Moderator: Realkriss
Pawlowicz napisał(a):Wkroczenie
Prolog
22 Września 2011
Dzisiaj ten dzień, dzisiaj zmieni się całe moje życie. Jestem uzbrojony tylko w cierpliwość i wyrozumiałość. Wkroczę do świata, który się zasadami. Nie ma tam prawa, sprawiedliwości jest tylko kara.
Słyszałem wiele negatywnych opinii na temat zony ale i tak tam wyruszę dzisiaj. Wyruszę tam bez broni, bez kombinezonu tylko ja i moi trzej przyjaciele, którzy maja identyczne ,,oczekiwania" od zony.
Wkroczymy do zony przez dziurę w płocie i najprawdopodobniej znajdziemy się przy jakim starym gospodarstwie na południe od Instytutu badawczego Agro prom potem tylko ruszymy, każdy w inna stronę, każdy szukać szczęścia gdzie indziej. Ale obiecaliśmy sobie nawzajem nawet jak by któryś z nas okazał się wrogiem nie zabijemy go.
Wreszcie widzę przed sobą rozciągające się na kilka kilometrów wielki bagno i przeczucie mi mówi że nie mogę się cofnąć ani nie mogę iść do przodu, w końcu ruszywszy przed siebie omijając przy tym kontakt z wodą wkroczyliśmy do zony.
Zobaczymy co przyniesie jutro....
Powróć do O-powieści w odcinkach
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości