnął Włuczęga. Oddział monolitu został potraktowany z granatnika zanim jeszcze wyszedł zza tych kontenerów. A poza tym, jak można mieć problem z zombie? Moim zdaniem to najmniej wymagający przeciwnik w grze.

2. Jak sam widzisz w takich anomialiach nawet Egzo nie uchroni Cię przed "ciepełkiem".

3. Z więcej niż czterema Snorkami nie przyszło mi walczyć na raz, więc zareagowałbym jak zwykle: skok w bok i kula w plecy.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Postprzez Top4Wanted w 08 Lut 2011, 10:24

Zgadzam się z Piłatem, jak to odpowiednio rozegrasz to nie będziesz miał problemów. Do Prypeć 1 wziąłem snajperkę, Bulldoga 2 i kałacha z granatnikiem, a gdy wyskoczyła wspomniana duża grupa snorków to sześć granatów z Bulldoga zrobiło swoje.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Top4Wanted
Stalker

Dołączenie: 13 Sty 2011, 18:30
Ostatnio był: 24 Maj 2011, 20:48
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez PsychoBoy w 11 Lut 2011, 19:31

Seva na pewno daje lepszą ochronę przed anomaliami i chemikaliami i zapewnia lepszą mobilność niż exo, a jedyne co mnie drażni to brak możliwości władowania w nią noktowizora. Egzoszkielet z pewnością sprawdzi się, jeśli chcemy, aby nasza postać stała się ruchomym bunkrem. Kolejna zaleta to dość spory udźwig, ale okupiony gorszą mobilnością. Wg mnie oba kombinezony są dobre na swój sposób, ale który jest lepszy, to już trzeba sobie samemu odpowiedzieć, bo przecież każdy ma inny gust, nie? :P
Awatar użytkownika
PsychoBoy
Kot

Dołączenie: 12 Lis 2010, 17:36
Ostatnio był: 27 Lut 2016, 20:05
Miejscowość: Malbork
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 8

Postprzez kis104 w 15 Lut 2011, 21:55

Tak szczerze, to posiadanie Egzo opłaca się dopiero w Zewie (sorka, może i w CS, ale niestety dopiero za tydzień będę miał okazję zagłębić się w historię Szramy ;)). Dlaczego? Ponieważ dopiero wtedy można dodać opcję sprintu. W SOC, denerwowało mnie to, że aby posprintować musiałem zmieniać pancerz.
:

A już szczególnie wkurzało mnie bieganie do "portali" w elektrowni. Ostatni z tymi nagle pojawiającymi się 6 monilistami (xD można tak napisać? ;P), przebiegłem po prostu wyrzucając wszystko za plecy, mając wagę 15 kilo i jakąś tam zepsutą kurtkę bandytów, żeby tylko artefakty na wytrzymałość mieć.

Seva jest gorsza od Egzo, jednak nie ma wątpliwości, że jest to drugi najlepszy pancerz w grze.
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez Xen w 15 Lut 2011, 23:03

Egzoszkielet jest na pole bitwy
Seva to najlepszy pancerz w grze pod względem ochrony przed anomaliami
Po ulepszeniu oba kombinezony są zajefajne, ale ja wybiore seve dlaczego?
otóż jak masz jeszcze detektor svarog masz wyśmienitą ochrone przed anomaliami, a anomalie dają artefakty a artefakty dają $$$, a $$$ to podstawowe narzędzie żeby przetrwać w zonie :P
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość