przez Mito w 13 Sie 2016, 20:08
1. Nie wiem dokładnie, jak to jest z tym zasięgiem, ale też miałem wrażenie że wszystko co szybkie i znajduje się w zasięgu alife usiłuje mnie zabić, no chyba że jest już czymś innym zajęte. Wydaje mi się raczej, że po prostu stwory organizują sobie przebieżki między częściami mapy i łaskawie zauważają cię z odległości bliższej, niż zasięg alife, ale i tak sporo za dużej. Psy, pijawki i snorki? Tłumaczyć to można tym, że zwierzęta zwykle bardziej polegają na węchu, niż na wzroku - te poza Strefą są w stanie wyłapać z powietrza na prawdę nikłe zapachy, a co z tymi zmutowanymi? Poza tym, gdy wchodzisz w rzeczywistości do lasu, czy wszystko, co czuje twój zapach próbuje cię zabić? Uwierzcie, dla takich bydląt wywąchanie zarośniętego, niemyjącego się od pół roku faceta obładowanego szpejem, promieniującego wręcz smrodami, to betka. I tyle.
2. W ZUO ciągle pojawiają się paruosobowe patrole najemników i bardziej dzianych bandytów - zwykle z ZUO lezą sobie do Leśniczówki/Podstacji/Stacji Paliw. Prawdopodobnie jeden taki będzie okupował samą Oczyszczalnię, niezależnie od tego, czy wybijesz tam całą oryginalną załogę, czy nie.
3. W Tartaku? Najczęściej zestaw 2 Kontrolerzy (warto cisnąć headshoty czymkolwiek zza drzewa na skarpie znajdującej się na zachodnią północ od Tartaku) + stado zombiiii, rzadziej same izlomy. Jednak warto też zwrócić uwagę na to co się dzieje wokół, na północ od tej lokacji zwykle pojawia się para chimer/nibyolbrzymów/pijawek, a na zachód od niej można wpaść na praktycznie wszystko, od stada psów, przez typowo mięsne i powolne stwory, po zestaw nibyolbrzym + pijawki.
@trolololo: Win 10 zjadł ci foldery główne stalkerów (i wszystko wewnątrz)? Jak mówi Mietek, włącz wyświetlanie ukrytych folderów. Możesz też sprawdzić, czy czegoś ci do Appdata nie wywaliło - jak powszechnie wiadomo, Win 10 to gówno i może takie rzeczy czynić...
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ