szm napisał(a):Chyba za dużo filmów sie naogladałeś...
Nie. Chociaż, kilka propagandówek ISIS się obejrzało, kilka numerów ich pisemek się przeczytało, kilka numerów pisemka Al-Kaidy również, podstawy Islamu i Szariau się miało. Kilka lat siedzę w klimacie bliskowschodnim, ale co ja tam wiem...
Nefariel napisał(a):Jakby Niemcom opłacało się przyjmowanie imigrantów, to by się nimi nie dzielili z resztą Europy, a już na pewno nie zmuszaliby innych państw do ich przyjęcia.
"Jakby mi się chciało pić, tobym nie narzekała, tylko wlała sobie do gęby dziesięciolitrowe wiadro wody naraz".
Nefariel napisał(a):Z czego wnioskujesz ten rzucający się w oczy brak do asymilacji? To nie kpina.
Nefariel napisał(a):Czy to się zmieni po przyjęciu uchodźców? Poza tym Polska wyrzuca w błoto mnóstwo pieniędzy, na Kościół chociażby.
Nefariel napisał(a):Ale ja nie mówię o tym. Raczej o planach wsadzania uchodźców do więzień i o zakazie pokazywania dzieci w mediach.
Nefariel napisał(a):głupi lewacy są naiwni, a głupi prawacy agresywni i niebezpieczni
Nefariel napisał(a):Nawet jeśli machają flagą z falangą i rysują swastyki na ścianach, a także bezpośrednio odnoszą się do Hitlera?
Nefariel napisał(a):Po pierwsze - nigdzie tego nie napisałam.
Nefariel napisał(a):Możesz też założyć konto na fejsie i poczytać przypadkową dyskusję na temat imigrantów. Tych konkretnie wypowiedzi może nie znajdziesz, ale milion utrzymanych w podobnym tonie - bez trudu.
Nefariel napisał(a):Tak samo jak w Niemczech lat 30 zapalnikiem byli Żydzi. Czy to cokolwiek zmienia?
Nefariel napisał(a):No, o tym właśnie mówiłam między innymi.Aborcja nie dotyczy tylko kobiety, a zarodka człowieka nie powstanie fotel dmuchany. Można się sprzeczać co do tego, czy zakazać całkowicie aborcji czy zostawić mniej-więcej status quo i tylko go dopracować (za czym jestem), ale aborcja na życzenie jest paranoją
Nefariel napisał(a):też opieram się na własnych obserwacjach. Pewnie to kwestia środowiska
Nefariel napisał(a):Jakby Niemcom opłacało się przyjmowanie imigrantów, to by się nimi nie dzielili z resztą Europy, a już na pewno nie zmuszaliby innych państw do ich przyjęcia.
"Jakby mi się chciało pić, tobym nie narzekała, tylko wlała sobie do gęby dziesięciolitrowe wiadro wody naraz".
Nefariel napisał(a):Jeśli chodzi Ci o Syryjczyków, to mnie masz. Jeśli o uchodźców ogólnie - na razie poszły graty dla dzieciaków do szkoły, w planach jest pomoc przy organizowaniu im półkolonii.
Iwaszka napisał(a):Znam gościa z Ukrainy, osobiście, który walczył jeszcze za ZSRR z Jugosławią
Iwaszka napisał(a):SS też nie było "jednolitą masą". Nic nie jest jednolitą masą. Ludzie składają się z wielu czynników, są bardziej i mniej moralni. Nie zmienia to jednak faktu, że zazwyczaj któraś ze stron dominuje. Ilu SS manów można śmiało nazwać dobrym ludźmi?
Ilu muzułmanów można nazwać dobrymi ludźmi?
Microtus napisał(a):No i jestem ciekayw gdzie piszą w tych periodykach o atakach na Polskę
Microtus napisał(a): No i jestem ciekayw gdzie piszą w tych periodykach o atakach na Polskę.
No i jestem ciekayw gdzie piszą w tych periodykach o atakach na Polskę.
Propaganda ma to do siebie, że służy temu żeby być wodą na młyn...
Islam jest na tyle zróżnicowany i ma tyle odłamów, że i tak nie bardzo wiadomo kto tu trafi i czy z rozmysłem.
Żeby mieć podstawy do działania musza juz namiejscu być struktury.
Zazwyczaj terrorysci dobrze czują sie w krajach w którcyh ma kto im pomóc...
Nie wiesz co każdy tutaj przeszedł - choćby ze zdrowiem, śmiercią bliskich, wypadkami itd. wojna to nie jedyne piekło na ziemi i nie jedyny czynnik wpływający destrukcyjnie na człowieka.
Tak w mojej rodzinie były ofiary gwałtu, rozstrzelania i tortur ze strony Niemców - pamiętam wszystko co opowiadały mi prababcie, a mimo to były normalnymi kobietami, szanującymi to, że dożyły starości. Nie były krzykaczkami i nie domagały się nie wiadomo czego.
Mówi, że nienawidzi "ja nienawiżu muslim" muzułmanów, jeden gość wrócił ciężko ranny - no cóż taka wojna, a drugi wrócił bez genitaliów co było dość popularne w szeregach Czeczeńców, którzy lubili kastrować jeńców. To jako ciekawostka.
To jest możliwe. Japończycy w wizji przegranej potrafili wysadzać się granatami w powietrze, wierząc w swe przekonania o zgubnej hańbie i konieczności zachowania twarzy i honoru.
Uczniowie pochodzący z innych krajów mogą poczuć się urażeni, jeśli zobaczą szwedzkie flagi, szczególnie w połączeniu np. z pistoletem-zabawką - argumentuje Hans Akerman, dyrektor szkoły. Przyznaje, że nikt dotąd nie zgłaszał takich zastrzeżeń, ale "nowe zasady są środkiem zapobiegawczym" - mówi. (http://www.tvn24.pl)
Wskaż źródło z którego dowiedziałaś się, że Bogu ducha winnych uchodźców za nic wtrąca się do więzień.
Paradoksalnie dość bezpiecznie czułem się w grupie nieznanych mi wcześniej "prawaków" gdy zaatakowali nieznani lewacy drący ryje o faszystach, rzucający kostką brukową i słoikiem z zepsutymi jajami.
Kiedy ostatnio kto został ucierpiał fizycznie przez "prawaka"?
Jakkolwiek godne potępienia, nie zmienia faktu, że znam również osoby mająca wiele multikont, których hobby jest wywoływanie gównoburz na facebooku, twitterze czy yt.
Podobnie obozów życzy się Rosjanom za tzw. kłamstwo katyńskie, Niemcom za nierozliczoną IIWŚ, Ukraińcom za UPA i Wołyń, ale także rodzimym politykom za wybitnie niezgodne z polską racją stanu decyzje.
W którym miejscu? Bo serio nie widzę.
Chwila chwila, te "graty dla dzieciaków do szkoły" to dla uchodźców? Bo to o nich mowa, nie o polskich dzieciach w polskiej szkole.
Nefariel napisał(a):Jezu, CO. Porównywanie uchodźców do ssmanów pominę, bo to już wyższy poziom abstrakcji.
Nefariel napisał(a):I znowu nieadekwatne porównanie - nie rozmawiamy o żołnierzach, tylko o przerażonych cywilach. Ewentualnie o byłych żołnierzach.
Nefariel napisał(a):Już pominąwszy porównywanie muzułmanów z Kaukazu z muzułmanami z Syrii - wiesz, co Rosjanie robili Czeczenom? Nie, to nie jest "próba usprawiedliwiania", raczej pokazania, że to nie jest kwestia wiary.
Nefariel napisał(a):Po pierwsze - porównujesz ludzi znajdujących się w sytuacji kryzysowej z ludźmi, którzy z tej sytuacji wyszli.
Po drugie - moja prababcia też przeżyła wojnę. Jak byłam mała, biła mnie za każdą pierdołę tak, że zaczynałam płakać i drzeć się z bólu. Najpierw myślałam, że jest po prostu starą suką, potem przyszło mi do głowy, że mogło jej odbić przez wojnę. Teraz znam prawdę. Prababcia jest muzułmanką.
To, że konwertuja na islam dla Ciebie oznacza od razu, że robia z niego terrorystę? Dla mnie nie...
szm napisał(a):To, że konwertuja na islam dla Ciebie oznacza od razu, że robia z niego terrorystę? Dla mnie nie...
Oczywiście. Takich ludzi trzeba poddać pełnej inwigilacji. Jak wszystkich neofitów.
Ale zrozum Microtus, że tu nie chodzi o pieniądze. Tu chodzi o ideologię. Zachód dostaje teraz najmocniej po dupie, bo wyparł się Boga. WYPARŁ. Tu już nie chodzi o to, że jest chrześcijański... Zachód jest dla fundamentalistów sunnickich kafir w pełnym tego słowa znaczeniu. My nie jesteśmy totalnie kafir, bo nie wyparliśmy się Boga. Jesteśmy tylko zbłądzeni, ale da się nas jeszcze nawrócić na prawdziwą wiarę. No chyba, że będziemy się opierać, wówczas zamachy terrorystyczne, dekapitacje będą na porządku dziennym. Ale najpierw muszą zniszczyć zachód. Dlatego teraz jest u nas jeszcze całkiem spokojnie.
W każdej wojnie chodzi o pieniądze i wpływy...
Nie mozna powiedziec, że oni wsyzstko robią w imie religii. Mają swoich imamow i przywódców, którzy im tłumaczą co "Bóg" miał na mysli. Na pewno niektórzy wierzą, że spełniają wolę Boga ale genralnie wszystkim sterują ludzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości