"Artyom" by Major_Buraczany

Twórczość nie związana z uniwersum gry S.T.A.L.K.E.R.

Moderator: Realkriss

Re: Artyom

Postprzez nismoztune w 28 Paź 2010, 15:34

Mi opowiadanie wogóle się nie podoba. Brak opisów, jakiejkolwiek wyraźnej fabuły, dialogi słabe, chaos, głupia rozpierducha i SMOK!! Skąd w zonie smok?!! Moja ocena: 1/10.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 19:39
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Reklamy Google

Re: "Artyom" by Major_Buraczany

Postprzez Major_Buraczany w 07 Lis 2010, 09:46

Rozdział 6:Kordon, Ostateczna Bitwa.

-Hej Artyom, masz mp3?-N
-Ano mam, zapuścić jakaś muzyczkę?-A
-Dawaj Beauty of Annihilation.-N
-Spoko. Dobry wybór.-A

Po chwili do Ekipy podchodzi jakiś stalker i zaczyna rozmowę.

-Super nuta, co to?-C
-Beauty of Annihilation.-A
-Słuchaj, nie mam ostatnio co robić więc, mogę się do was przyłączyć?-C
-Jasne, jaką masz ksywkę?-A
-Cichy.-C
-Niezła. W czym się specjalizujesz?-N
-Jestem snajperem ale potrafię też nieźle posługiwać się karabinami szturmowymi oraz nożem.-C
-Tak więc witaj w naszej ekipie.-N
-BIP BIP! Zbliża się emisja!
-No nie, to już nawet wódki nie można dopić?!-A
-Ej handlarz, gdzie jest schron?-N
-Chodźcie za mną, możemy się schronić w moim podziemnym magazynie.

Handlarz otworzył drewnianą klapę w podłodze i powiedział stalkerom aby weszli za nim. Tak zrobili.
2 minuty później...

-BIP BIP! Stalkerzy, mam nadzieję, że żyjecie i macie się dobrze. Emisja się zakończyła.
-No nareszcie, trochę tu ciasno.-A

Wszyscy wyszli z powrotem na powierzchnię. Nagle wszyscy usłyszeli syrenę.

-Uwaga stalkerzy, fala mutantów zbliża się prosto do obozu! Szybko ustawcie się na barykadach i brońcie się z całych sił!!!
-No jasna cholera teraz to już serio wódki nie dopiję.-A
-To ja pójdę z powrotem do schronu.-H

Słychać było przerażający ryk na cały kordon. Mutanty chcą wszystkich pozabijać. Było słychać nadchodzące transmisje z kordonu.

-AAAA!!! LEKARZAAAA!!!!!!
-POMOCY!!!!
-PIJAW...
-Co do?! TO CHIMERAAAA!!! AAAA!!!

-Boże...
-Spokój! Damy radę!-N
-Ustawić się szybko na barykady!-C
-Przygotować broń i strzelać we wszystko co się rusza!-A

W oddali byli stalkerzy walczący z chimerą. Mutant szybko skakał w lewo i w prawo unikając kul. Kiedy przeładowywali chimera skakała na nich i zabijała robiąc z nich krwawą papkę. Gdy zginęli mutanty zaczęły zbierać się przy chimerze. Masywny mutant wydał przeraźliwy ryk i od strony chatki Lisa zaczeły biegnąć pijawki, mięsacze, dziki, psy, nibypsy i chimera, która była dowódcą całej przerażającej armii. Wszyscy zaczęli strzelać. Mięsacze były z przodu i ginęły w zaskakująco szybkim tempie. 20 stalkerów i Ekipa nie poddawali się i strzelali do mutantów.

-NAPIER****Ć!!!!!-A

Prawie wszystkie mięsacze padły, kolejna fala składała się z niedobitków, dzików i paru pijawek.

-Skupić ogień na dzikach żeby nam bramy nie rozje**ły!-N
-Uważać na błyszczące ślepia!-C
-NAPIER****Ć!!!!!-A

Na mp3 włączyło się Requiem for a Dream. Dodało to wszystkim morale. Dziki dobijały się do bram a z powietrza pare pijawek wskakiwało na barykady i ciachały stalkerów. Wszyscy zaczęli strzelać w pijawki i zeskakiwać z barykady. Predatory leżą. Dziki zaczęły robić dziurę w bramie. Stalkerzy zaczęli ostrzał w bramę która w parę sekund obróciła się w drzazgi a garstka dzików zaszarżowała na obrońców. Stalkerzy szybko powchodzili po drabinach na dachy i zaczęli zabijać mutanty. Psy i nibypsy zaczęły zabijać niedobitki stalkerów. Wtedy wszyscy rzucili na dół granaty. Kundle zaczęły latać w powietrzu, spadać na dachy, po za bazę oraz na chimerę która była już w resztkach bramy. Zaczyna się wielka bitwa pomiędzy chimerą a stalkerami. Najpierw prowadzili ostrzał z dachu a następnie rzucali w bestię granatami. Chimera szybko wskoczyła na jeden z dachów i rozerwała 2 stalkerów. Dostała wiele razy i nadal trzymała się na nogach. Oberwała poraz kolejny, tym razem prosto w łeb. Przez chwilę zachwiała się i zaryczała.

-Dalej, strzelajcie w głowę!-N

Chimera oberwała porządną dawkę kul i w końcu padła. Żywi stalkerzy cieszyli się ze zwycięstwa i wrócili do codziennych zajęć a Xray endżajn posprzątał wszystko. Populacja w tym obozie zmniejszyła się o połowę. Ekipa poszła nareszcie dopić wódkę...
Awatar użytkownika
Major_Buraczany
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2010, 07:23
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 13:36
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez Śliski w 07 Lis 2010, 15:06

Opowiadanie chaotyczne i niezrozumiałe. Unikaj błędów stylistycznych i powtórzeń. Trochę dopracuj i będzie spoko :E
Edit
Bambosz dobrze mówi np.

-Hej Artyom, masz mp3?- Spytał Nomad
-Ano mam, zapuścić jakaś muzyczkę?- Odrzekł Arytom
-Dawaj Beauty of Annihilation.- Powiedział Nomad
-Spoko. Dobry wybór.- Stwierdział stalker ( czy kim tam arytom jest)
Ostatnio edytowany przez Śliski, 07 Lis 2010, 18:58, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Śliski
Stalker

Dołączenie: 20 Maj 2010, 13:55
Ostatnio był: 21 Kwi 2016, 20:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 14

Postprzez Bambosz107 w 07 Lis 2010, 15:17

Nie możesz używać tych dopisków na końcu zdań, typu -A czy -N, ponieważ psuje to całą formę opowiadania, zamiast tego możesz wprowadzić jakąś formę narratora wszechwiedzącego, dajmy na to narrację trzecioosobową.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Major_Buraczany w 20 Lis 2010, 11:26

Rozdział 7: Kordon, Zaginiony oddział.

18:45

Stalkerzy jakoś się trzymalo po walce z armią mutantów. Wzajemnie pocieszali się na duchu. Artyom poszedł do Waleriana i zapytał się czy nie ma jakiejś roboty do wykonania. Opowiedział mu o zaginionym oddziale który przemierzał tory kolejowe podczas ataku mutantów. Mają je przeszukać i znaleźć stalkerów.

-Nomad, Cichy chodźcie mamy robotę.-powiedział Artyom.

Wyszli z bazy i skierowali się do niedawno założonego obozu stalkerów pod zniszczonym mostem. Kiedy się do niego zbliżali skręcili w lewo i przeczesywali tory w poszukiwaniu oddziału. Przeszukiwali każdy wagon. Jeden był zamknięty i nie mogli go otworzyć. Postanowili, że wrócą tu później i go jeszcze raz sprawdzą. Idąc prosto w stronę metra słyszeli szczekanie i nagle zaatakowało ich około 10 ślepych psów. Uciekając strzelali do mutantów. Gdy byli przy zamkniętym wagonie szybko wskoczyli na drabinki i wspięli się na dach. Z tamtąd strzelali do psów. Gdy parę mutantów zginęło zaczęły uciekać w stronę chatki lisa. Ekipa zeszła z wagonu i spróbowali otworzyć drzwi. Po dwóch minutach szarpania się z nimi otworzyły się a w nim było czterech w pół żywych stalkerów. Ekipa zabrała ich do bazy. Szli powoli i bacznie obserwując każdy najmniejszy ruch w ciemnościach. Słychać było przerażające wycie psów, świerszcze, oraz w oddali stalkerów z gospodarstwa.

19:50

Ekipa i zaginiony oddział przechodzili już przez drogę i po minucie doszli do obozu cali. Walerian podziękował stalkerom i każdemu dał 2000 RU oraz 3 granaty na spółkę. Poszli kupić amunicję u handlarza. Razem mają 12000 RU. Poszli się przespać u waleriana przy ognisku w jego domku...
Awatar użytkownika
Major_Buraczany
Stalker

Postprzez Major_Buraczany w 30 Sty 2011, 20:20

Koniec, więcej nie dam, nie mam weny, nie umiem pisać itd. :)
Awatar użytkownika
Major_Buraczany
Stalker

Poprzednia

Powróć do Zero z Zony

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości