Na Twoim miejscu wstrzymałbym się z wymianą karty grafiki do czasu aż AMD wypuści nowa generację swoich kart 6xxx. Ceny tego co jest na rynku, spadną, wybór będzie większy.
Co do krecenia procesora - z moich doświadczeń wynika, że to nic nie daje sprawdź sobie tu
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=16&t=10427. Co prawda to quad, na dwurdzeniowcu nie sprawdzałem - może tam kręcenie proca coś daje. Dorian tam niżej dał link do testu proca kręconego - tam kręcenie coś jednak dało- ale to inna architektura procesora (i5), więc ani w Twoim, ani w moim przypadku ten test nie jest w żaden sposób miarodajny.
Bardziej niż boxowe chłodzenie martwić Cię powinien właśnie zasilacz, nawet nie myśl o kręceniu procesora na tym zasilaczu. Nie myśl też o wymianie grafiki - każda grafika przeznaczona dla graczy ma gniazdo dodatkowego zasilania, 1, 2 lub w ekstremalnych przypadkach 3. Twój zasilacz nie pociągnie (gwarantując stabilność i bezpieczeństwo) ŻADNEJ karty graficznej na której mógłbyś bezstresowo grać.
Jak masz kasę - możesz wymienić komputer cały. Ja jednak na Twoim miejscu najpierw wymieniłbym zasilacz na 500 - 600W dobrej firmy (min: Tagan, Chieftec, BeQuiet, Corsair, OCZ, Fortron, Enermax, Antec...) im większy weźmiesz tym bardziej przyszłościowy będzie - oczywiście do granic rozsądku jak nie zamierzasz budować konfigu z SLI lub CF to 700W max więcej się nie kalkuluje.
Po zakupie zasilacza rozejrzałbym się za karta graficzną, ale jak wspominałem dopiero po premierze radeonów 6xxx. To czy Nvidia czy AMD to kwestia indywidualnych preferencji. Obie firmy robią dobre karty, ja się przychylam do zdania, że od generacji 5xxx jednak Radki są lepsze ale to moja opinia - poczytaj testy różnych kart i wyrób sobie własną. Nie kupuj karty którą ktoś Ci poleci podając miałkie argumenty typu "przyszłościowa" "w dobrej cenie".
Moim zdaniem cała przyszłość GTX460 to czas do premiery radeonów 6xxx. Dlatego poczytaj testy, popytaj ludzi o konkretną wydajność i odczucia z pracy i wyrób sobie nt. karty graficznej własne zdanie - tylko wtedy kupisz mądrze.
Wiem, że stracisz na to trochę czasu ale warto, przemyślany zakup to lepszy zakup.
===================
Dopiero doczytałem że masz komputer z MM (o.O) tak to pewnie nie był dobry zakup, ale procesor zły nie jest, wiele tez zależy od tego jaką masz płytę główną (ale chyba nie jest najlepsza z 2 slotami na RAM).
Co do punktu składającego komputery, nic Ci nie polecę - od lat sam składam komputery dla siebie i rodziny - wychodzi znacznie taniej i znacznie lepiej - polecam ten sposób to wcale nie jest trudne.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D