Problem z działaniem gry...

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z działaniem gry...

Postprzez Zielony34 w 24 Wrz 2010, 00:07

Witam. Niedawno zainstalowałem Stalkera w którego chciałem pograć od dawna ale bałem się rozczarowania gdyż mój sprzęt jest już troszkę leciwy. Mimo wszystko uparłem się i postanowiłem spróbować. Grę uruchomiłem w rozdzielczości 1280x1024, full detale z wyłączonym antyalisingiem, trawą i oswietlenie mam właczone na statyczne DX8 i.... szok! na zewnątrz około 18fpsów [jak na mój sprzęt, byłem zachwycony] w budynkach około 30-35. Wszystko było w porządku, zrobiłem pierwszą misję z bandytami i poszedłem za most gdzie stoją żołnierze i biorą łapówki za przejście, pomogłem stalkerowi z którym miałem się spotkać i skierowałem się w stronę wysypiska, tam doładowywał się drugi level, drugi level się włączył, zabiłem bandytów którzy napadli samotnego stalkera i.... komp mi się restartował... po restarcie uruchomiłem grę, save włączył mi się zaraz za bramą pierwszego lev, ułamek sekundy i restart. Podejście drugie, pomyślałem że opuszczę rozdzielczość na 1024x768, przeżyłem kolejny szok, fraps wersja 3.0 pokazywał mi 27fpsów na zewnątrz i UWAGA! 64fpsy w budynku [te same ustawienia szczegółów w opcjach] poszedłem w stronę wysypiska, chodzi, radocha że będę mógł grać, myślę może się karta przegrzewała, chociaż temperatura w normie, załatwiłem bandytów na złomowisku, odebrałem nagrodę, wychodzę ze złomowiska - restart... po restarcie odpalam save, ułamek sekundy, nawet nie zdążyłem ruszyć myszką, restart... nie wiem co może być przyczyną, już mnie szlag trafia, grafika jak w HL2 który śmiga mi miodnie a tu takie cyrki :-/ Pomóżcie bo jestem fanem Fantastyki, SF i po prostu kocham takie klimaty a ostatnio jak poznałem Metro [książkę oczywiście bo gra mi za chiny nie ruszy] to pochłonąłem ją w 3 dni w formie DOC :P Ostatecznie będę w przyszłym tygodniu miał możliwość przetestowania gry na GeForce 6800GS 256MB mam nadzieję że jednak nie jest to wina mojej grafiki którą mimo upływu lat bardzo sobie cenię [;

Mój komp:

AMD Barton 2500
2GB ram DDR1 333mhz Kingston
Nvidia GeForce 6200 AL-E 128MB AGPx8 DX9 PS 3.0 VS 3.0 - nie raz mnie zaskoczyła i złego słowa na nią nie dam powiedzieć [; Beta StarCrafta II 22fpsy, 1280x1024 [;
Płyta Główna Epox 8RDA3I
Zasilacz Chieftec 360W

Do grafiki mam zainstalowane najnowsze sterowniki w wersji 258.96

Wersja Stalkera 10006

Pozdrawiam.
Zielony34
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2010, 23:45
Ostatnio był: 26 Wrz 2010, 10:52
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z działaniem gry...

Postprzez jarostalker w 24 Wrz 2010, 06:17

Ja nie mogę aleś się rozpisał a zapomniałeś o tym :
Kod: Zaznacz wszystko
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści loga błędu (Dokumenty udostępnione/STALKER-SHOC/logs) od linijki FATAL ERROR.
Awatar użytkownika
jarostalker
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2010, 12:37
Ostatnio był: 22 Sty 2012, 15:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Zielony34 w 24 Wrz 2010, 09:05

Nie zapomniałem, plik log jest pusty.
Zielony34
Kot

Postprzez Piterxd w 25 Wrz 2010, 15:05

W innych grach ktore mocno sprzet ci obciazaja tez sie to dzieje?
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 182

Postprzez Zielony34 w 25 Wrz 2010, 15:42

Nie, sytuacja w stalkerze jest wyjątkowa, zazwyczaj jak jakaś gra jest już zbyt wymagająca to albo się nie włączy albo wyłączy się i wróci do systemu ale nigdy restart. Teraz przeszedłem L4D2 i nie było żadnych problemów.
---------------
Czyli nikt mi nic nie odpisze?

Uwagi moderatora:

Odpisze jak będzie miał co odpisać... Nie rób "przypominajek" na siłę... - caleb59
Zielony34
Kot

Postprzez cerb w 28 Wrz 2010, 14:22

To dziwne ,zwykle jak jest z grą coś nie tak to wywala do pulpitu ,a nie resetuje kompa. To wygląda na problem ze sprzętem ,albo sterownikami. Co mogę zasugerować to wyłączenie dynamicznego oświetlenia ,bo strasznie zarzyna karty graficzne ,a jeśli nie zadziała ,to zawsze pozostaje metoda prób i błędów:
1. Zmień wszystkie ustawienia graficzne na minimalne (rozdzielczosc ,szczegóły ,wyłącz zaawansowane opcje itp.)
2. Włączaj po kolei lepsze ustawienia w trakcie gry ,aż po którejś zmianie ustawień zresetuje ci się komp - wtedy będziesz wiedział ,które ustawienie powoduje zgrzyt.
cerb
Stalker

Dołączenie: 25 Sie 2009, 04:30
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 01:37
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez MatrixSTR w 28 Wrz 2010, 18:04

nie jestem pewien czy czasem już co niektórzy też nie mieli resetów właśnie na patchu 1.0006. Zresztą ten patch został wycofany przez GSC więc jeśli masz taką możliwość lepiej przeinstaluj grę i zainstaluj 1.0004 lub 1.0005
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 276

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości