[PYTANIE] Jak do spawnera wgrać bronie np. z AR.RC1

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Mitaj w 13 Sty 2011, 16:54

Jak do spawnera wgrać bronie np. z AR.RC1 bo nie wiem a bym se wgrał za pomoc oczywiście :wódka:

EDIT:
Czy są jakieś mod na kombinezony jak np. Stalker COP viewtopic.php?f=77&t=6375
Image
Karabin HK417 jest przystosowaną do zasilania nabojem 7,62 mm NATO wersja karabinku

Mitaj
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Sie 2010, 11:12
Ostatnio był: 27 Kwi 2011, 17:20
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -3

Reklamy Google

Re: Jak do spawnera wgrać bronie np. z AR.RC1

Postprzez Shaockgun w 14 Sty 2011, 17:20

Mitaj napisał(a):Jak do spawnera wgrać bronie np. z AR.RC1 bo nie wiem a bym se wgrał za pomoc oczywiście :wódka:

Wiesz, z takim nastawieniem, że "wy zrobić, bo ja chcieć" to raczej niewiele pomocy uzyskasz :facepalm: Musisz wykazać minimum inicjatywy.
"Wgrywanie se" broni do Spawnera to nie jest taka prosta sprawa. Zakładam, że wspomniane bronie masz kompletne (mające przynajmniej config, dźwięk, model i texturę) i wrzucone do "gamedaty" gry, co więcej, pojawiające się w grze poprawnie. Aby Spawner w ogóle "widział" nowe bronie należy do jego trzewi (odpowiednich plików skryptowych) dodać ścieżki do nich (tych broni) tak, aby przy spawnowaniu broni z SoC dodał również te z AR.RC1. Nigdy nie próbowałem robić czegoś takiego, ale wydaje się być to użyteczną modyfikacją :E. Proponuję przejrzenie wszystkich plików Spawnera pod kątem nazw "systemowych" poszczególnych rodzajów podstawowych broni z gry i próbę dodania nazw tych z Arsenal Moda. Powinno zadziałać, a jeśli nie, to pozostaje Ci albo proszenie o pomoc modderów znających się na skryptowaniu, albo prośba o pomoc w temacie "Chcę moda - dopisz się"

Mitaj napisał(a):Czy są jakieś mod na kombinezony jak np. Stalker COP viewtopic.php?f=77&t=6375

Są, ale to przeważnie duże modyfikacje, typu Narodnaya Soljanka czy STALKER Complete. Poszukaj na dziale o modach lub w tym temacie:
viewtopic.php?f=49&t=3147

PS:
Mitaj napisał(a):bo nie wiem a bym se wgrał
<-raczej unikaj takich sformułowań, bo ludzie będą automatycznie uważać Cię za "osobę niższego stanu" :wink:
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"

Za ten post Shaockgun otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mitaj.
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Re: Jak do spawnera wgrać bronie np. z AR.RC1

Postprzez Mitaj w 14 Sty 2011, 17:39

Spox :) i thx za pomoc leci :wódka:
Image
Karabin HK417 jest przystosowaną do zasilania nabojem 7,62 mm NATO wersja karabinku

Mitaj
Wygnany z Zony

Postprzez Shaockgun w 15 Sty 2011, 15:24

No problem :P
Myślę, że mogę jeszcze pomóc.
Masz Spawnera w gamedacie gry? Jeśli tak, to znajdź pliki o nazwie ui_atlas2.script oraz ui_atlas3.script, powinny być w folderze "scripts" (gamedata/scripts). Otwórz je dowolnym edytorem tekstu, np. Notepadem++. Następnie:
w pliku ui_atlas2.script za pomocą kombinacji klawiszy Ctrl oraz F znajdź frazę "wpn_.
Zobaczysz ciag linijek skryptu, z czego każda wygląda tak: self:spawn_inventory("wpn_nazwa_broni"). Przejdź do końca sekcji (pod self:spawn_inventory("wpn_gauss")) i skopiuj ją do następnej linijki. Następnie podmień nazwę "wpn_gauss" na wybraną z Arsenal Moda. Pamiętaj, że nazwa musi zostać przepisana bardzo dokładnie! Skąd ją wziąć? Przejdź do gamedata\config\weapons\Arsenal_Mod\AR\ i na próbę przepisz dowolną nazwę będących tam broni. Powinno wyglądać to np. tak:

self:spawn_inventory("wpn_ak74_sk1")

Jeśli chcesz dodać AK74 z Arsenala. Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze, to powinno zadziałać. Oczywiście zapisz plik i wypróbuj, czy Spawner spawnuje dodaną broń AR.RC1.

Po co nam drugi plik (ui_atlas3.script)? W nim Spawner przechowuje dane o spawnowanej amunicji. Wiesz zapewne, że kilka broni z AR.RC1 korzysta z zupełnie nowych rodzajów amunicji. Jeśli chce Ci się w to bawić, to możesz dodać nazwy amunicji z lokalizacji gamedata\config\weapons\Arsenal_Mod\Ammo\ w identyczny sposób, co nazwy broni.

Uch.... Pozostaje mi tylko życzyć powodzenia! :E
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Re: [PYTANIE] Jak do spawnera wgrać bronie np. z AR.RC1

Postprzez Mitaj w 07 Lut 2011, 18:37

HUH !!! ale będzie pracy ale dzienx :D
Image

Mitaj
Wygnany z Zony

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości