[PYTANIE] Kompatybilne Mody

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[PYTANIE] Kompatybilne Mody

Postprzez Joint3r w 19 Gru 2010, 13:41

Nie wiem czy temat się utrzyma, mam nadzieję, że tak, chodzi w nim głównie o to, by wypisywać jakie mody są ze sobą kompatybilne i nie stwarzają sobie nawzajem żadnych komplikacji. Głównie dla tych którym nie chce się bawić metoda prób i błędów :P

Ja obecnie jadę na takiej konfiguracji

Total Faction War 2.0 --> Trader Overhaul v.1.0 --> Terrein Pack v.1.0 --> S.H.A.R.P.E.R textures*

Taka konfiguracja (wgrywana w takiej kolejności jak podałem powyżej, inaczej - nie sprawdzałem, chociaż też nie powinno być żadnych błędów, a jeżeli już to tylko z instalacją dwóch pierwszych) chodzi u mnie bez zarzutów, nie licząc niektórych bug trapów (ale one są związane tylko z TFW 2.0 a nie wynikają z takiej konfiguracji modyfikacji) Gra ładniej wygląda, fajniej się gra, jeżeli będzie ktoś bardzo chciał "gamedata" z tymi modyfikacjami, już gotowe, to niech pisze w temacie lub na pw. Nie wykluczone, ze posprawdzam jeszcze inne modyfikacje, które będą działały z tym zestawem, jeżeli tak to na pewno tutaj napiszę :)

* - używam tylko części trzeciej tj. otoczenie

Znacie jakieś konfiguracje? Piszcie!
Awatar użytkownika
Joint3r
Kot

Dołączenie: 11 Kwi 2010, 19:35
Ostatnio był: 30 Sty 2011, 21:03
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Kompatybilne Mody

Postprzez HectorDaStalker w 24 Gru 2010, 09:31

Total Faction War 2.0 -> helios spawn menu mod
faction commander 2.5 -> helios spawn menu mod
random mod -> helios spawn menu mod

total faction war i faction commander nie są kompatybilne zaś nie sprawdzałem random moda i total faction wara.
HectorDaStalker
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2010, 19:51
Ostatnio był: 29 Gru 2010, 14:39
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Plaargath w 24 Gru 2010, 10:09

Szczerze mówiąc wymienianie takich zestawów zajęłoby 70 stron forum, nie podejmuję się.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 23:10
Kozaki: 237

Postprzez Cromm Cruac w 05 Sty 2011, 14:27

Absolute Texture Packs (Nature and Structures) -> wszystkie mody.
I prawdę mówiąc zrobiłem je bo SHARPER i Terrain Pack nie spełniły moich oczekiwań.
Tylko, że 'teksturowe' mody jak SHARPER albo ATP są w większości kompatybilne. No chyba, że nadpisują te same tekstury. Ale CTD nie spowodują.

A może lepiej założyć wątek z patchami do integracji modów. Ale z drugiej strony kto się będzie w toto bawił?
Ja zmergowałem TFW 2.0 z AtmosFear 1.3. Jak ktoś chce to postaram się wyciągnąć potrzebne pliki.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 01:53
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Gandzia w 28 Sty 2011, 22:31

Macie jakieś propozycje modów do TFW? Głównie chodzi o bronie. Bo z tych powyższych nie znalazłem nic takiego :|
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości