Witam wszystkich,
W końcu zebrałem się w sobie aby dokończyć moją pierwszą modyfikację do x-raya - SWO. Okazało sie, że powrót nie był tak bolesny ja się spodziewałem i udało się sprawę doprowadzić do uploadu w ciągu kliku dni.
A zatem mam przyjemność zaprezentować:
S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled v3.1Oprócz tak oczywistych poprawek jak wprowadznie maksymalnie realistycznych wschodów słońca i zdynamizowanie pogody (już nie ma kilu dni tej samej pogody) przerobiłem też wszystkie tekstury nieba i zwiększyłem ich rozdziałkę do 1024 (dodałem też kilka nowych 'niebek').
W każdym razie jest to obecnie najbardziej zaawansowany i kompleksowy mod pogodowy do SoC i mam nadzieję, że jak zwykle przypadnie wam do gustu.
Jak zawsze - proszę o uwagi i komentarze.
Bardziej szczegółowe info:
-------------------------------------------------------------------------------------
Główne cechy:-------------------------------------------------------------------------------------
- w pełni dynamiczny system pogody - każdy dzień w Zonie wygląda inaczej
- zaimplementowane tekstury słońca i księżyca - idealnie dopasowane do tekstur nieba
- prawie wszystkie dostępne tekstury nieba z SoC, CS, CoP, pakietu SlakerSkies (+ kilka nowych) zaimplementowane - wszystkie ręcznie przerobione celem poprawienia jakości i dopasowania do warunków atmosferycznych
- 'inteligentny' schemat zmian pogody - pogoda zmienia się często i skrajnie, nie ma też nierealistycznych 'przeskoków' - czyste niebo >> deszcz (chmury przed deszczem najpierw się gromadzą zanim zacznie padać)
- jak zawsze: synchronizacja strefy czasowej z Kijowem, 01.05. 2012 oraz realistyczny łuk słońca wsch-zach (słońce wschodzi na wschodzie i zachodzi na zachodzie)
- najlepsza możliwa jakość grafiki i oświetlenia w SoC (ponad 3 lata doświadczeń w modyfikowaniu pogody i oświetlenia)
- mod dostępny w 2-och wersjach: LITE (tylko pogoda) i FULL (+ różne zewnętrzne dodatki typu dźwięki i tekstury)
- mod w pełni kompatybilny z Oblivion Lost v2.2 oraz Priboy Story v1.1
-------------------------------------------------------------------------------------
Changelog:-------------------------------------------------------------------------------------
v3.0- pierwszy release SWO z dynamiczną pogodą
v3.1- ponownie przerobiono wszystkie 250 tesktur nieba (rekoloracja, rozmycie, poprawki błędów)
- zwiększono rozmiar wszystkich tekstur nieba do 6144x1024
- dodano 7 nowych sekwencji wschodów słońca - jest to najlepsze i najtrudniejsze co udało mi się do tej pory osiągnąć
- naprawiono duże ilości mniejszych błędów
- zmieniono wsparcie dla shaderów na SKY4CE v2.0 (było 1.8) - dostosowano pogodę do efekty SSAO
- naprawiono wygląd słoneczek dla 'czystej pogody' (słoneczka miały tendencję do przypominania balonów)
- całkowicie przerobiono wygląd nocy i księżyca