Piwa, jabole, wódka, spiryt, herbata - czyli co lubicie pić

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Piwa, jabole, wódka, spiryt, herbata-Czyli co lubicie pi

Postprzez Lucjusz w 26 Lut 2011, 10:34

Też swego czasu sporo wściekłych wypiłem, pamiętam jak w jednym barze był konkurs kto wypije wściekłego z jak największą ilością tabasco to nie płaci. Niestety nigdy nie wygrałem :( A dzisiaj będę degustować nalewkę cytrynową własnej roboty, zobaczymy co wyszło.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez Wave w 26 Lut 2011, 11:01

Z racji wieku, lubię pić herbatę Ahmad, czyli głównie czarną. Dobrą rozpuszczalną nie pogardzę. Dla mnie i tak woda nie gazowana jest najlepsza, ew. zimna Pepsi.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Andrzeju w 26 Lut 2011, 12:02

Nie dawajcie sie skusić na tzw. "małysze" czyli wóda z Tigerem bądź Red Bullem. Smak może jakiś tam ma ma ale na drugi dzień umieranie gwarantowane. No ale przynajmniej fajnie sie motor u kumpla w piwnicy oglądało hahaha :D Nawet oceniłem stan tłoka i cylindra o_0 (przez okno wydechowe oczywiście :P ) I ogólnie nie polecam mieszać : /
| AMD Athlon II X2 240 2.8 >> 3.03 |
| MOBO Gigabyte M61PME-S2P |
| Gigabyte HD 4650 1GB DDR2 128 bit ATI OC //
| HDD Samsung 500GB |
| Realtek HD Audio Device |
| 3GB RAM DDR2 667MHz |
Andrzeju
Kot

Dołączenie: 21 Sty 2011, 01:26
Ostatnio był: 03 Kwi 2011, 21:05
Miejscowość: Anomalia
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Postprzez Nyguz w 26 Lut 2011, 17:49

Ja lubię kakao, piwo Gingers, Żołądkową gożką, wina (te tanie też :D ), miód pitny, mleko i wodę. Te napoje darzę szczególną sympatią. :E
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 25 Cze 2021, 00:49
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 112

Postprzez Dżuz w 26 Lut 2011, 18:37

Daaamn, nie widziałem tego tematu wcześniej, a chyba nikt o czymś takim nie wspominał to muszę się pochwalić :P
U mnie w mieście, w jednym takim barze jest drink o jakże wiele mówiącej nazwie "Martwica mózgu", a składa się z martini i smirnoffa, do których to wlewa się odrobinę Old Bailey's, a że w tej irlandzkiej whiskey jest mleko, to to mleko się ścina i powstaje taka różowo-brązowa galareta, która wygląda jak kawałek mózgu :D
ciężko to przełknąć ale widok jest powalający :E
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 13:45
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Krige w 26 Lut 2011, 23:25

Zdecydowanie Becherovka ze Sprite (choć Becherovka Lemon, Cordial, czy też KV14 też są całkiem sympatyczne)!
Krige
Kot

Dołączenie: 16 Lut 2011, 11:48
Ostatnio był: 24 Lut 2016, 00:33
Kozaki: 3

Postprzez Kpuc w 26 Lut 2011, 23:38

Bardzo mocną herbatę -piję nałogowo
Czasami kieliszek wódki ,, Stock,, dla łatwiejszego zaśnięcia
W dzień nieraz pepsi ,multiwitaminę, piwko - kiedyś piwo 0,5L codziennie po pracy ;D
Prawie zawsze co weekend z kumplem po pracy do baru na jakiś inny wynalazek :X
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez Xen w 28 Lut 2011, 23:11

Bardzo mocną herbatę, żadnej coli czy jakiegoś podobnego napoju. Czasami TIGERA sobie łyknę bo nawet wporzo :E
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 08 Sie 2024, 14:39
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Kola w 08 Mar 2011, 21:12

Arizona, Dr. Pepper. Czasem żywiec. Ale rzadko.

nie licząc wody :3
Image
Awatar użytkownika
Kola
Stalker

Dołączenie: 14 Maj 2010, 13:27
Ostatnio był: 11 Mar 2011, 21:29
Miejscowość: tranquility lane
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 3

Postprzez raczejtak w 10 Mar 2011, 13:34

Ojciec mojego kumpla powiadał "Jeśli wódka zaczyna Ci smakować, to nie jest to dobry znak" i z tego założenia wychodzę też ja. Oczywiście nie można interpretować tego w dosłowny sposób, bo walory smakowe trzeba uznawać, ale jak wiadomo granica jest cienka.

Przyznam, że spożywałem wiele rodzajów alkoholi, głównie tych z niższej półki (wcale nie ustępują jakością, a wiele z nich jest naprawdę wyśmienita)

Za czasów liceum przerabiałem wina tanie- Zielone Jabłuszko, Pokusa, Wiśnia czy przesmaczna Czarna porzeczka (wiele z tych win gości czasem u mnie na kanciapie, lub gdzieś w plenerze, ot choćby turbo-wiśnia, jak to w zwyczaju mieliśmy ją określać)

Piwka-głównie z małych browarów, niepasteryzowane. Sama słodycz! Perła chmielowa, Kasztelan, Zamkowe, Łomża- jedne z najlepszych piw jakie piłem, a i cena mniejsza niż np. Tyskiego czy Żywca.

Alkoholi mocniejszych piłem całkiem sporo też. Gorzka De Luxe (kiedyś była dobra) Smirnoff, Żubrówka, ale przerabiałem też tanią Krajową (która po dobrym zmrożeniu jest całkiem przyzwoita!) Soplicę, Pałacową. Przyznam jednak, że największe wrażenie robi na mnie Cytrynówka pędzona przez "mistrzów" rzemieślniczych z akademika. Trafiliśmy z kumplem na wyśmienity produkt we Wrocławiu i często skikaliśmy po niego na trzecie piętro. Jeśli tylko ktoś ma okazję-niech się napije.
Z mocniejszych- bimbrem i spirytusem też się raczyłem, niestety to za mocne na moją głowę i całkowicie straciłem nad soba panowanie i wiem, że długo nie wrócę do spijania tego typu alkoholu.

Z wyższych półek zdażyło mi się pić Whiskey, które moim zdaniem jest przeceniane i wbrew pozorom nie czyni nikogo dystyngowanym (bo w sumie takie jest rozgraniczenie jeśli chodzi o pozycje cenowe). Tequila- toż to najzwyklejszy bimber! Do tego wcale nie ma takiego kopa-kolejny mit. Absynth- walory smakowe takie sobie, ale rozgrzewa naprawdę wyśmienicie. Piliśmy go kameralnie i powiem szczerze że do posiadówek tego typu nadaje się idealnie. Nie kopie też tak jak ludzie opowiadają (chociaż to zależy też od człowieka). Miody pitne- ha! I to jest trunek godny zachwalania. Smak przyjemny, kopie nawet nawet, dodatkowo jest w nim taka jakaś aura, której nie uświadczysz w pubie przy piwie czy nawet przy drogim czerwonym winie.

Ogólnie- alkohol dla ludzi jest i umiar trzeba mieć we wszystkim. Najważniejsze to aby mieć z kim napić się. Jestem w stanie powiedzieć, że nawet najtańsze piwo smakuje o niebo lepiej w gronie przyjaciół.
raczejtak
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2010, 16:35
Ostatnio był: 06 Gru 2014, 16:15
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 8

Postprzez Lucjusz w 10 Mar 2011, 18:08

Co do piw to mam identyczny gust :D Niestety nie wiem jak to jest, że np. taki Kasztelan mieni się niepasteryzowanym gdy ma datę ważności ok pół roku, gdy piwa niepasteryzowane kisną po ok 3tygodniach. Więc to musi być jakaś ściema, co nie zmienia faktu, że piwo dosyć smaczne ale bulwersuje mnie oszukiwanie klienteli.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Pijawol w 11 Mar 2011, 22:15

Ja lubię herbatę, colę, oranżadę Helena + jeszcze kilka rzeczy.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:17
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 6 gości