przez Piter559 w 11 Paź 2010, 19:24
Witam!
To mój pierwszy (i pewnie nie ostatni) post na tym forum. Znajomi polecili mi S.T.A.L.K.E.R.A. więc po kilku dniach poszukiwań nabyłem drogą kupna za kwotę ok. 80 złotych polskich "Cień Czarnobyla" i "Czyste Niebo". To, że "Czyste Niebo" mi nie pójdzie wiedziałem prawie od razu. Jednak na "Cień Czarnobyla" nastawiony byłem raczej pozytywnie. Instalacja przebiegła pomyślnie, bez problemów. Restartuję komputer (jak po każdej instalacji) włączam grę i po chwili wyskakuje mi komunikat: "Unable to authenticental original disc within time limit". Z tego co się orientuję komp twierdzi, że płyta nie jest oryginalna, co jest niemożliwe. Niestety kolejnym problemem jest to, że zapodział mi się paragon i wymienić gry nie mam szans. Nie znam parametrów mojego laptopa, ale mogę powiedzieć, że "Sacred 2: Fallen Angel" hulał mi na średnich ustawieniach bez większych problemów.
Czy ktoś miał taki problem? Proszę o pomoc i przepraszam, jeśli coś zrobiłem nie tak (co mi się często zdarza).
Nie instalowałem dotychczas żadnych cracków, nie patchowałem (jeszcze) bo nie wiem dokładnie skąd (komp ma zjechane łącze WiFi i przenoszenie plików jest dosyć problematyczne).