Witam. Czekając na nowy komputer, muszę użytkować starszy komputer który powiedzmy sobie szczerze jest do bani. Chodzi mi o to iż wg strony:
http://svc.systemrequirementslab.com/CYRI/ , powinna mi pójść każda część. Próbowałem grać w dwie części STALKERA (Cień Czarnobyla i Czyste Niebo). Pierwsza z nich szła mi dość dobrze i grało się całkiem znośnie (oczywiście nie było się czym graficznie zachwycać no i trzeba było "trochę" czekać przy ładowaniu), problemy pojawiły się w Magazynach Wojskowych gdzie gra ścinała się jak .... (mniej więcej rozumiecie zapewne). W Czystym Niebie z tego co pamiętam to ścinki miałem od razu po przebudzeniu w bazie CS.
Moje pytanie jest takie. O co w tym chodzi ?
Dlaczego bez problemu mogę grać w Kordonie, na Wysypisku, w Barze czy w Dziczy, natomiast w Magazynach Wojskowych mam pokaz slajdów ?
Próbowałem instalować patche, bo podobno "podnosiły wydajność", lecz żadnych rezultatów nie zauważyłem.
Żeby nie było, sprawdzałem Shoc tuż po formacie, więc komputer był w miarę "świeży".
Wiecie może czy da się jakoś bardziej zoptymalizować Stalkera ? Bo jestem pewien że na pewno z tego grata da się jeszcze coś wyciągnąć.
Ciekawostka : CoD 4: MW, które wg podanej na samym początku strony nie powinno mi chodzić, działa całkiem całkiem na moim pc.
Mój sprzęt:
AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 2800+
ATI Radeon 9600
RAM : 512 MB