Problem ze znalezieniem pendrive'a

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem ze znalezieniem pendrive'a

Postprzez Baku w 16 Cze 2009, 01:32

Witam,

Gram już drugi raz w Clear Sky. Niestety tak jak poprzednio, tak i tym razem nie jestem w stanie znaleźć pendrive'a z danymi na temat modyfikacji strzelby Chaser 13 - elektroniczna stabilizacja. Zadanie to (wraz z dwoma innymi) jest zlecane przez mechanika Furgon w poziomie Kordon (znajduje się on w bazie stalkerów).

Pozostałe dwa pendrivy znalazłem. Pierwszy był przy generale wojskowym, którego zabija się podczas jednej z misji głównego wątku, drugi natomiast w plecaku przy wyjściu z Bagien do Kordonu (tam gdzie wojsko strzela w nas z automatu).

Obecnie gram na patchu 1.5.09, czyli najnowszym. Za pierwszym razem korzystałem chyba z patcha 1.5.07

Czy ktoś wie gdzie znajduje się ten pendrive? Może ktoś powinien sprzedać mi informacje dotyczące jego lokalizacji? Tylko kto?

Znajdowałem już różne mapy i faq po angielsku, ale niestety na żadnej nie ma podanej lokalizacji do tego konkretnego pendrive'a. Na jednej z rosyjskich stron znalazłem coś takiego:

http://pic.ipicture.ru/uploads/081002/21350/tC73FuzV6N.jpg

Tylko nie wiem co tam jest napisane w ramce, bo nie znam rosyjskiego. Z położenia wynika, że pendrive jest w polu anomalii, ale niestety poza zwłokami jakiegoś kolesia, kilkoma pustymi skrytkami i różnego rodzaju żelastwem - nic tam więcej nie ma.

Z góry dzięki za pomoc.
Baku
Kot

Dołączenie: 15 Lut 2008, 11:06
Ostatnio był: 06 Lut 2010, 15:18
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem ze znalezieniem pendrive'a

Postprzez majdanek w 23 Lip 2009, 01:38

jedyna rzecz ktorej nie moglem znalezc w grze, ale wkoncu sie udalo, info o tym ulepszeniu dostajesz od "zoltodzioba" ktoremu pomagasz wybic kilka psow, a zeby mu pomoc musisz wziasc misje od Wilka.
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Tomek_1985 w 23 Lip 2009, 21:31

Według mnie się mylisz.Gram na patch'u 1.5.10 i Zółtodziób nie podaje Ci miejsca ze słynnym pendrive'm. Na wielu forach zagranicznych jest powiedziane, że nie ma go w grze. Jest mod, który podobno ten bład naprawia (niby od Kła się go dostaje), skopiowałem go lecz w moim przypadku nie został osiągnięty spodziewany efekt. Być może coś zrobiłem nie tak. Mam nadzieję, że w końcu wyjdzie patch naprawiający tem mały, a jednocześnie denerwujący błąd.
Tomek_1985
Kot

Dołączenie: 21 Lip 2009, 12:41
Ostatnio był: 18 Paź 2010, 22:57
Kozaki: 3

Postprzez majdanek w 23 Lip 2009, 21:54

no tak sie sklada ze mi go dal, dlatego napisalem, ale fakt ze kiedys jak przechodzilem to mi nie powiedzial nic, teraz spytalem go czy cos dla mnie ma podczas walki z psami, moze o to chodzi?? W kazdym razie dal mi info.
Screan na dowod, podpisany jest jako wloczega, ale to ten zoltodziob co mamy mu pomoc z psami

http://img118.imageshack.us/i/ssbartek0 ... 07esc.jpg/

i jeszcze jeden:

http://img198.imageshack.us/i/ssbartek0 ... 06esc.jpg/
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Postprzez Tomek_1985 w 24 Lip 2009, 22:01

Też mu pomogłem podczas walki z psami. Postanowiłem z nim porozmawiać we wiosce, a tam się patrzę Włóczęga nie żyje. Grasz jak widze na polskiej wejsji i pewnie orginalnej, ale mam do Ciebie kilka pytań:
na jakim patch'u Włóczęga podał Ci jego namiary, masz ściągniętego jakigoś moda, kiedy spytałeś się go czy coś dla Ciebie ma (przed walką z psami, czy po tym jak je wybiłeś), mógłbyś zamieścić mapkę z miejscem tego pendrive'a, może inna postać poda jego namiary, skoro Włóczęga nie żyje.

Interesuje mnie jakis mod, który naprawia problem brakującego pendrive'a. Pogrzebałem trochę po internecie i znalazłem jakieś informacje na temat moda: S.T.A.L.K.E.R. Cordon Flash Drive FIX 1.0 . Może ktoś powiedzieć jak go prawidłowo zainstalowac, bo skopiowałem go i nadal nie mogę dostać brakującego pendrive'a lub proszę o podanie innego moda, który ten bład naprawia.

Nie sraj post pod postem! - F360
Tomek_1985
Kot

Postprzez majdanek w 26 Lip 2009, 23:00

Pogadalem z nim w trakcie walki, jeden pies gdzies lote dal, i zanim wrocil to zagadlem do niego, gram na modzie [OGSM CS] Old Good Stalker Mod English version spolszczonym, chyba z oblivion losta spolszczenie dalem, patch 1.5.10 na polskiej org wersji. Wydaje mi sie ze na niemodowanej wersji gry tez powinien byc tam ten pendrive bo info o nim znalazlem na jakims angielskim forum i tam nic o modzie nie bylo napisane.

Screan z mapa:
http://img24.imageshack.us/img24/3456/s ... 047esc.jpg
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Postprzez Tomek_1985 w 28 Lip 2009, 14:24

Udało mi się rozwiązać ten problem, oto rozwiązanie:
W głównym folderze gry otwieracie przy pomocy zwykłego notatnika czy Word'a plik o nazwie: "fsgame.ltx"
Szukacie linijki gdzie pisze: $game_data$ i usuwacie słowo "false", a zamiast niego piszecie słowo "true". Następnie w przeglądarce internetowej wpisujecie: http://www.megaupload.com/?d=PDR9RJ87
i sciągacie go na komputer. Przy pomocy WinRAR'a wypakowujecie go do głównego folderu gry.
Nie trzeba grać od początku, ale nie można już mieć wykonanej misji dla Wilka, który prosi o uratowanie brata.
Po przyjęciu misji od Wilka, zabijacie psy, eskortujecie brata do bazy. Po pojawieniu się napisu, iż misja jest wykonana pytacie się Włóczęgi czy coś dla was ma. On mówi, że ma informacje o skrytce, w której jest pendrive.
Miłej zabawy Panowie :D
Tomek_1985
Kot

Postprzez Tykersky w 25 Lip 2010, 12:46

Ja gram na patchu 1.5.10 i wykonałem zadanie z włóczęgą..niestety nie zdarzylem sie zapyta go o ta skrytkę z pendrive a teraz lezy martwy .. da rade jakos zdobyc to ulepszenie ?
Image
Awatar użytkownika
Tykersky
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2009, 16:31
Ostatnio był: 07 Wrz 2020, 20:23
Miejscowość: Nieznana 0_o
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 2

Postprzez Sqnek w 25 Lip 2010, 17:03

Tykersky napisał(a):Ja gram na patchu 1.5.10 i wykonałem zadanie z włóczęgą..niestety nie zdarzylem sie zapyta go o ta skrytkę z pendrive a teraz lezy martwy .. da rade jakos zdobyc to ulepszenie ?

Zapomnij... są dwa wyjścia:
wczytać grę z przed misji lub zacząć grę od nowa

..żeby zdobyc ten pendrive stosujemy się oczywiście do instrukcji w poście wyżej, chyba że ma się szczęście i któryś z psów gdzieś ucieknie (tak żeby nie zabić wszystkich..)
10/2009 - Cień Czarnobyla (100%)
7/2010 - Czyste Niebo (100%)
8/2010 - Zew Prypeci (?)
Sqnek
Kot

Dołączenie: 23 Paź 2009, 15:10
Ostatnio był: 11 Sie 2010, 22:04
Miejscowość: Łomianki
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Tykersky w 25 Lip 2010, 23:18

Sqnek napisał(a):
Tykersky napisał(a):Ja gram na patchu 1.5.10 i wykonałem zadanie z włóczęgą..niestety nie zdarzylem sie zapyta go o ta skrytkę z pendrive a teraz lezy martwy .. da rade jakos zdobyc to ulepszenie ?

Zapomnij... są dwa wyjścia:
wczytać grę z przed misji lub zacząć grę od nowa

..żeby zdobyc ten pendrive stosujemy się oczywiście do instrukcji w poście wyżej, chyba że ma się szczęście i któryś z psów gdzieś ucieknie (tak żeby nie zabić wszystkich..)

A da rade jakoś ożywic go ?? może konsolą ?
olałem dziada totalnie i nawet nie wiedzialem ze daje namiary na pena... coś ty daleko juz jestem i nie oplaca mi sie zaczynac gry od nowa.
Image
Awatar użytkownika
Tykersky
Kot

Postprzez Sqnek w 26 Lip 2010, 20:14

Do tego potrzebny byłby pewnie jakiś mod/cheat ...na czym akurat się nie znam, wiem tylko co to Faction Commander (...mod bez którego niewiele da się zrobić/zobaczyć w tej grze-.-)
10/2009 - Cień Czarnobyla (100%)
7/2010 - Czyste Niebo (100%)
8/2010 - Zew Prypeci (?)
Sqnek
Kot

Dołączenie: 23 Paź 2009, 15:10
Ostatnio był: 11 Sie 2010, 22:04
Miejscowość: Łomianki
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Tykersky w 26 Lip 2010, 20:41

Sqnek napisał(a):Do tego potrzebny byłby pewnie jakiś mod/cheat ...na czym akurat się nie znam, wiem tylko co to Faction Commander (...mod bez którego niewiele da się zrobić/zobaczyć w tej grze-.-)

ehh ze tak powiem " ch.j bombki strzelił choinki nie bedzie" ;/ no nic... przeżyje jakoś to niewykonane zadanie.
Image
Awatar użytkownika
Tykersky
Kot

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości