"Holokaust" by per-kac

Twórczość nie związana z uniwersum gry S.T.A.L.K.E.R.

Moderator: Realkriss

Pisać dalej?

No jasne, b
0
Brak głosów
Tak, jest wci
0
Brak głosów
Tak, jest interesuj
0
Brak głosów
Mo
0
Brak głosów
Tak, chce zobaczy
1
50%
Nie, raczej nie
0
Brak głosów
Kolejny syf na forum
1
50%
Nie wiem
0
Brak głosów

Razem głosów : 2

"Holokaust" by per-kac

Postprzez per-kac w 27 Lis 2010, 10:11

Jestem na tym forum od bodajże prawie roku i wiem, co czytacie a czego nie. Opowiadania nie związane z apokaliptyką nie interesują was. Opowiadania postapokaliptyczne wyciągnięte z zony już trochę bardziej, a te z zony czytacie najchętniej. Ale moja chcieć oryginalna. Jest dużo opowiadań o Zonie. Ja postanowiłem napisać o Warszawie. Założyłem już kilka tematów z tymi opowiadaniami i wiem, jak jest trudno napisać coś takiego, ale postaram się. Miłej lektury!

____________________________________________________________________________________________________

HOLOKAUST

Wstęp

Gdy miałem czternaście lat grałem w pewną post - apokaliptyczną grę. Było to jeszcze za czasów, gdy świat był tworzony przez ludzi i dla ludzi. Zapamiętałem z niej jedno zdanie, zdanie, które zagrzało sobie miejsce w mojej podświadomości i wróciło, gdy świat się zmienił.
,,War, war never changes...'' to właśnie to zdanie wypowiadane monotonnym, smutnym głosem na początku owej gry. Byłem wtedy młody, więc nie rozmyślałem nad głębią tego zdania. każde wojny wydawały się podobne, nie zmieniające się - śmierć, ogień, zniszczenie i cierpienie. Ale gdy na własne oczy ujrzałem realia wojny XXI wieku zmieniłem zdanie. Ta wojna była inna... Ta wojna, to był holokaust ludzkości. Dzień zagłady pamiętam do dziś, Ciągle powraca w moich snach...

CDN
Sorki że tak mało ale najpierw piszę w zeszycie a potem tu i piszę tylko wtedy, kiedy mam wenę ;) Podobało się?
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Reklamy Google

Powróć do Zero z Zony

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości