jeśli jeszcze wam mało naszego Polskiego Katolicyzmu proponuję lekturę tygodnika "Nie" Jerzego Urbana. Są tam stałe rubryki poświęcone "klerowi" czy "czarnym" jak to w piśmie są oni nazywani
Ale o co chodzi, jaka jest teza bo nie rozumiem
Ciastek, jesteś ofiarą trolla jeżeli Ciebie to dotknęło/zdenerwowało.
Ciekawe czy ów pan (mała litera, zabieg specjalny) dalej stosuje metody ja za starych dobrych czasów... Nie to taka prymitywna Wyborcza.
w takim razie proponuję Gazetę Polską. Może coś z niej wyciągniesz, bo bez komentarza lewicowych, antyklerykalnych redaktorów też można co nieco "wyczaić" odnośnie Kościoła
StalkerCiastek napisał(a):Taka jest dla mnie ta religia i jej działanie "w praktyce", u wiernych. Przesiąknięta kłamstwem, nienawiścią, fałszem, złem, nietolerancyjnością, walką ze wszystko co inne. Przekonana o tym, że to właśnie ona definiuje Prawdziwego Polaka.
Teraz już wiecie, dlaczego odcinam się od tej grupy. Wolę swoją własną wiarę. Bez krzyży, kościołów, Jezusów Chrystusów i Zmartwychwstań. Jak chcę swoje "coś".
Method napisał(a):po prostu marna prowokacja (która o dziwo jest niesamowicie skuteczna).
scigacz1975 napisał(a):TMnie natomiast bardzo wkurza stwierdzenie jakie często słyszę:
" Nie mamy na to wpływu, modlimy się do Boga nie do księdza" itp.
- dla mnie powyższe podejście jest równoznaczne z przyzwoleniem i to świadomym na to co się w kościele dzieje
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości