stalker51 napisał(a):Jak zmienić w niej czułość myszy?
Podczas gry wchodzisz w konsolę, którą uaktywniasz tyldą (
~ )
Wpisujesz:
- Kod: Zaznacz wszystko
mouse_sens 0.30
Wartość 0.30 to tak na oko. Domyślną wartością jest 0.21. Pokombinuj i sprawdź, która wartość będzie najlepsza dla Ciebie. Zmiany zostaną zapisane i przy następnym uruchomieniu czułość myszy będzie taka, jaką ustawiłeś.
stalker51 napisał(a):@EDIT: Dlaczego nie mogę robić Quick save'ów?
Można robić.
F6, albo F5, ale nie jest informacja o zapisie pokazywana na ekranie. Osobiście polecam komendę w konsoli
save nazwa_save'a
Nazwę save'a sobie wybierz... Możesz nawet porobić oddzielne pliki uruchamiające poszczególne save'y. Jeżeli chcesz załadować grę z wybranego save'a to są na to dwa sposoby:
Pierwszy (nie zawsze działa):Podczas gry w konsoli wklepujesz:
load nazwa_save'a
Drugi (zawsze działa ):Robisz kopię pliku, z którego uruchamiasz Alphę i zmieniasz jej nazwę, załóżmy na "Quicksave.bat". W środku wygląda on tak:
@xr_3da.exe -nocache -ltx user_koan.ltx -external -start server(all/single/alife) client(localhost)
Po wyrażeniu "server", pierwsze słowo w nawiasie to nazwa save'a, który zostanie załadowany. Załóżmy, że utworzyłeś save'a o nazwie "stalker". Linijka powinna wyglądać tak:
@xr_3da.exe -nocache -ltx user_koan.ltx -external -start server(stalker/single/alife) client(localhost)
- - -
Mam nadzieję, że wszystko jasno opisałem.