Klimat gry

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez TSC w 30 Sie 2008, 03:58

Jak lookałem na mape w Clear sky to jakaś frakcja miała baze w... tym pierwszym mózgo zwęglaczu w Yantar... :P a więc tam jeszcze nie zostało włączone to urządzenie :D
Więc lab nadal działa :P można się tylko domyślić że to właśnie my popsujemy to lab :P
Co do wojen frakcji to jest ciekawe bardzo :) A najbardziej ciekawe jest jak biegniesz do swoich przez geste krzaki i przez przypadek wchodzisz w sam środek grupy bandytow z naładowanymi strzelbami w łapach :D
Awatar użytkownika
TSC
Kot

Dołączenie: 30 Sie 2008, 01:14
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 19:35
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Klimat gry

Postprzez Gaben w 25 Lis 2009, 18:44

Klimat jest bynajmniej zadowalający. Na co składają się dźwięki i tekstury.
Życie Stalkera: Ja pomagam Tobie Ty pomagasz mnie.
Awatar użytkownika
Gaben
Kot

Dołączenie: 22 Lis 2009, 14:04
Ostatnio był: 03 Sty 2014, 23:25
Miejscowość: Blok w Prypeci
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --

Postprzez Ultra Killer w 30 Lis 2009, 00:02

W dzień klimat gry jest raczej umiarkowany ale w nocy jest za to przerażająco, zwłaszcza przez to wycie wilków.
Mnie najbardziej w tej grze przeraziło jak w nocy wszedłem do jednej z chat w wiosce koło magazynów wojskowych i szedłem do zwłok jakiegoś kolesia i tuż przed nim zgasła mi latarka a kiedy się zapaliła to byłem w tej samej chacie tylko w innym miejscu, a w dzień nic się tam nie dzieje.
Ultra Killer
Kot

Dołączenie: 26 Lis 2009, 19:29
Ostatnio był: 13 Mar 2012, 17:16
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez WodZu w 15 Gru 2009, 18:16

Ultra Killer napisał(a):Mnie najbardziej w tej grze przeraziło jak w nocy wszedłem do jednej z chat w wiosce koło magazynów wojskowych i szedłem do zwłok jakiegoś kolesia i tuż przed nim zgasła mi latarka a kiedy się zapaliła to byłem w tej samej chacie tylko w innym miejscu, a w dzień nic się tam nie dzieje.

Dokładnie - jak wejdziesz do niektórych chat to cię przerzuca w inne miejsce. W nocy można dostać ciary od tego.
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez jaras76 w 20 Gru 2009, 13:26

Stalker ma klimat i nie jest to gra dla wszystkich. Wielu odbiło sie od stalkera ze względu na klimat, treść i fabułę. To nie jest landrynkowy far cray, crisis to jest zona gdzie każdy krok moze być krokiem ostatnim, tu zginiesz jeśli szybko nie uciekniesz przed zgrają nibypsów, wejdziesz w anomalję albo dostaniesz postrzał i się wykrwawisz.To jest super, z zapartym tchem sam szukałem bandaży przy trupach albo uciekałem przed sforą. Nocą gra się najlepiej,słuchawki na uszach zapalona latarka ale najlepiej jak masz noktowizor. Idziesz człowieku a tu nagle seria z kałacha i leżysz.Spacja wczytujesz i kombinujesz jak tu przeżyć. Stalker to gra dla fanów, klasyka i choć ma błędy to warto jest zagrać. Czasem wyobrażam sobie jak wyglądałby świat po wojnie jądrowej. Tak jak zona w stalkerze, gdzie na przestrzeni dziesiątków kilometrów ciężko jest spotkać żywą duszę, wokół same zniszczone budynki i pełno zmutowanych zwierząt które chcą cię zabić i pożreć twoje zwłoki. Jak zabija cię powoli promieniowanie. Spotykasz ludzi i nie wiesz czy to przyjaciele czy wrogowie. Tak by wyglądał świat, w stalkerze możemy się zanurzyć i mieć świadomość że żyjemy i za oknem jest normalnie. :!: :wink:
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Striełok215 w 31 Lip 2010, 12:34

klimat Clear Sky nie równa sie z śwetnym klimatem Shoc-a :)
Jeśli nie jesteś kretyNEM to tego nie czytaj:
:

Ha ha Kretyn :D !!!
Awatar użytkownika
Striełok215
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 20:18
Ostatnio był: 21 Lis 2010, 17:59
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: 2

Postprzez Dodox w 31 Lip 2010, 14:50

Nic nie zrówna klimatu CS np. ta misja z powinnością jak tracisz sprzęt a z zasłony nocy wyłarzą pijawki i snorki to jest dopiero coś .
Ogólnie gra jest super , a bez klimatu nie był by to ten sam stalker .
67% osób uważa że to klimat daję naj większy fan a reszta że to grafa i historia ja osobiście jestem za obydwoma stronami bo obie mają rację i jest to prawda i jedyny taki diament jaki powstał .
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą
Image
Awatar użytkownika
Dodox
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2010, 21:21
Ostatnio był: 06 Mar 2013, 19:57
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 4

Postprzez Axideus w 31 Lip 2010, 15:47

Niestety ale dla mnie Czyste Niebo miażdży klimatem Zony.W cieniu klimat był inny taki mroczny :), a w czystym niebie wreszcie mroczny i tajemniczy :E .Głównie odgłosy zony to robią.Gdyby nie to że GSC wrzuciło nowe odgłosy to bym czyste niebo olał.Te dźwięki powodują że aż czuje się jakbym był w grze :E .Podsumowując bez wahania czyste niebo.
Tego właśnie brakowało w Zewie tych dźwięków.Bez nich nie ma zony, ale i tak cop'a stawiam na pierwszym miejscu w rankingu stalkerów na równi z czystym niebem.Prawda jest taka że każdy stalker ma inną atmosferę to zależy od gracza
która go najbardziej przenika :E .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości