przez Wesker w 21 Sty 2011, 23:17
W czystej wersji gry, każda skrytka jest jak prywatny sejf, do którego tylko Ty masz dostęp. Mało tego, stalkerzy podnoszą broń tylko, gdy znajdzie im się przypadkiem pod nogami i tylko wówczas, gdy posiadają jedynie pistolet. Co do amunicji- różnica jest, ale bardzo mała. Zasadniczo, widać ją chyba tylko w przypadku kalibru 9x39- te zwykłe pestki mają słabsze ,,kopyto'', a SP6 (wersja snajperska) są dodatkowo odrobinę celniejsze (ale widać to w praktyce dopiero przy Wintorezie). Co do zdobycznego OC-14 (Tundera)- jeśli jest w dobrym stanie, to radzę zostawić, bo różnica w zadawanych obrażeniach między amunicją małokalibrową, a nabojami 9x39 jest wyraźnie widoczna- na korzyść tej drugiej, rzecz jasna. Sam wyżej wymieniony karabin też jest niczego sobie- lekki, mały, wyposażony w granatnik, budzący respekt siłą ognia i dźwiekiem wystrzału (taki mały, a dudni jak czołg), w sam raz na dystans krótki i średni. Jedyny problem może stanowić dostępność amunicji, bo stałe dostawy od powinności są dostępne dopiero po ukończeniu X16 nad Jantarem, ale jeśli zachowasz cierpliwość, będzięsz ciął wrogów, jak leci.
Wybacz ten wykład, ale myślę, że uzasadniłem, co miałem uzasadnić.
-
Za ten post Wesker otrzymał następujące punkty reputacji:
- tweety.