[Dima's MOD] Final

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Dima's MOD] Final

Postprzez PrzemoC w 20 Wrz 2010, 20:02

Junx napisał(a):gram na 800*600 bo na wyższych to nie bardzo idzie grać bo "zwalnia" i nie da rady

Wiesz co? Też miałem podobny problem, tylko że jak się okazało, na wyższej rozdziałce
gra o dziwo przyśpieszyła, co więcej, przestałem miewać bugi graficzne i błędy
przy komendach konsoli. A w każdym razie na spadek FPS'ów nie narzekałem :wink:
Nie wiem, czy to podziała. Polecam zupełnie zrezygnować z cieni i oświetlenia dynamicznego.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Junx w 20 Wrz 2010, 21:59

Tutaj jest kolejny problem gdy chce je wył, w opcjach to sie nie da niestety pewno mam za słaby sprzęt bo nie mam ich nawet poświetlonych. Wiem że można je wył. ręcznie w opcjach ale niechce mi się bawić z tym. Można jakoś podesłać komendy gdzie je wył. będe wdzięczny za pomoc. I jak przyjdę do domu w piątek to spóbuje z tą rozdziałką. ps. jaką polecasz rozdziałkę żeby lepiej mi chodziło 1024*768 czy wieksze (komp nie jest taki stary i nowy tez nie jest ale powiniem pociągnać na 512 mb ram chyba).
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez MatrixSTR w 20 Wrz 2010, 22:09

ja bym polecał właśnie 1024*768 bo to z moich doświadczeń to jest najbardziej optymalna rozdzielczość dla Stalkera
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 276

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 00:18

Witam wszystkich :D . To mój pierwszy post na tym forum. Na wstępie chciałem zaznaczyć, że mam problem z Dima's MODem,a mianowicie gdy rozmawiam z Wilkiem wyskakuje mi do pulpitu z następującym logiem:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\task_manager.script:419: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)

Mam też problem z dziwnymi ikonami ekwipunku w sensie że jak mam opis Kałacha to widać kawałek apteczki, kawałek wódki itd. Dodam że tak samo miałem z modem STALKER ULTIMATE MOD. Czy to wina dołączonego Arsenal Moda? Jest na to rozwiązanie? Z góry thx za odpowiedź.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Junx w 30 Wrz 2010, 08:11

Być może jest to wina patcha 1.004 zainstaluj patch 1.005 i powinno już działać. Co do ikonek w pierwszym poście jest instrukcja co do ikonek (są do panoramy i do mniejszych monitorów) też mam ten problem i jakoś już się przyzwyczaiłem do tego (Każda rzecz jest złożona i kilku innych ikon czy niektóre tylko?) jeżeli są wszystkiw wymieszane to są dwa sposoby. Pierwszy powód jest być może masz wymieszane ikony z innym modem (należy usunąć folder "gamadata" i wypakować ponownie). Drugim sposobem jest ściągniecie starego fix'a (jest w dalszej części postów lub gdzieś w początkowych). Jeżeli to nie pomoże to to musisz niestety się pomęczyć troszkę bez ikonek (da się żyć bez nich :E ).
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 11:03

Dzięki Junx za zwrócenie mi uwagi na fixa. Po prostu go przeoczyłem. Fix poprawia większość ikon ale nie wszystkie, np. pancerz u sidora nadal jest zbitkiem różnych textur. Przydałaby się nowa wersja fixa. :) Co do problemu z Wilkiem: zadanie uratowania Żwawego mogę wziąć normalnie, ale jak klikam: "Masz dla mnie inne zadania?" to wywala mi wtedy crasha. Nie za bardzo chcę instalować patcha 1.005, ponieważ prawie wszystkie mody chodzą na 1.004 i ja zawsze bazowałem na tym patchu instalując mody. Aha i nie mam zainstalowanych innych modów tylko Dima's MODa. Instalowałem już mody i znam sie na tym więc wszystko jest dobrze powrzucane. Czy nie ma innego sposobu na ten quest z dzikami od Wilka?
EDIT: Bardzo Cię przepraszam troche namieszałem. Mod jest pod patcha 1.005 :facepalm:
Chyba się musiałem pogubić w opisie. Dzięks!!! Dla ciebie :wódka:
Ostatnio edytowany przez k4r00, 30 Wrz 2010, 11:39, edytowano w sumie 1 raz
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez Junx w 30 Wrz 2010, 11:39

Tu jest własnie haczyk być może że gra wymaga patcha 1.005 żeby były wszystkie możliwe opcje dialogowe i zadaniowe. Spróbuj zainstalowac patcha 1.005 to może wtedy pomoże. Nie wiem czy to podziała bo nie próbowałem tego u siebie robić. Spróbować zawsze można to nic nie kosztuje. "Kto nie ryzykuje ten nie żyje" :E

Nic się nie stało od tego są ludzie żeby innym pomagać. :wódka:
Szukaj gdzieś w poprzednich postach może coś się znajdzie. :D
Ostatnio edytowany przez Junx, 30 Wrz 2010, 11:42, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Junx otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive k4r00.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 11:41

Dzięki! Już z edytowałem posta. Teraz śmiga jak ta lala :D . A nie wiecie czy wyjdzie fix ikonek pod finalną wersję Dima's MODa? Bo z tego co wiem ten fix jest do starszej wersji.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez DanieloZ w 03 Paź 2010, 12:36

Witam.
Ściągnęłem tego moda i mogę powiedzieć że jest bardzo fajny :) .
Ale mam poważny problem :( . Otóż gra się nie tnie, wszystko ok, tylko że zabiją mnie ze 2-3 razy to wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu :| . Przy próbie zapisu , czy chociaż wciśnięcia "Esc", po kilku razach pokazuje mi pulpit :mad: . Wiem że już o tym pisaliście, ale u mnie nie występuje "Std out of memory" czy inne tego typu błędy. Nie było jeszcze ostatecznej odp. na ten problem :( . Mod taki bajerancki , a pograć normalnie nie można :( . Jest na to jakieś rozwiązanie ?

PS. Próbowałem zmniejszać detale i nie skutkuje .

Komp : Intel Core2 Duo CPU E7300 @ 2.66, 2.66 Ghz, 3,0 Gb RAM, NVIDIA GeForce 9500 GT
I (niestety) Vista Home Premium SP2 32-bit
Ostatnio edytowany przez DanieloZ 03 Paź 2010, 12:49, edytowano w sumie 2 razy
Otwórz oczy i spójrz na świat z innej perspektywy, być może odkryjesz coś, co zmieni twoje życie.
Awatar użytkownika
DanieloZ
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2010, 20:27
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 16:55
Miejscowość: Siemianowice Śl.
Kozaki: 6

Postprzez Junx w 03 Paź 2010, 12:41

Też miałem ten problem na początku. Napisz swój konfig kompa to będziemy coś myśleć.

Hmm... Ciekawe niby nic nie powinno być złe ale coś tam jest.
Przeczytaj sobie ten temat - viewtopic.php?f=64&p=112893#p112893
Tam powinna być garść informacji jeżeli nic nie pomoże to spróbuj dać wirtuala na 4096 może coś pomoże jeżeli nie to pisze wieczorem powinien odpisać bo będę na drugim kompie to coś będziemy dalej myśleć.
Jeszcze coś być może jest to Wina Visty będziesz musiał sprawdzić z innym systemem może coś pomoże.

Ciekawe też tak miałem czasami że przy wyjściu do windy mam bugtrap.
Spróbuj raz jeszcze wypakować moda podmienić pliki i zaistalować patch 1.005 może coś pomoże
Ostatnio edytowany przez Junx 04 Paź 2010, 09:47, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez DanieloZ w 03 Paź 2010, 13:20

To raczej nie wina systemu, bo na innych modach na max detale + Pełne dynamiczne i chodzi bez cięć .
Wirtual mam ustawiony na 4095 Mb jak radziłeś. No cóż, zobaczę czy ekspres do windy nadal funkcjonuje. :D

Ed.1
Ehh... czort... dalej wywala. Trudno, dopóki problem się nie rozwiąże, to wracam do Priboya .
PS. Dlaczego co chwilę na forum robi się jakiś błąd ogólny? To irytuje...

Ed.2 Wow, coś nowego - przy każdym wyjeździe do pulpitu jest BugTrap :D , tyle że bez loga...
Otwórz oczy i spójrz na świat z innej perspektywy, być może odkryjesz coś, co zmieni twoje życie.
Awatar użytkownika
DanieloZ
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2010, 20:27
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 16:55
Miejscowość: Siemianowice Śl.
Kozaki: 6

Postprzez k4r00 w 08 Paź 2010, 14:56

Pytanko: Co zrobić żeby dodać nanosuit do asortymentu sidorowicza?
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum