uzależnienie od Internetu

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: uzależnienie od Internetu

Postprzez Whisper w 09 Lut 2014, 00:15

Ja siedzę przed kompem bo nie ma nic ciekawszego do roboty, dzwoni się do znajomych:
-Hej idziesz pograć w nogę, wypić coś na miasto, może na jakąś impreze?
-Nie, nie mam czasu
-A co robisz?
-No nic, tylko nie chce mi się z domu wychodzić.

Zatem po takim dialogu też się odechciewa i siedzi się przed kompem, szczególnie jak odpowie tak 3/więcej osób.
:

Kiedyś coś tu wpiszę
Awatar użytkownika
Whisper
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2014, 19:47
Ostatnio był: 13 Wrz 2014, 16:24
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 14

Reklamy Google

Re: uzależnienie od Internetu

Postprzez Glaeken w 09 Lut 2014, 01:33

Jestem uzależniony od internetu z jednego prostego powodu: dzieki niemu moge zalatwic niemal wszystko oszczedzajac kupe czasu i pieniedzy. Druga sprawa ze czesto uzywam go w celach zawodowych. Juz nie wpomne o tym ze jesli ktos potrafi uzywac internetu z glowa - szukac, szperac, czytac - to jest to niemal nieograniczona kopalnia darmowej wiedzy a jesli ma sie glowe do interesow to i zarobic mozna. A jesli nie zarobic to przynajmniej zaoszczedzic albo kupic, sprowadzic cos czego w PL nie ma.

Kiepsko jesli ktos uzywa internetu glownie zeby popierdolic o niczym ze znajomymi albo zasmieca internet pierdolami typu kompletnie bezuzyteczny blog w ktorym opisuje swoje nudne jak flaki z olejem zycie ktore nikogo nie interesuje. Jakas niezrozumiala dla mnie potrzeba ekshibicjonizmu zycia prywatnego. Albo powiela strone internetowa lub forum na temat czegos co juz w sieci istnieje od lat. W internecie panuje jakas dziwna mania zakladania for dla garstki osob i ta garstka naprzydziela sobie jakichs statusow a postow na takim forum jak na lekarstwo. Jakas potrzeba poczucia sie waznym.

murphy napisał(a):czy jesteście uzależnieni od Netu? ja muszę sprawdzić pocztę, nawet na wakacjach a moje dziecko to pierwsze co robi po powrocie do domu to włączenie kompa. sam jeden nie wiem jak z tym zmagać się.

Identyczny wpis z innego forum. Jakas prowokacja szyta grubymi nicmi ;) tam tez ktos zalozyl konto i napisal tylko ten jeden post.

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive The Witcher, Arrakktur.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości