szakal007 napisał(a):i problem mam musze znalez dokumenty CNNP a nie wiem gdzie są cos mam zbadac w czerwonym lesie S.O.S cos z samolotu rozbitego byłem w X16 zeby poszukac profesora Kurgola ale nie bylo wszystko przeszukałem Pomocy
Nie pamiętam już dokładnie gdzie jakie dokumenty są, bo praktycznie w każdym miejscu w tym modzie można je znaleźć, tylko za cholery nie wiedziałem po co to wszystko. Znalazłem jakieś z 5 kodów, ale o dziwo żaden nie pasował do x18, teraz widzę dopiero, że ten kod będzie gdzieś przy końcu gry dopiero... Te miejsca gdzie pamiętam gdzie coś było: w Dolinie Mroku w bazie bandytów, wchodzisz po schodach do górnego pomieszczenia i skaczesz przez okno na skrzynkę, potem wybijasz deski z okna i wchodzisz tam do pomieszczenia. W tym samym budynku musisz znaleźć takie pomieszczenie z takimi kracianymi drzwiami i tam jest spory arsenał wszystkiego, jednak najbardziej interesować Cię powinien antybiotyk na wirusa, w jednej z niebieskich skrzynek obok kombinezonów. To też jest dziwne, dlaczego twórcy założyli, że akurat tam gracz pójdzie spośród wszystkich lokacji Zony i znajdzie antybiotyk, a o jego lokalizacji od nikogo się nie dowiemy. W wiosce obok Magazynów Wojskowych (uważaj na pijawki) - szukaj na radarze domu z zaznaczona białą kropką(ciałem) - wchodzisz do niego i po drabince na dół i masz ciało Sidorowicza, podnosisz dokumenty i zobaczysz po co był Ci antybiotyk. Dalej: coś w Kordonie było. W bazie Powinności (Bar), wchodzisz na taką wierzę z drabinkami (jak wychodzisz z baru to idziesz w prawo i potem w lewo i obok tej warty z 3 ludzi tam jest, napewno zobaczysz) skaczesz z niej na dach i przez dziurę na dół i obok zaklinowanych drzwi po lewo masz generator który jest schowkiem. W podziemiach Agropromu, w schowku Strieloka. W x16 nie pamiętam, ale chyba tam jest ciało tego profesora i od niego masz zaawansowane PDA, które przypinasz do pasa i widzisz na radarze anomalie. W Czerwonym Lesie wybijasz pomału wrogów i dochodzisz do miejsca katastrofy helikoptera, przed nim są 2 ciała naukowców jeden z nich chyba ma jakiś klucz czy coś i potem coś tam jeszcze było nie daleko nich, że były tam dokumenty, jak nie znajdziesz to musiałbyś zobaczyć ten poradnik. Napewno są jeszcze gdzieś tylko już nie pamiętam, dalej jak do Prypeci nie grałem, bo dla mnie mod jest taki sobie. Trochę przyspoilerowałem, ale jakoś tak wyszło
Pozdrawiam