@Uni, źle zinterpretowałeś. W ostatnim poście, a konkretniej w końcówce, miałem na myśli to, że Polacy mają taką mentalność że zawsze węszą zdradę tam gdzie jej nie ma, jak i również to że Polacy są prawie że ksenofobiczni, bo o każdej narodowości Polak ma wyrobione złe zdanie - Amerykanin - niemyślący spaśluch, któremu zazdrościmy kasy, Niemiec - nazista, który ma tyle kasy bo się bogacił na naszej krzywdzie, Rosjanin - bezmyślny pijak, komunista, który pragnie polskiej krwi, etc. Jednym zdaniem jesteśmy dla wszystkich na "NIE". Dla tego też napisałem że najlepiej byłoby Polskę zaizolować i zrobić drugą Koreę - wtedy nikt nie powie że ktokolwiek nami manipuluje i się nam wtrąca...
@Adriomeniks - nie wiem do czego twój tok myślenia prowadzi, i nie chcę wiedzieć... Teraz mi powiedz co takiego zajebistego mamy, że możemy powiedzieć krajom Unii "Spier*@#ajcie" i wyjść trzaskając drzwiami...
Przemysł zbrojeniowy? Może samochodowy? Hutniczy? Czy może wydobywczy? Jakieś wielkie stocznie mamy? Mamy JAKIKOLWIEK towar eksportowy, którym interesuje się ktoś na tak wielką skalę jak np. cały świat interesuje się arabską ropa/amerykańskim i rosyjskim uzbrojeniem/niemieckimi samochodami/japońską i płd koreańską elektroniką/chińską siłą roboczą? Nie wydaje mi się. Nie mamy do zaoferowania nic co by mogło uratować nasze tyłki w przypadku rozpadu UE... No chyba że mocni w gębie i wiecznie narzekający ludzie zaczną być w cenie