Pozwólcie, że zacytuje samego siebie
Commandos 1 Behind Enemy LinesGra wydana w 1998 , przez Pyro Studios.
Jedna z najlepszych części, równe dwadzieścia trudnych do wykonania misji. Przełomowa gra, swą innowacyjnością, świeżym pomysłem i wykonaniem podbiła w krótkim czasie rynek i serca wielu graczy, Niezwykle urokliwa produkcja. Moja pierwsza jednak wówczas niedziałająca.
Commandos 1 Beyond The Call Of DutyWydany w 99' roku samodzielny dodatek tylko powtórzył sukces poprzedniczki. Soundtrack, poprawa sztucznej inteligencji, nowe możliwości rozgrywki jeszcze bardziej polepszyły grę. Dla mnie najlepsza część. Musze się przyznać, że jeszcze nigdy jej nie przeszedłem w 100% dodatek ma tylko 8 misji ale cholernie trudnych misji.
Commandos 2 Men Of CourageKolejna część z całkowicie nowym silnikiem graficznym i commandosami powtórzyła sukces i na zawsze wpisała się do kanonu klasyki gamingu. Nowa grafika, nowe możliwości, misje, soundtrack , to wszystko tworzy niepowtarzalny klimat. Commandos 2 zachwyca do dzisiaj świeżością i oryginalnością jak na tamte czasy. Majstersztyk.
Commandos 3 No cóż, nowa oprawa graficzna, różnorodne możliwości naszych wojaków. Ale...no właśnie jest jedno ale, w Commandosie 3 już czegoś brakuje...do dupy interfejs, mało wciągające zadania. Owszem gra chwilami zachwycała ale 1 i 2 stawiam o trzy półki wyżej. Nie jest to słaba produkcja , ale zabrakło jej tego co miały poprzedniczki.
Z przykrością stwierdzam że Pyro Studios dało dupy , a dlaczego? Ich ostatnia produkcja Commandos Strike Force z 2006 została mizernie oceniona, czemu? Gra nie była już strategią, świat Commandos przeniesiono w świat FPS. Profanacja! To tak jak by z Fify zrobić grę przygodową.
Kto grał?