Wiara

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: O Janie Pawle II, katolikach i patriotach

Postprzez Alchemik w 23 Gru 2011, 22:30

Ale nie wiem w czym problem. To akcje WYKOP.PL, po prostu Ci ludzie nie szanują nikogo.
Lepiej olej to zgodnie z zasadą ''Haters gonna hate''.
Albo posłuchaj tego: http://www.youtube.com/watch?v=uLPb0cBC5Yo
Otwórz umysł...
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Reklamy Google

Postprzez xionc w 23 Gru 2011, 22:30

Ale o co chodzi, jaka jest teza bo nie rozumiem
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Soviet w 23 Gru 2011, 22:39

Alchemik, przyznaj się, że go namówiłeś, żeby to wrzucił.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez szm w 23 Gru 2011, 22:42

jeśli jeszcze wam mało naszego Polskiego Katolicyzmu proponuję lekturę tygodnika "Nie" Jerzego Urbana. Są tam stałe rubryki poświęcone "klerowi" czy "czarnym" jak to w piśmie są oni nazywani

:E Ciekawe czy ów pan (mała litera, zabieg specjalny) dalej stosuje metody ja za starych dobrych czasów... Nie to taka prymitywna Wyborcza.

A reszta posta to takie pierdolamento, i własne frustracje. Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez KoweK w 23 Gru 2011, 22:44

Gorsze rzeczy w internecie są, to jest akurat pikuś wg mnie. Ciastek, jesteś ofiarą trolla jeżeli Ciebie to dotknęło/zdenerwowało. To czysta prowokacja.

Z tego, co mi wiadomo, video nie powstało ot tak, bez żadnej przyczyny. W necie jest dość dużo artykułów nt. tego, iż JPII w przeszłości bronił księży pedofilów. Ile w tym prawdy? Nie wiem. Ale stąd to się wzięło...
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez xionc w 23 Gru 2011, 23:05

Jest kilka opcji i każda gorsza:
- Wiedział i tuszował
- Wiedział i nic nie robił w tym kierunku
- Nie wiedział i nie tuszował (czyli nie panował nad tym co sie dzieje w Kościele)
- Nie wiedział JP2 ale wiedzieli Dziwisz i Joseph Ratzinger czyli teraz B16 i oni tuszowali cały ten bałagan.
Każda opcja jest kompromitująca dla instytucji Kościoła i jego dostojników
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez StalkerCiastek w 23 Gru 2011, 23:06

Ale o co chodzi, jaka jest teza bo nie rozumiem

xionc - niezrozumienie tekstu świadczy jedynie o twojej inteligencji. Bez urazy. No serio, jak można nie zrozumieć? Nie ma i nie będzie żadnej tezy, bo to zwykły, luźny post na forum jakich tysiące, a nie rozprawka do gazety lub szkolnego zeszytu. No dobra, dla ułatwienia: Nie lubię Katolików i dlaczego ich nie lubię. Cały tekst ściśnięty do rozmiarów pigułki. Teraz zrozumiałeś? Jak jak nie mogę połknąć dużej tabletki dzielę ją na pół. Pomaga.
Trochę mnie rozczarowaliście, bo nikt nie podjął dyskusji na zaproponowany przeze mnie temat. Ktoś przeczytał? A zrozumiał? Taki mam styl pisania. Żeby zrozumieć trzeba być oczytanym i na bieżąco. Znajomość Stalkera nie pomaga.

Ciastek, jesteś ofiarą trolla jeżeli Ciebie to dotknęło/zdenerwowało.

Kowek nie zrozumiałeś. W tym co napisałem nie chodziło ani o pedofilię ani o te głupie prowokacje. Wcale mnie to nie zdenerwowało. Posłużyłem się przykładem pisząc na nieco inny temat.

Ciekawe czy ów pan (mała litera, zabieg specjalny) dalej stosuje metody ja za starych dobrych czasów... Nie to taka prymitywna Wyborcza.

szm - w takim razie proponuję Gazetę Polską. Może coś z niej wyciągniesz, bo bez komentarza lewicowych, antyklerykalnych redaktorów też można co nieco "wyczaić" odnośnie Kościoła.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 58

Postprzez scigacz1975 w 23 Gru 2011, 23:20

Ta sama pusta gadanina była w temacie Wiara - są ludzie którzy widzą rozkład instytucji kościoła i wcale nie muszą czytać czy oglądać takich filmów, po prostu dotknęło ich to na żywo. I są tacy którzy choćby w tym brali udział - i tak zaprzeczą. Mnie natomiast bardzo wkurza stwierdzenie jakie często słyszę:
" Nie mamy na to wpływu, modlimy się do Boga nie do księdza" itp.
- dla mnie powyższe podejście jest równoznaczne z przyzwoleniem i to świadomym na to co się w kościele dzieje.
To właśnie dlatego doszedłem do wniosku że chrześcijaninem jestem i będę - katolikiem już nie chcę!

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, nismoztune.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez szm w 23 Gru 2011, 23:25

w takim razie proponuję Gazetę Polską. Może coś z niej wyciągniesz, bo bez komentarza lewicowych, antyklerykalnych redaktorów też można co nieco "wyczaić" odnośnie Kościoła

Eeeeeeeeee tam. Gazeta Polska jest pisuarowska. Zresztą masz rację, jakieś merytoryczne komentarze lewaków, komuchów poczytać można... problem polega na tym, że w tego typu szmatławcach ich nie ma. Jest za to dość prymitywne chamstwo.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Method w 23 Gru 2011, 23:49

StalkerCiastek napisał(a):Taka jest dla mnie ta religia i jej działanie "w praktyce", u wiernych. Przesiąknięta kłamstwem, nienawiścią, fałszem, złem, nietolerancyjnością, walką ze wszystko co inne. Przekonana o tym, że to właśnie ona definiuje Prawdziwego Polaka.
Teraz już wiecie, dlaczego odcinam się od tej grupy. Wolę swoją własną wiarę. Bez krzyży, kościołów, Jezusów Chrystusów i Zmartwychwstań. Jak chcę swoje "coś".

A Polacy to złodzieje, pijaki, chamy, prostaki i gbury! Dlaczego więc nie zmienisz obywatelstwa na inne? Patrzenie na sprawy wiary przez pryzmat innych jest dość... dziwne. Równie dobrze mógłbyś nie chodzić do szkoły bo znajomi z klasy są "przesiąknięci kłamstwem, nienawiścią, fałszem, złem, nietolerancyjnością".

Ogólnie cała Twoja wypowiedź, jak sam zauważyłeś to generalizowanie i stereotypowe myślenie ;) .

Tematu filmu nie zaczynam, został omówiony wcześniej, po prostu marna prowokacja (która o dziwo jest niesamowicie skuteczna).
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez KoweK w 23 Gru 2011, 23:51

Method napisał(a):po prostu marna prowokacja (która o dziwo jest niesamowicie skuteczna).

Jeżeli jest skuteczna, to nie jest już to marna prowokacja. :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Universal w 23 Gru 2011, 23:54

scigacz1975 napisał(a):TMnie natomiast bardzo wkurza stwierdzenie jakie często słyszę:
" Nie mamy na to wpływu, modlimy się do Boga nie do księdza" itp.
- dla mnie powyższe podejście jest równoznaczne z przyzwoleniem i to świadomym na to co się w kościele dzieje

Więc co ma zwykły szarak zrobić? Powywieszać na latarniach, czy powtórkę z 95 tez Lutra?

Ale temat. Kościół to organizacja ludzi, a że ludzie są z natury popie*doleni, to ona jest taka również. Znajdzie się grupka mętów, która narobi wstydu całej reszcie, tworząc metkę całej społeczności. Analogicznie do narodowości, ras, czy subkultur. Wszystkich tych (religia i te wymienione przeze mnie) łączy jakiś wspólny cel, który obrali sobie, by nadać swojemu życiu sens.
I doprecyzuj kto jest kłamliwy, nienawistny i fałszywy. Religia, czy ludzie? Ludzie. Równie dobrze mógłbyś jeździć po buddyzmie czy islamie.

Wku*wia mnie ta wymuszona alternatywność.

Cenzura wulgaryzmów też :wink:
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości