[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Imienny w 19 Wrz 2015, 23:07

Kolejna dziwne rzeczy dzieją się w świecie Misery - po ubiciu pewnego bandyty dostałem takiego AKS-74u.
Image

Gram w kampanię już chyba 10 raz (o ile nie więcej) i 1 raz spotykam się z tą bronią. O co tu chodzi? Do tego jeszcze przy czerwonej kropce ucięło zdanie - co tam dokładnie miało być?

Tym razem zabawa zwiadowcą i zbieranie pistoletów/karabinków/para snajperek/noży, ale to chwilę zajmie, bo oręża do zebrania jest troche. :P
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Reklamy Google

Postprzez mietek1986 w 20 Wrz 2015, 10:23

Ja takie ak, kiedyś u sowy trafiłem z tym że mnie kasy brakło, a jak już miałem to się nigdy nie pojawił, podobnie jak w cieniu co u sidorowicza na samym początku była groza na 5.45 :?:

A przy kropce to pewno o tłumiku powinno być.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Mito w 20 Wrz 2015, 11:04

Hm. O ile dobrze pamiętam, zauważyłem taką broń przy robieniu spolszczenia do TAZa. Będę musiał na to rzucić okiem...

Edzia: Rzadko występujący egzemplarz AKS-74U. Unikat przecież :P
Błąd w opisie poprawiłem: http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=320823#p320823
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Imienny w 20 Wrz 2015, 11:30

Tam przy czerwonej kropce to nie tłumik (pisze nawet "tłumik kompatybilny (...)") - po teście ze zmodernizowanym AKS-74u wywnioskowałem, że może chodzić o brak możliwość zamontowania granatnika. Jeśli nie to, to nie wiem o co chodzi. Co do częstości występowania - jest nawet rzadszy niż FN FAL Para. Do tego ma inną animacje przeładowania niż pozostałe AKS-74u, inny dźwięk wystrzału i dużo lepsze parametry. ;)

ps. Przy "Halnym" latarka trzymana w ręce zdaje się być bliżej gracza. :P
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez mietek1986 w 20 Wrz 2015, 11:38

Mam pytanko, mianowicie dlaczego ja mogę z gausa strzelać mimo że kardan go jeszcze nawet nie widział?
Gram snajperem i mnie podkusiło go wypróbować i tu zamiast klik było pif paf i 2 wojaków z powinności poszło spać :E bo byli po drodze :E ale mnie to zaskoczyło, bo jak grałem szturmanem to myślałem ze tak jak w podstawce to nie strzela :idea:
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Pangia w 20 Wrz 2015, 14:53

Skoro czerwona kropka, to pewnie chodzi o jakiś minus broni.
mietek1986 napisał(a):dlaczego ja mogę z gausa strzelać mimo że kardan go jeszcze nawet nie widział?

Pewnie zepsuty config broni, domyślnie nienaprawiony Gauss ma szansę na zacięcie się przy strzale wynoszącą 100%, dlatego nie może oddać żadnego strzału :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez HitFan w 20 Wrz 2015, 16:38

Ja mam taki problem w MISERY, że cały czas jestem napromieniowany i cały czas geiger trzaska. Nawet na skadowsku. Wszystko co miałem w plecaku i na sobie schowałem do skrzynki, wyjąłem leki przeciwpromienne, wódkę, wodę, apteczkę, papierosy, użyłem wszystkiego i dalej trzaska. Wczytanie save'a nie pomaga. Tak samo restart gry. Jestem na etapie, że Głuszca już nie ma, ale jeszcze wyjaśniłem jego sprawy. Co mam zrobić?
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez Pangia w 20 Wrz 2015, 16:44

Wylecz się u lekarza? I na którymś tam trybie to normalne, że za dnia promieniowanie tnie, a w nocy jest spokój.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Mito w 20 Wrz 2015, 16:52

Taa, jeżeli grasz na Dark Mode, to przez cały dzień na zewnątrz jest promieniowanie - z tego co wiem w nocy i przy zachmurzeniu znika.

Pangia, z doświadczenia z Misery wiem, że zwykle razem z czerwoną kropką jest oznajmienie o niemożności zamontowania tłumika z powodu stanu broni... Po prostu pewnie podczas wklejania opisu z tagami z szablonu gdzieś mi się tak kropka zawieruszyła. Ale o tym już dość, bo
Mito napisał(a):Błąd w opisie poprawiłem
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez HitFan w 20 Wrz 2015, 17:39

Pangia napisał(a):Wylecz się u lekarza? I na którymś tam trybie to normalne, że za dnia promieniowanie tnie, a w nocy jest spokój.

Napisałem, że Gluszca nie ma. Jest inny lekarz na skadowsku? Ja gram na podstawce, chyba rookie wybrałem przy instalacji
/ Gaming rig / Intel i5-4460 3.2GHz / 8GB DDR3 RAM / GTX 960 STRIX 2GB GDDR5 RAM / Windows 10 x64 /
/ Coding machine / Intel i5-7200U 2.7GHz / 8GB DDR4 RAM / R5 M330 2GB GDDR3 RAM / Windows 10 x64 /
Awatar użytkownika
HitFan
Weteran

Dołączenie: 21 Sty 2012, 17:26
Ostatnio był: 30 Kwi 2024, 13:34
Miejscowość: Bytom
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 86

Postprzez Pangia w 20 Wrz 2015, 17:53

:facepalm:
Ale zj♥bałem, nie pokojarzyłem faktów. Fajki se kup u Sowy i wypal parę, powinno zejść. A jak nie, to hmm… Nie masz jakichś artefaktów luzem w plecaku?
Mito napisał(a):Pangia, z doświadczenia z Misery wiem, że zwykle razem z czerwoną kropką jest oznajmienie o niemożności zamontowania tłumika z powodu stanu broni...

Na logikę to po prostu wziąłem. Czerwone, czyli coś do dupy jest.

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive HitFan.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Imienny w 20 Wrz 2015, 19:07

Co do lekarza (spoiler):
:

Rozwiąż sprawę z Głuszcem, a na Skadowsku pojawi się zastępca w sweterku, Ima Medyk. Działa tak samo jak Kostropraw.

Fajki dobre są do zbicia lekkiego promieniowania (np. jak nagle z nibusia dostanie się Grawi), ale na poważniejsze napromieniowanie tylko leki lub lekarz.

Co do kropki - inna teoria jest też taka, że jest nadprogramowa i nie powinno jej w ogóle być.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości