Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez Wheeljack w 26 Lip 2011, 14:37

Gdyby myśleli, nie chcieliby nas zniszczyć, no chyba, że byliby super-zajebistą rasą, która potrzebuje miejsca, albo surowca x znajdującego się na Ziemi. :P
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 19:51
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 26 Lip 2011, 15:55

He he.
A zwolennikom pozaziemskich cywilizacji polecam 2 książki S.Lema:
-Głos Pana
-Fiasko
Obydwie o próbach kontaktów z "obcymi"...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez KoweK w 28 Lip 2011, 00:18

Z tego, co mi wiadomo, na Marsie jest woda. Woda = organizmy żywe, chociażby bakterie. Istoty pozaziemskie - nawet jeżeli miałyby być w formie niewidocznej dla gołego ludzkiego oka - istnieją.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:25
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1476

Postprzez The Witcher w 28 Lip 2011, 17:25

Na Marsie jest woda, ale nie w otwartych zbiornikach wodnych jak na Ziemi. Za to na Tytanie (księżyc Saturna), Europie (księżyc Jowisza) i bodajże Ganimedesie jest lód, pod którym może kryć się woda. Tyle że na Tytanie prócz domniemanej wody nie ma zbyt sprzyjających warunków dla życia - woda to nie zawsze życie. O Ganimedesie niewiele wiem, ale jeśli gdzieś w układzie słonecznym jest życie to zapewne właśnie na Europie czy Marsie. Oczywiście to mogą być najwyżej organizmy podobne do tych pierwszych które pojawiły się na Ziemi.

Zapewne wiedzielibyśmy więcej o Europie, gdyby amerykanie wysłali sondę, ale projekt został anulowany bo bardziej opłaca im się szerzenie pokoju w Iraku czy Afganistanie i szkoda im kasy.

Jeszcze co do samego Marsa: kiedyś jego powierzchnię przez wiele milionów lat pokrywały oceany, mogło więc na nim istnieć życie i wg. mnie z pewnością istniało...
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 10 Lis 2024, 12:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez vandr w 28 Lip 2011, 20:14

Taka o ciekawostka o Marsie...wiecie, że znajduje się tam wulkan wysoki na 21 kilometrów? Nazywa się Olympus Mons.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive The Witcher.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Szpagin w 06 Lut 2012, 11:51

kapucha napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne

Natrafiłem w necie na to coś. Wydaje mi się to gorsze od najgorszego koszmaru :| . Mam nadzieję, że mi się nigdy nie przydarzy bo się posram ze strachu.

Może komuś na forum się to przytrafiło?

Miałem takie odczucie kilka razy. Po raz pierwszy, gdy kumpel opowiedział mi o świadomych snach (lucid dreams, LD). Z ciekawości chciałem spróbować. Wyszukałem jakieś poradniki w Internecie i pierwszej nocy chciałem zazstosować zdobytą wiedzę w praktyce. Cały trik polegał na tym, by w czasie snu uświadomić sobie, że się śni. Potem trzeba tylko mieć nadzieję, że LD się utrzyma. W moim przypadku się nie utrzymał i po chwili się obudziłem. To znaczy: mózg się obudził, bo nad ciałem nie miałem żadnej kontroli. Nie mogłem wstać, ruszyć ręką, nawet krzyczeć nie mogłem. Po kilkunastu sekundach znowu zasnąłem, ale uwierzcie mi - to była chyba jedna z najgorszych rzeczy, jakie mi się przydarzyły.

Paraliż senny miałem jeszcze kilka razy w życiu, zwykle, gdy szedłem późno spać.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Tajemniczy w 06 Lut 2012, 22:51

:arrowu:
Ja też miałem "to coś" parę razy tyle że odczuwałem to jakbym bezwiednie spadał w dół. Też nie uważam takiego stanu za najprzyjemniejszy w życiu :-/ .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez impulse_101 w 07 Lut 2012, 09:29

To zjawisko dopada mnie zazwyczaj gdy muszę wstać rano do roboty, jestem świadomy ze muszę wstać ale nie mogę się ruszyc ..porażenie przysenne jak nic! :E
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez szm w 07 Lut 2012, 11:28

Porażenie senne jest ciekawe :E. Fajny efekt daje np. słuchanie muzyki, albo jakiegoś słuchowiska na empetrójce. Głos jest wtedy praktycznie zniekształcony. Mieliście jakieś haluny podczas porażenia? Ja raz np. zobaczyłem zwłoki na swoim fotelu, które rano okazały się być ciuchami :E.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Szpagin w 17 Kwi 2012, 16:41

Pewnie i tak jest to efekt jakichś trików, choć z drugiej strony w Rosji wszystko jest możliwe...
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, djcycu, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez diablodevil78 w 17 Kwi 2012, 17:12

Faber est quisque suae fortunae.=Każdy jest kowalem swojego losu
Mój kanał na Youtube->http://www.youtube.com/user/diablodevil51?feature=mhee

diablodevil78
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 16:49
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 16:10
Miejscowość: Polska,Hrubieszów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 4

Postprzez Tormentor w 17 Kwi 2012, 17:14

To jest przecież anomalia Karuzela :D

Co do tematu. To zawsze ciekawiły mnie Poltergeisty. Na discovery często o tym jest. Ogólnie dobry temat na popijawy. :)

co do tego filmiku z niewiarygodne
cytuje jeden z komentarzy :D
"To prawda. W okolicach Irkucka co 15 minut lądują spodki z kosmosu.Najbardziej przechlapane mają ekipy dziennikarskie, bo nie wyrabiają się z robotą.Ledwo są w drodze a tu bach, telefon i już muszą zawracać, ponieważ parę kilometrów w przeciwnym kierunku wylądował atrakcyjniejszy talerz.Do zwykłych ufoludków już nawet nie jadą tylko wybierają tych dziwaczniejszych.Jest taka wioska niedaleko Irkucka, Starokiłowka, w której mieszkańcy nie znają bezrobocia.Przestawili się na obsługę ruchu międzygalaktycznego i z chat porobili hotele dla gości z kosmosu a myśliwskie szałasy zamienili na hangary dla pojazdów latających.Ufoludkom tak spodobała się tamtejsza okolica, że masowo poczęli wykupywać działki nad brzegami Angary.Metr kwadratowy gruntu kosztuje tam już 12 tys. rubli, a więc stać na to tylko zamożniejszych kosmitów.Przybysze z mniej zamożniejszych rejonów kosmosu mogą liczyć na tanie pola biwakowe.Oczywiście wraz z porządnymi ufoludkami pojawiły się również męty kosmiczne, wyrzutki, przestępcy z odległych galaktyk uciekający przed sprawiedliwością.Tacy nocują głównie na polach biwakowych, nie chcą pracować,żebrzą na ulicach miast i wsi oraz kradną.Największa ich ilość pochodzi z galaktyki And-ROM-edy i sołtys Starokiłowki wystosował nawet do władz tej galaktyki notę protestacyjną i żądanie zrekompensowania strat.Media wspominają nawet o wysokości odszkodowania, rzekomo dwadzieścia wagonów wódki i sołtys przymknie oko.Na zawsze.Największą plagą dla kosmitów z okolic Irkucka są watahy paparazzi, dlatego często dochodzi do szarpanin i wzajemnego obrzucania głazami.Dwa tygodnie temu sześciu zdesperowanych kosmitów udusiło fotoreportera lokalnej gazety bo ten fotografował ich przy degustacji oleju napędowego.Nie ma się co dziwić.Nikt nie lubi gdy przeszkadza mu się przy jedzeniu.Pod Wiazorskiem też była niezła chryja.Pewien nieźle ustawiony ufoludek, właściciel budki z pieczonymi kartoflami, oskarżył mieszkańców Ziemi o zlikwidowanie jego teściowej.Szukali jej dwa miesiące i dopiero po odwilży pokazało się ze dwadzieścia ciał przybyszów z kosmosu, ale żadne nie przypominało ufoludkowi teściowej.Szykował się wszechświatowy skandal aż wreszcie wydało się, że teściowa gościa uciekła z byłym strażnikiem łagru do Japonii bo ten również miał jedną rękę i poważne braki w uzębieniu i to właśnie tak ujęło kosmiczną babę,że całkiem się zatraciła.Jak się jeszcze okazało to tęsknota ufoludka nie wynikała wcale ze szlachetnych pobudek.Wręcz przeciwnie.Sam chciał babsztyla zadźgać.Imigranci z kosmosu bywają na Syberii także przydatni dla ziemskiej społeczności.Na przykład stwory z Galaktyki ZF 238488 znają się na wędzeniu mięsa i rozróżniają tysiąc sześćset różnych roślin co przydaje się zwłaszcza zielarzom i znachorom."
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości