Witam nie chodzi mi o to jaka frakcję wybrać ( ideologia itd) lecz czy wam również się zdaje iż te 2 frakcje nie są zbalansowane pod względem wyposażenia ?
O co mi chodzi - parokrotnie skończyłem SoC i CS przy czym ostatnio zastosowałem weight i trade moda aby nieco przyśpieszyć akcję i zdobywanie pieniędzy/porządnego sprzętu . Pobawiłem się także w walkę po stronie obu tych frakcji ( przy czym nie mogłem żadnej z nich wyeliminować ostatecznie bo moja obecna grupa nie wysyłała nikogo do zabezpieczenia terenu oczyszczonego prze zemnie i od nowa NPC się odradzały ) i oto do jakich wniosków doszedłem :
- Wolność chociaż ma specjalistę od snajperek i często jej członkowie maja na wyposażeniu długiego SVD - ma ogromne braki w zaopatrzeniu - często jej wyposażenie stanowią podstawowe AKS-74U (nawet około 50 % ) . Zaś nawet jeżeli w oddziale 5 wojowników są 2 SVD to i tak nie umieją ich wykorzystać . Podobnie przy ciałach ( na wyposażeniu ) rzadziej mają apteczki , bandaże czy granaty . Po prostu nie umieją walczyć !
- Powinność - pomimo iż najpierw przyłączyłem się do Wolności w myśl zasady iż zanim "zdyscyplinowani" zdążą blisko podejść ze swoimi Obokanami - to "wolni" ( w znaczeniu z Wolności
) sprzątną ich na odległość ze snajperek , są silniejsi ( w znaczeniu siły a nie liczebność frakcji ). Częściej mają jakieś wyposażenie dodatkowe typu granaty apteczki itp. . Po prostu ta frakcja jest lepsza w walce pod każdym względem.
Często spotykałem iż dochodziło między frakcjami do "ustawki " 5 na 5 i to zawsze Powinność wygrywała niezależnie od tego czy się broniła czy atakowała .
Moich obserwacji dokonałem przez zbieranie sprzętu po zabitych prze zemnie ( gdy grałem jako Wolnościowiec wywaliłem 500 szt amoo do SVD przy czym co około 2-3 strzał to był head shot 1 kula 1 zabity - co oznacza około 150 zabitych i przeszukanych .) którego zbierałem do około 1 tony ( a moda mam na 1,5 tony
)
Czy macie podobne postrzeżenia co do siły (nie liczebności czy ideologii ) frakcji ?
Pozdrawiam